Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram w grę o pokemonach na przerobionym cliencie tibi, próbuje napisać cavebota, jednak nie mam pojęcia jak odczytać adres za pomocą cheat engine, tzn jak odczytać swoją pozycje X Y Z lub rozpoznać ruch na mapie.

Pomoże ktoś ?

Opublikowano

Sprawdź dla 4bytes i float, szukaj dla unknown value, potem rusz się w prawo, szukaj dla increased, w lewo, dla decreased itd. i powinieneś znaleźć pozycje x, dla y, w dół - increased, w góre - decreased.

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Opublikowano

od poruszania się masz w botach specjalne funkcje ( no dokładnie algorytmy ) przeliczające pozycje obecną na pozycję docelową sterujące klawiszami , to sobie raczej odpuść jak nie potrafisz prostej rzeczy znajść w pamięci to co dopiero operować pamięcią przy zmianie wartości, troche za skomplikowane nie tylko w tej ale każdej grze

co do szukania jak masz podany układ współrzędnych w grze zmieniaj pozycje i szukaj w pamięci zmian tej wartości , wiecej info raczej na forum tibi

jeszcze jedno, wartości jakie znajdziesz będą inne po restarcie gry , czyli na podstawie tych co masz musisz sobie wyliczyć pointy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki postaram się to jakoś zrobić, robem ja pracuje nad zrobieniem wreszcie cavebota w AutoIt, jest to możliwe, mam kilka bardzo ciekawych botów do WoW'a działających na bazie pamięci, gdybym miał trochę umiejętności w operacji Cheat Enginem, to bym jakoś dał rade, może byś mi pomógł? gdybyśmy zrobili takiego bota w AutoIt, to byłoby to duże osiągnięcie, moglibyśmy nawet sprzedawać bota, gdyż w AutoIt byłby on niewykrywalny, bo nie modyfikował by clienta jedynie odczytywał wartości ( mogę się mylić ).

Jeśli ktoś chciałby pomóc pisać tu lub na priv.

Opublikowano

robem przeszadzas z tymi algorytmami. Jak w swojej głowie uczynisz problem nie rozwiążalnym to nigdy go nie rozwiążesz. Np taki asmembler jest prostszy od cpp a nikt się go nie uczy poniewaź ich własne wyobrażenia uczyniły go niemożliwym do nauczenia !

Opublikowano

a jak myślisz na jakiej zasadzie porusza się bot ? naj prostrza znajść cel i zaatakowac, potem od nowa ... braknie celu bot stanie . jak widzisz atak jest chaotyczny i jesli chcesz bezwładnie poruszać się po mapie to nie wiesz nawet gdzie zajdzie bot

masz przykład skryptu podobnego do tibi

To jest ukryta treść, proszę

większość botów porusza sie na zasadzie waypointów czyli punktów współrzednych wyznaczonych w grze przemieszczając sie pomiędzy nimi albo w obrębie ich , musisz mieć opracowaną zasadę wyznaczania kierunku poruszania się bota z punktu A do B i opracowaną zasade sterowania nim , bez tego program nie wie gdzie się znajduje i gdzie musi się udać oraz w jaki sposób zmienić położenie

To jest ukryta treść, proszę

przykłady z jakiegoś bota chyba NG , jak widac skrypty nie skomlikowane bo resztą zajmuje się sam bot przetwarzając i obliczając dane na podstawie np. tego : closest_range := Round(Sqrt(Sqr(Self.X - Creatures.Creature.X)) + Sqr(Self.Y - Creatures.Creature.Y)); czyli funkcji matematycznych sqr i sqrt

podstawą jest najpierw zaznajomić się z mechaniką gry , poznać sposoby wyciągania danych z pamięci , każda wartość w grze może być inaczej szukana niż podobna inna wartość , zresztą do czegoś musi zacząć

http://botting.pl/showthread.php/pisanie-bota-do-tibii-delphi-8838.html

po następne i ente co nie trzeba powtarzać chyba : musi znać jakiś język programowania w stopniu pozwalającym stworzyć cokolwiek a nie tylko w podstawowym , co z tego że dostanie gotowe funkcje, jakieś przydatne dodatki czy inne bzdety potzrebne przy tworzeniu bota jak nie będzie potrafił dopasować tego do całości

jeszcze inny problem w tworzeniu bota to czas jaki należy temu poświęcić nie kika godzin ale dziesiątki godzin poświęconych na tylko samą gre i następne dziesiątki na pisanie , sama znajomość pisania programów czy botów tu nie wystarczy nawet wszystkie dane jakie posiadasz też nie ułatwią stworzenia bota , w daną gre należy grać co i przez to idzie mieć zainstalowaną na komputerze, trzeba mieć plan, opracowaną zasade działania bota , poszczególne bloki programu ze zdefiniowanymi funkcjami jakie wykonuje bot itp.

osobiście nie zniechęcam ale nie mam zamiaru tak samo jak i większość tych co pisze tu na forum, pisać kodu od podstaw ( 95% postów na forum o boty to prośby o gotowce w większości bez zadnych znajomości w programowaniu ) , co innego poprawiać błędy w kodzie który działa i już coś robi .

Czyż nie napisałem całej prawdy o pisaniu botów, jednym to się wydaje proste by zrobić, ale dla autora nawet kawałka kodu to jednak wymaga o wiele większego wysiłku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...