Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobilem sobie serwer... mysql niby chodzi, stworzylem nowego uzytkownika do navicat, przez localhost dalem prawa(inaczej sie nie dalo), lecz nowe konto ktore posiada niby wszystkie uprawnienia, chyba ich nie ma bo nawet nie moge tym nowym kontem stworzyc drugiego nowego :(

post-223840-0-98247400-1293655108_thumb.png

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

No wlasnie rootem nie moge... :(

A co do tych komend

To jest ukryta treść, proszę

To chyba wiadome ze nie moge takich kont tworzyc bo gry nie odpale.

Nadal potrzebuje pomocy. Moze mysql od nowa zainstalowac ??

Nierozumiem w ogóle Twojego problemu, spróbuj go jakoś wytłumaczyć?

Od kiedy nie możesz sobie zrobić innego konta? Aby łączyć się z bazą? Przecież możesz mieć tych kont i 2000000..... Nie ważne ilę, ważne że mają działać, co to ma wspólnego z grą?

admin2r.png
Opublikowano

Juz tłumacze

Mam konto mt2localhost którym mogę wejsc do navicat, jednak gdy zrobie nowe to nie mam pełnego dostępu do bazy, jedynie tabele test, ktore nic mi nie daza i teraz juz nie wiem, czy to wina mysql, czy czegos innego ze gdy odpalam serwer mam cos takiego(obrazek poniżej) i widze ze zwiazane jest z localhost(chyba). No ostatecznie pliki w co watpie bo juz 3x wgrywalem od nowa.

Jedyne co mnie zdziwilo to, to ze pliki bardzo szybko sie wypakpwaly trawlo to nawet nie 30sek. moze ta komenda jest zła.

To jest ukryta treść, proszę

post-223840-0-37356300-1293660761_thumb.png

Opublikowano

Zaloguj się do FreeBSD

Następnie wpisz w konsoli :

mysql -u root

next

CREATE USER 'wpisz nazwe'@'%' IDENTIFIED BY 'wpisz haslo';

next

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'wpisz nazwe'@'%' WITH GRANT OPTION;

next

exit

Spróbuj tymi zapytaniami . Mi pomogło nimi , potem tylko reboot , logujesz się , /etc/rc.d/netif restart wchodzisz do navicat , łączysz się , Manage users i wybierasz tam tego swojego , a potem właściwości połączenia , zmieniasz ; usera i hasło , i powinno działać , chyba , że źle zrozumiałem to wybacz ;))

Opublikowano

Zaloguj się do FreeBSD

Następnie wpisz w konsoli :

mysql -u root

next

CREATE USER 'wpisz nazwe'@'%' IDENTIFIED BY 'wpisz haslo';

next

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'wpisz nazwe'@'%' WITH GRANT OPTION;

next

exit

Spróbuj tymi zapytaniami . Mi pomogło nimi , potem tylko reboot , logujesz się , /etc/rc.d/netif restart wchodzisz do navicat , łączysz się , Manage users i wybierasz tam tego swojego , a potem właściwości połączenia , zmieniasz ; usera i hasło , i powinno działać , chyba , że źle zrozumiałem to wybacz ;))

Te komendy nie chodzily, dlatego robilem wszystko localhostem :) + dla za checi :P

Ide dalej to katowac B) Moze mysql od nowa wgram, albo te pliki serwerowe sa złe że mam takie błędy jak ww obrazku.