Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NabMS return (?)

Simpson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nu pomyślałem, że na razie żaden polski serwer z MPC nie działa to coś mógłbym rozruszac.

Pierwsza sprawa - host. Na razie się Wojtas chętny, ale coś tam sie rzuca że nie ma v62 MS ;P Ktoś jeszcze zainteresowany? Pisac

Druga - rate. Myślałem nad rate w granicach x50-100 exp i meso, x4 drop. Piszcie jakie wolicie ;d Ale raczej powyzej x300-400 nie chciałbym.

Trzecia - koderzy. Jak ktoś się czuje na siłach w Javie to pisac.

Na razie jestem do tyłu z silnikami, jak będzie większe zainteresowanie to się wezmę do roboty.

Co planuję (chciałbym ;d) zrobic:

- Custom NPC/Quests/Exchange Quests - np. wymieniamy 500 etc dropów z Chronosów na broń/nx/czy cuś

- Custom PQ - tu szukam jakiegoś pomysłu, chciałbym żeby były różne wersje, dla różnych lvli (np. 31-50, 51-70, 71-120 itd. )

- Nowe expowiska (nie tylko w fm...)

- inne (może macie jakieś pomysły? : d)

Opublikowano

Ta sie rzucam xD skasowałem v62 bo myślalem ze to v65 ;d

Ściągne niebawem i bedzie git.Będzie bardzo fajnie i w ogóle słiit4śnj3 hueheu.

Sklep w FM z rzeczami ef te wu.

Bossy w FM ef te wu.

exp x35 drop x3 meso razy 4 i git majonez.

Co do coderuf to tsha by namufić Aciorka.

@Edit

Pobieram mska,Simp bawi się brązową modeliną(rotfl) ,i robi silnik.

@Down

Później zrobimy taką małą "rekrutację" to się będziesz mógł wykazać ;d.

Opublikowano

W takim razie, chętnie zagram i już ciągnę v.62 . W razie w, moge pomagać trzymać porządek ;P Na niczym innym w maple się nie znam ^^

rapideoUserbar.png
Opublikowano

Na razie mam lekki zapierdziel (w środe egzamin do bierzmowania+trochę testów w szkole do piątku). Za dużo na razie nie zrobie, ruszę pełną parą w czwartek/piątek.

Piszcie też pomysły co do NPC i Exchange Questów : d

Opublikowano

pomoge wam... mam ferie xD

jak cos to moge byc GM od eventow wiecie nx slimes itp. tylko sicagne GMS moge tez byc hostem ale takim alternatywnym net 1mb , zmienne ip. troszke zachodu

raty 20 bo co za szybko to nie zdrowo

Opublikowano

Ponieważ totalnie na maxa i w ogóle zjebał mi się Maple,hosterem nie będę,przez co opóźni się (jeżeli w ogóle będzie) start servera.

No chyba,że mi pomożecie na GG (9133082)

Opublikowano

Jeszcze raz: kto chętny na hosta? ; d Najlepiej ktoś z neo/netia/upc (zmienne ip, bez routera) i najlepiej ktoś, kto kiedyś się w to bawił (tj. ma wszystkie potrzebne rzeczy do działania serwera zainstalowane)

@Edit

en fał em, Wojtas zostaje

Opublikowano

ja mam pomysl co do jobow

przy 30, 70 i 120 lvl idziemy do jakiegos NPC i on teleportuje nas na mape, na ktorej musimy cos zrobic, np:

- 30 lvl - zabic king slima (lub kilka) i wziasc z niego kupon

- 70 lvl - zabic Tae Roon'a (boss niedzwiedz z mu lang)

- 120 lvl - zabic crog'a(i)

w dodatku po 4 jobie, skille nie byly by wymaxowane, tylko mastery ustawnione na max, czyli bylo by tak, ze dalo by sie samemu rozdawac sp w dane skille

2 pomysl to czapeczki eventowe:

z eventow dropilo etc, ktorego uzbieranie dawalo by nam czapeczke o lepszych statach:

- np. 10 etc = czapka ze statami +5 do wszystkiego

- 20 etc = czapka ze statami +10 do wszystkiego itd.

exp to moglby byc tak pomiedzy 100 a 300 + dzialajace 2x exp karty (mozliwosc wymiany z eventowych etc)

Opublikowano

Już hoster nie potrzebny, mamy Wojtaska. :D

Udało nam się zażegnać problem z MapleStory i już mu wszystko działa jak należy.

@edit

Na jaką ver. będzie serw? 0.62?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...