Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fps W Cs

Yahiko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc nooby.

Mam pytanie,

Otoz, posiadam toshibe satelite iles tam, mam karte 2GB procek 2 rdzeniowy chyba 5ghz (razem) ram 2 czy tam 1 gb.

I jest taka sprawa, gram np. w killing floor, no i nie mam zanionych fps, na max detalach, chodzi plynnie, a gra ma niemale wymagania, tak samo nie wiem, no oblivion, wiedzmin itd.

A cs 1.6 kurwa laguje, no ja pierdole fps z dupy nie da sie grac, wie ktos jak zaradzic?

Probowalem instalowac stery od ATI (moja karta) ale pisalo ze nie rozpoznalo sprzetu czy huj tam

Windows 7

Za pomoc nie podziekuje, takze prosze o pomoc!

logo_black3.png

Opublikowano

Zdaje mi się że masz za dobrego kompa na cs-a ...

Tak samo jest z Diablo 2.

A i jeżeli nie wiesz na czym polega rdzeniowość procka to lepiej napisz model...

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Ale tego się nie sumuje ...

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Cześć noobie.

To spróbuj stery od nvidia zainstalować, albo pobierz takie z oficjalnej strony toshiby, w cs ustaw grafe OpenGL, a w opcjach grafy wymuś wyłączenie synchronizacji pionowej.

Ewentualnie użyj google.pl i mózgu.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

@up

Dysmózgu, jak mam zainstalowac dla nvidii jak mam ati?

Poza tym grafe mam na d3d, bo na opengl nie moge, a z oficjalnej strony pobieralem i ati i toshiby i chuja, naucz sie czytac a potem pisz tytanie intelektu, kurwa

logo_black3.png

Opublikowano

Jak z takimi błędami ,sypie się przekleństwami , to MOŻNA nie zrozumieć...

Opublikowano

Masz problem, piszesz w złym dziale, nie potrafisz dokładnie opisać co się dzieje i co zrobiłeś, wyzywasz wszystkich za chęć pomocy i chcesz żeby ktoś rozwiązał Twój problem? Spierdalaj.

Opublikowano

Otóż mam problem w grze counter strike 1.6, moje klatki na sekundę (frames per second (fps) ) są strasznie niskie, na dobrym sprzęcie.

Nie mogę ustawić trybu OpenGL gdyż za każdym razem wyłącza mi się cs i włącza w software, na innych grach (tj. killing floor) na maksymalnych detalach fps mam bardzo duze, tutaj na rozdzielczosci 640; 480 mam bardzo male fpsy, czy moze ktos pomóc?

Przy okazji dodam, iż sterowników nie mogę zainstalować bo "nie wykrywa sprzętu" pobierałem z oficjalnych stron.

Ach owned, Ty to masz wpływ na ludzi.

Moge prosic o pomoc?

logo_black3.png

Admin Cienia
Opublikowano

Niema proca 5ghz. Jeśli masz 2.5ghz i 2 rdzenie to masz 2x 1.25ghz na rdzeń, jeśli miałbyś 4 rdzenie to miałbyś po 625hz na rdzeń. A cs może się chrzanić z braku jakichś bibliotek, może nowy directx. Możesz również przeczyścić sprzęt fizycznie.

Dodatkowo przeczyść kompa ccleaner'em 3.02 oraz odkurzaczem w wersji 12.5

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Niema proca 5ghz. Jeśli masz 2.5ghz i 2 rdzenie to masz 2x 1.25ghz na rdzeń, jeśli miałbyś 4 rdzenie to miałbyś po 625hz na rdzeń. A cs może się chrzanić z braku jakichś bibliotek, może nowy directx. Możesz również przeczyścić sprzęt fizycznie.

jeśli ma procka 2rdzenie 2,5ghz to ma po 2,5ghz na rdzeń -.-

zastanów sie jak są 6rdzeniowe procesory 3.0ghz to na 1rdzeń przypada 500mhz? to by żadna gra nie chodziła płynnie...

zawsze tu bede, czy tego chcecie czy nie hahaha ;)

Admin Cienia
Opublikowano

Dokładnie tak jest. Wszystko zgodnie współgra. Pobawiłbyś się i chociaż posprawdzałbyś jak wygląda to w praktyce. Pomijając że nie spotkałem się z 6rdzeniami.. to jeśli miałbyś proca 3.2ghz i 4rdzenie to na każdy rdzeń przypadnie ci 800hz.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

CS chodzi Ci tak od początku, czy dopiero tak zaczął chodzić jak wlazłeś na jakiś serwer?

Wpisz w konsoli

fps_max 999

developer 1

net_graph 3

i włącz synchronizację pionową jak masz nvidie.

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

@up

Dysmózgu, jak mam zainstalowac dla nvidii jak mam ati?

Poza tym grafe mam na d3d, bo na opengl nie moge, a z oficjalnej strony pobieralem i ati i toshiby i chuja, naucz sie czytac a potem pisz tytanie intelektu, kurwa

to zrob format.

Ja czytac umiem doskonale, tylko ty nie potrafisz pisac zrozumiale, poza tym jestes rozpieszczonym bachorem, i to widac po tym jak piszesz. Do widzenia.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Lagi z dupy, fps ponizej 20.

Na mapach typu zm_dust albo de_rats takie lagi ze ojojoj nie da sie grac totalnie, dzis ze steama sciagnalem stery do catalysta, moze to pomoze.

Sprawdze jutro, to znaczy dzis, ale jak wstane. strzalka i dzieki za pomoc.

logo_black3.png

Opublikowano

Lagi z dupy, fps ponizej 20.

Na mapach typu zm_dust albo de_rats takie lagi ze ojojoj nie da sie grac totalnie, dzis ze steama sciagnalem stery do catalysta, moze to pomoze.

Sprawdze jutro, to znaczy dzis, ale jak wstane. strzalka i dzieki za pomoc.

logo_black3.png

Opublikowano

wylacz synchr pionowa wpisz developer 1 fps_modem 100 fps_max 100 i dodatkowo hud_draw 0 (minusem jest ze niewidac hp i celownika ale dodaje fps)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

yyy po co fps_max 100? lepiej fps_max 999 ;x

Nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...