Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Minecrafci [Najnowszy] [Dedyk][Non-Hamachi]

mcf owner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że poprzedni temat jak i jego nazwa są nie aktualne prezentuję na nowo jeden z najstabilniejszych serwerów Minecraft nie wymagających oryginału.

Dane serwera:

Online : 24/7

Wersja: Beta 1.3 (ciągłe aktualizacje)

Mody: autoryzacja logowania, zabezpieczanie domu, skrzyni

Whitelist włączona. By dostać się na nią trzeba spełnić kilka wymogów (szczegóły na forum serwera).

Posiadamy kanał TS dla graczy.

W nasz skład wchodzi ok. 40 aktywnych budowniczych, którzy ciągle wzbogacają mapę o nowe budynki.

Co jakiś czas wyłączamy whitelist by wypromować serwer. W miarę możliwości będę uprzedzał w tym temacie kiedy to ma nastąpić.

Serwer nie jest jakimś czasowo działającym hostem , który po miesiącu padnie.

Do zobaczenia na serwerze!

Wprowadzono wpłatę sms na whitelist

Dane dedyka:

4GB RAM

6GHz Intel Xeon (wiele wątków/rdzeni)

100GB HDD

100MBit łącze

www.minecrafci.2ap.pl

Opublikowano

Kilka informacji o serwerze która warto wiedzieć zanim ktoś zmarnuje 1min życia na założenie konta na forum

Co zrobić, aby zagrać na serwerze.

1.Wysłać podanie na PW do Ownera wg. wzoru:

Nick:
IP (jeśli jest stałe):
Parę zdań o sobie:

2. Przelać na utrzymanie serwera-maszyny (nie mniej niż) 4zł (tylko przelew bankowy). Zainteresowani o dane konta pytać na PW u Ownera.
Po zaksięgowaniu wpłaty zostajecie dopisani na Whitelist.

3.Pobrać naszego klienta oraz podłączyć się do serwera. =>LINK<=

A tu macie co daje VIP

Jeśli zależy ci na szybkim rozbudowaniu i na braku ograniczeń możesz kupić konto vip - 12 zł/2 miesiące.
Co dodaje:
- diamentowa zbroja + 2 wybrane przedmioty z diamentu
- możliwość noszenia miecza
- założenia prywatnego lasu oraz:
- 8 diamentów lub 30 żelaza lub 16 złota
- unikatowy kolor (sam go wybierasz) kolor
- dodatkowa komenda /tp
- skrócony o połowę czas bana (który nastąpi po wykupieniu premiuma), mute nałożonego przez moderatora/administratora. (Nie ma konkretnie określonego czasu ban, nakładający go ustala. Czas ten jest adekwatny do rozmiaru wykroczenia)
- zdjęcie aktualnych banów, mute
- wdzięczność administracji za wsparcie projektu [a to jest bezcenne!]

Najbardziej mnie rozbawiło to że trzeba płacić za to żeby móc używać miecze ^^

Opublikowano

Heheh, szukałem właśnie wczoraj serwera cracked beta do minecrafta spędziłem w google naprawdę sporoooo czasu i natchnąłem się na ten serwer, niby 4 zł to nie dużo ale jak już ktoś stawia serwer to 4fun a nie dla zarobku.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

serwer jest 4fun. A co do zarobku powiedz ludziom z serwerowni by dali za darmo jakąś maszynę to i wszystkie opłaty się zniesie. VIP jest po to by był dodatkowy pieniądz na wykupienie lepszych parametrów na serwerze (więcej ramu, silniejszy procek, szybsze łącze).

VIP powstał na prośbę graczy a nie na moje "widzimisię".

Więc "Buhahaha" jak chcesz pograć wtedy, kiedy admin chce sobie zagrać to szukaj innego serwera.

Co do miecza - mamy serwer RP i jeśli nie znasz zasad tam panujących, czemu nie każdy może go nosić, nie bulwersuj się o to.

Opublikowano

To jeden z nielicznych (jak i nie jedyny minecraft w Polsce nie wymagającego oryginału). Pomyśl, że wpłacasz 4zł, zamiast 80zł za oryginalną grę, więc to się w pewnym sensie opłaca.

