Ljx Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam, dziś postaram się opisać informację o gildi. Znalazłem już podobny tut na forum, niestety został zamknięty ponieważ autor skopiował go w całości. No dobrze, zacznijmy: Podstawowe Informacje: 1. Gildie możemy zakładać u strażnika wsi od 40lv (poziomu) Strażnik Wsi: Znajduje on się on w każdym królestwie, w dwóch miastach na środku miasta 2. Koszt założenia gildi wynosi 200,000yang Dla ambitniejszych czytania: 1. Wojnę gildi może wypowiedzieć tylko założyciel 2. Są 3 rodzaje wojen: Flagi, Teren, Arena 3. Jest 6 dostępnych umiejętności gildi: Krew Boga Smoków: Zwiększa maksymalne PŻ członków gildii. Czas potrzebny do następnego użycia wynosi 600 sekund. Błogosławienie Boga Smoków: Zwiększa maksymalne PE członków gildii. Czas potrzebny do następnego użycia wynosi 600 sekund. Święta Zbroja: Zwiększa obronę członków gildii. Czas potrzebny do następnego użycia to 480 sekund. Działa to jak Silne Ciało u wojownika mental Akceleracja: Zwiększa szybkość poruszania się i ataku wszystkich członków gildii. Czas potrzebny do następnego użycia to 480 sekund. Działa to jak Berserk u wojownika bodego Furia Boga Smoków: Zwiększa szansę na cios krytyczny wszystkich członków gildii. Czas potrzebny do następnego użycia to 480 sekund. Robiony zazwyczaj jako 1 skil. Smocze Życzenie: Zmniejsza czas regeneracji umiejętności członków gildii. Czas potrzebny do następnego użycia to 480 sekund. Bardzo przydatna umiejętność. Teraz może coś o logo gildi: -Nasz herb musi wynosić rozmiar 16x12 -ikonka nie może przekraczać wagi 1,10Kb - Można ją zrobić w najprostszym programami graficznym. Chodzi mi tu o Painta. -Jak ją wgrać? Otóż gdy zrobiliśmy zapisujemy gdzieś a potem ją przekładamy do folderu upload, który znajduje się w folderze Metina. Rozbudowywanie ziemi gildi oraz jej kupno: 1.Żeby móc budować musimy pierw wykupić ziemię u agenta lądowego. Znajduje się on w 1 miastach jak w 3 chodzi o to gdzie są przeklęte. 2. Koszt ziemi zależy od położenia. Ceny ziemi wahają się od 45,000,000Yang do 75,000,000Yang 3. Gdy chcemy kupić np. Budynek Główny (zamek) trzeba mieć potrzebne materiały by móc go wybudować 4. Rodzaje ulepszaczy: Pień, Dykta, Kamień Fundycyjny 5. Drop ulepszaczy: Pnie - dropią, ze wszystkich moobów znajdujących się na górze sohan Dykty - dropią, z dużych żab oraz ezoterycznych przywołaczy w świątyni Kamienie fundacyjne - dropią, ze wszystkiego w piekle Nie zapomnijmy również, że te przedmioty dropią, ze szkatułek bossów. oraz z samych bossów. Rodzaje NPC do kupna: -Strażnik Mocy -Kowal -Alchemik Co dają Ci NPC: Strażnik (niestety nie wiem) Kowal: Pali lub ulepsza nasze itemki. Szansa na ulepszenie wynosi +10% niż u normalnego. Alchemik: Przetapia nasze rudy. DO przetopu potrzeba parę yang od 3000yang do 10000yang, kamienie dusz od +0 do +2 oraz 100rudy. Gdy przetapiamy złoto u alchemika miedzi szansa na udany przetop wynosi 30%, ale natomiast gdy przetapiamy złoto u alchemika złota nasza szansa na udanie przetopu wynosi 60% Jak wypowiedzieć wojnę gildi: Wchodzimy do okna gildii, klikamy na opcję Wypowiedz wojnę, wpisujemy nazwę gildii(przeciwnika) oraz wybieramy 1 z 3 wojen.WAŻNE: Lider przeciwnej gildii MUSI być na tym samym kanale co my. Inaczej nie będziemy mogli wypowiedzieć wojny. Jak oddać przywództwo koledze: Kupujemy z Item Shopu pierścień zastępstwa. Klikamy na niego i wpisujemy nick naszego zastępcy. Ok to na tyle teraz podam parę info: Mapka wojny (arena) Wojna na arenia polega na zabiciu 100 przeciwników. Wojna w terenia: Trwa 30min. Kto pierwszy zabije najwięcej rywali wygrywa Wojna na flagi. Polega na przeciągnięciu flagi rywala na swoją strone. Kto pierwszy przemyci 10 flag wygrywa. Filmik ziemie gildi: Nie mój Jeżeli podoba Ci się moja praca daj +. Niestety wiele osób nie przeczyta a da - Jeżeli uważasz się za osobę dorosła, postaw plusika to nic nie kosztuje. Natomiast gdy jesteś neo to postaw tego - napewno pocieszy cie to. Jeżeli uważasz, że skopiowałem to proszę pokaż link a pierw porównaj moją pracę a to co masz mi zamiar pokazać exModerator Metin2 | exModerator DOTA Odnośnik do komentarza
UKI_^^ Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 OOO samo to zrobiłęś wszystko? Jak tak to całkiem fajnie wyszło Przyda się nowszym napewno heh + się należy Odnośnik do komentarza
Ljx Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Pracę robiłem sam, ale obrazki są skopiowane. Bardzo dziękuję wam za pozytywne wypowiedzi. exModerator Metin2 | exModerator DOTA Odnośnik do komentarza
MrBoomGood Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 kurde dzieki !!! na to czekałem daje 5 i + !!! super praca JEŚLI CI POMOGŁEM WEJDŹ TUTAJ http://www.pajacyk.pl/ I KLIKNIJ W BRZUCH PAJACYKA, W TEN SPOSÓB NAKARMISZ GŁODNE DZIECI... A JEŚLI TO ZA MAŁO TO MOŻESZ MI DAĆ + I 5 NA KANALE... ALE PAMIĘTAJ GŁODNE DZIECI SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ + I 5... Konto YouTube: http://www.youtube.com/user/TheMrBoomGood Człowiek rodzi się mądry, dopiero potem idzie do szkoły... Odnośnik do komentarza
