Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Żaden Mikrofon Na Moim Komputerze Nie Działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z mikrofonem i to nawet nie jednym, a właściwie to ze wszystkimi - otóż żaden nie działa na moim komputerze. Na PC znajomych działają bez problemów. Pamiętam, że kiedyś (jakiś rok temu, czy więcej) coś zrobiłem, że działał. Teraz jednak nie jestem w stanie sobie tego przypomnieć. Mam słuchawki z mikrofonem, są one podpięte bezpośrednio do karty dźwiękowej - z tyłu. Dźwięk jest, słuchawki dobrze się sprawują, ale mikrofonu tak jakby nie było wcale. Z przodu natomiast panel w ogóle nie działa :| . No i sprawa sterowników do karty dźwiękowej. Posiadam kartę dźwiękową Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] (przynajmniej taką wykrył everest)

, sterowniki mam wgrane z płyty, którą dostałem razem z kartą dźwiękową (jakieś SigmaTel Audio). No i tu jest kolejna sprawa. Nie mam żadnego menedżera tych sterowników, żadnych opcji ustawienia głośności, miksera itd. Tak jak by ich nie było, ale są bo dźwięk jest.

Dodam jeszcze, że próbowałem już różnych ustawień głośności, zaznaczałem mikrofon w ustawieniach dźwięku windows, itd, itd. Dalej nic. Tutaj macie pare screenów:

z everesta:

jpglp.jpg

z ustawień audio (link do screena, bo na forum się nie mieści)

http://img833.imageshack.us/img833/2811/jpg2k.jpg

Już nie wiem co robić, proszę, może Wy mi pomożecie!

Z góry dziękuje za wszystkie odp. Pozdrawiam.

"Nie boję się stada lwów dowodzonych przez barana, boję się stada baranów dowodzonych przez lwa"

paagan.png

Opublikowano

Karta Zintegrowana i to może być przyczyną ... u siebie w kompie też mam zintegrowaną i nie chciały mi żadne mikro działać ale kupiłem od kumpla jakąś karte dźwiękową zwykłą za browara włożyłem stery zainstalowałem i wszycho śmiga :) Także kup sobie jakąś karte dźwiękową i podłącz :P

Opublikowano

Co to za różnica. Wejdź w panel sterowania-dźwięk i urządzenia audio->głos->podgłoś wszystko i zmień urządzenie na nazwę swojej karty muzycznej. Może masz jack poluzowany, i coś nie łączy :). Nie ma różnicy czy zintegrowana, czy oddzielna, mikrofon powinien na każdej działać.

Innym razem.

Opublikowano

@up

To powinno pomóc. Tam powinien byc suwak o nazwie Mikrofon. Jeżeli go nie ma musisz go zaznaczyc w ustawieniach czyli Opcje -> właściwości :)

@EDIT

Sorka ale nie zauważyłem ss'a. Odznacz tam przy mikrofonie (tam masz zaznaczone "zaznacz") :D

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

A spróbuj mikrofon podpiąć do integry. Ja tak robiłem z powodu uszkodzonego wejścia w karcie. Trochę się z tym bawiłem, ale teraz wszystko śmiga.

Na moje oko to możesz mieć złe stery, popsute wejście albo coś innego z softwarem.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Moj kolega mial to samo ^.. Mial kilka mikrofonow i zaden mu niedzialal a pozniej sie okazalo ze z tylu komputera byl taki maly przycisk ktorym sie odblokowywalo mikrofon xD moze w tym lezy problem : d