Opublikowano

właśnie zrozum, że dzięki tym 4zł nie mamy problemu z natrętnymi dzieciakami i cheaterami. Ludziom żal niszczyć innych dzieło bo wiedzą, że za to dostaną bana i stracą te 4zł jak i przyjemność z gry. Jak wspominał kolega moretaste, te 4zł to nie tylko datek na utrzymanie serwera ale również blokada przed dzieciakami od których zachwiań humoru zależy twój domek czy nawet cala mapka. A co do Vipa - obiecałem im, że gdy ich będzie więcej niż 3 na serwerze zorganizuje konkurs w którym jest do wygrania konto steam Counter Strike Anthology (wiadomo 100% oryginał i bez bana na VAC). Myślę że warto o takie coś wykupić vipa i grać (średnia cena rynkowa 50zł)

Opublikowano

sluchaj gosciu, ja kupuje vpsa, i stawiam serwer za free a nie za kase.. Bo tak to ty se mozesz stawiac serwery.. w nastepnym miesiacu lub za dwa wystartuje serwer BEZ BIAŁEJ LISTY!

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

no i stawiaj. Ciekawe na ile będzie za darmo ^^. Pewnie do momentu gdy skończy się fundusz na kolejny miesiąc opłacenia serwera. A co do tej twojej "BEZ BIAŁEJ LISTY" - nuda grać na serwerze bez cheaterów i ludzi demolek? Twój wybór.

Opublikowano

mcf owner, na grieferow mam anty, a cheaty tez mam anty, A mój ojciec ma firmę... a ja zarabiam na reklamach..

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Cos sie stalo z serwerem? Jestem chetny zagrac, aczkolwiek po wejsciu na adres

www.minecrafci.2ap.pl 

Firefox nie znajduje strony.. What the..?

I jeszcze pytanie - czy majac zakupiony oryginal gry nie bedzie problemow z graniem? Szukam wlasnie takiego serwera, gdzie ilosc dzieci bedzie ogarniczona poprzez przymus wplaty pieniedzy (dosc malej sumy ;o)

Opublikowano

DNS padł, ale dzisiaj do 18.00 powinno wszystko już działać normalnie. Beznikowcu ja miałem ogólnie z 3 serwery z otwartą rejestracją (po hamachi) i przynajmniej raz na 3 dni ktoś wpadł z tnt i rozwalił wszystko. Na innych jak grałem było to samo.

Opublikowano

whitelist wyłączona !

Zapraszamy do testowania serwera.

Uwaga: by wejść na forum konieczne jest wpisanie www przed jego adresem:

www.minecrafci.2ap.pl

whitelist znów włączona.

Opublikowano

szczerze - tylu graczy mi pisało o tym, że mogę pomyśleć o takiej formie dotacji na serwer.

I pozdrawiam konkurencje, które jak troll chodzą i celowo minusują inne serwery :*

Opublikowano

Znieśliśmy opłatę za wstęp. Teraz wystarczy złożyć podanie na forum serwera i jesteście w grze.

Z nowin: Przeszliśmy na wersję Beta 1.2 , dodano kilka nowych modów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sekunda, pisaliście że serw jest dobry bo neo niczego nie niszczą bo przelew?

Czyli wnioskuje że serwer nie ma specjalnych pluginów?

Pomogłem? Wejdź w ten lin :http://adf.ly/UT4D5, poczekaj 5 sekund i przewin dalej - Dzięki :)

Opublikowano

Serwer ma wszystkie potrzebne pluginy od zabezpieczeń - teraz działamy na wersji 1.3 w stylu typowo rp. Administracja reaguje szybko na takowe neokidy jak się pojawią, ale z takimi u nas to rzadkość (co nie znaczy, że ich w ogóle nie ma)

Zmieniliśmy maszynę na której stał serwer minecrafta i teraz wszystko działa błyskawicznie - kompletny brak lagów na serwerze. Wprowadzono wpłatę sms na whitelist, co wam ułatwia dostanie się na nią.

Gorąco zachęcam do wstąpienia w nasze szeregi : ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...