XxXCyrusXxX Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ładnie ładnie widać że wziołeś się za robienie tutków oczywiście + leci "...Jeszcze raz mnie obrazisz - odetne Cie od slonca..." <----Mój kanał Tutaj nie klikaj !!! Daj Mi - [Tut]Jak pobierać z pełną prędkością Odnośnik do komentarza
fubumkaxD Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Bardzo fajny tutek ; ) Na pewno dużo nad nim pracowałeś więc liczy się + PL 78-off 57-off Gram na privach najczęściej pod nickiem-FiDi Zbieram + Odnośnik do komentarza
banjok Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Przydatny tut leci plus Odnośnik do komentarza
Mephisto1994 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Sam niektórych rzeczy nie wiedziałem. Super tutek. Na pewno przyda się tym którzy zechcą założyć własną gildię. Łap +. Zachowaj minusy dla tych, którzy je zbierają! Ja proszę o + Odnośnik do komentarza
Graabaarz Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Tak samo jak @UP, ladny tutek z wieloma mniej lub bardziej znanymi rzeczami , leci plusik Zbieram + !!!! ;D Odnośnik do komentarza
PaC™ Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nie czasami tutek skopiowany stąd : http://kairi69.blog.onet.pl/Metin-2-Gildia,2,ID382773531,n Odnośnik do komentarza
Ljx Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Z tej strony co podał up skopiowałem tylko ikony skili gildi. Reszta pisana przeze mnie. Poradnik pisałem z doświadczenia, które zdobyłem w grze. exModerator Metin2 | exModerator DOTA Odnośnik do komentarza
Ljx Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 @Refreshing exModerator Metin2 | exModerator DOTA Odnośnik do komentarza
tomek1996 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Dla nowych graczy na pewno się przyda, ale dla bardziej doświadczonych może mniej. Ale dostaniesz ode mnie + . Trzymaj się i pisz więcej Tutoriali :P Odnośnik do komentarza
CS16PLAYER Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Po co to dociekiwac kto skad skopiowal? Jeszcze nie widzialem takiego tutka a widzialem wiele rzeczy =)) + Odnośnik do komentarza
Ml3ko^^ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Bardzo przejrzysty Tut, nie widziałem jeszcze podobnego. Niektórych informacji nie wiedziałem. + dla Ciebie Odnośnik do komentarza
Ljx Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 @Refreshing exModerator Metin2 | exModerator DOTA Odnośnik do komentarza
Gony Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Bardzo przydatny TuT nie skopiowany i to mi się podoba i dlatego + dla ciebie. "Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..." "Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..." Odnośnik do komentarza
MrPiotrek122 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Dla nowych graczy na pewno się przyda, ale dla bardziej doświadczonych może mniej. Ale dostaniesz ode mnie + . Trzymaj się i pisz więcej Tutoriali :P w gornika sie bawisz kolego ? Odnośnik do komentarza
dddaad Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 SUper poradnik + i to wielki + leci Odnośnik do komentarza
Grzyb2p31 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 yyyy fajny tutek spewnoscia sie sprzyda lecz nie ma paru zeczy ale to drogobaizgi ;p Zawsze promocje na sygnatury Odnośnik do komentarza
RASTA™ Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Pamiętam stare czasy kiedy po raz pierwszy wbiłem 40lvl i chciałem założyć gildię, wtedy zdziwił mnie fakt, że trzeba mieć 200k ;] Dla tych, którzy nigdy nie zakładali gildii napewno się przyda. nie regulaminowa sygna Odnośnik do komentarza
PawlikxDD Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Temat bardzo przydatny nowym graczom, trzeba go przywrócić na pierwsze strony i żeby nie robili podobnych tzn kopiowali ;> Poleciał + Odnośnik do komentarza
esperanzaa Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 estetycznie ladnie nalezy sie plus za robote by me Odnośnik do komentarza
AntyK00zak Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 ładnie zrobiony tutek. Super + //Nieregulaminowa sygnaturka. Odnośnik do komentarza
-ReysoN- Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Mam pytanie co do loga, wiem, że można zrobić takie logo, które będzie okrągłe, a pozostała część tła nie będzie np. biała czy czarna, lecz przeźroczysta. Potrafi ktoś takie coś zrobić? Metin2.PL -> Body 76, Mental 85, Smok 75, Body 87, Body 78, Dagger 89 -> off Na serwerach prywatnych najczęściej można mnie spotkać pod nickami: ReysoN, Andreas, Dziubdzius. Adelante! Legends never die! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.