Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł] Kowalhack

sajmon202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc ta jak w temacie ale potrzebuje pomocy... Wiecie na pewno (ci co umieją choć trochę programować tak jak ja np.) jak powstają liczby losowe (jak nie wiecie to na podstawie algorytmu związanego z czasem systemowym) ... Należny sprawdzić więc po pierwsze w jakich granicach losują się szanse (np. od 1 do 100, od 1 do 10) i znać szanse jaka jest na ulepszenia (to mam np. 90 , z własnego serwa). Jak juz znajdziemy w jakim przedziale losują (może można gdzieś znaleźć w plikach serwerowych - to zadanie byłoby do właścicieli prywatnych serwerów) Potem np. dla jak losuje się 45 to wtedy ulepsza na 100% (mam nadzieje że rozumiecie). Z moich obserwacji wynika (ja mam inny czas systemowy niż na serwie) ze bronie ulepszały sie np. przy 48 do +6 a nigdy nie ulepszało przy 3 . Do tego posłużył mi swego rodzaju prototyp który losował mi kilkanaście razy w ciągu sekundy liczbę z dowolnego przedziału (i tak przez sekundę losuje te same liczbę z wiadomych przyczyn) i udoskonalałem go drogą prób i błędów... Nawet coś z tego wyszło bo 7 broni do +6 (tych na początkowe spalanie)

Proszę jak ci się spodoba ten pomysł o +. Czekam też na wiadomości od tych co będą potrfili pomóc.

P.S Hack (jeśli kiedykolwiek powstanie) Nie może trafić do Neo Kidów :D

8gjeu5j.gif
Opublikowano

Nie rozumiem o co tu chodzi. Strasznie chaotycznie opisane, opisz pomału i dokładnie o co Ci chodzi.

Jak pomogłem walnij [-]

2i7oima.png

Sygna by me.

Opublikowano

OK

Tak ostatnio zaczołem sie uczyc programować w c++. No i doszedłem do tego w jaki sposób powstają wartości losowe. coś w tym rodzaju

int random(int nMin, int nMax) { return rand() % nMax + nMin; }
srand (static_cast<unsigned int>(time(NULL)));

Więc wartość losowa jest ścisle powiazana z czasem. Program metina korzysta napewno z podobnego algorytmu. Musi losowac jakies liczby z jakiegos przedziału (to trzeba znaleźć). Załóżmy że losuje on liczby z przedziału od 1 do 100. Szansa na ulepszenie przedmiotu wynosi 70%. Twórcy gry na pewno nie poszli na łatwizne i nie zrobili tak że wylosuje od 1 do 70 ulepsza a od 71 do 100 nie ulepsza. Najpierw musimy znaleźć przedział (ja z moich obserwacji musle ze to własnie od 1 do 100) a potem Napisać program który tylko bedzie losował liczby od 1 do 100 non stop (to też zrobiłem) . Ja na przykład upewniłem się (na moim czasie systemowym) ze na moim czasie systemowymm pewna jest 48 (w tych broniach co szansa jest podajrze 80%) i za kazdym razem faktycznie ulepsszało.

Pewnie dalej nie łapiecie o co chodzi, jutro zrobie filmik i załapiecie :D - w skócie robimy cos takiego co pokazuje w ktorej sekundzie ulepszyc zeby było gites

8gjeu5j.gif
Opublikowano

w większosci załapałem o co mu chodzi. i sądze że w jakimś stopniu to jest możliwe. weźmy na przykład grę "mu" istnieją w niej hacki które ingerują w informacje wysyłane do serwera co daje nam 100% na wejście kamienia/ulepszenia.Ale sądze też że jeżeli to by było takie łatwe jak sądzi twórca tematu to Ludzie już dawno by to zrobili najwyraźniej Pliki i client metina są w pewnym stopniu zabezpieczone przed tego tupu rzeczami.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

sajmon202 dobrze myśli, przeczytajcie tylko uwarznie jego post, chodzi o to że w do każdej chwili czasowej jest przydzielone czy ulepszy item czy nie, jest to ustalone na podstawie jakiegoś algorytmu (parabolicznego bo na wyższe stopnie zbroi, mieczy, itd są różne chwile czasowe w którech są przypisane czy kowal ulepszy item czy nie) Mówiąc tak najogólniej np.

Godzina (czas serwerowy):

16:58:24: - kowal ulepszy na +1,

16:58:25: - nie ulepszy

16:58:26: - nie ulepszy

16:58:27: - ulepszy

16:58:28: - nie ulepszy

16:58:29: - nie ulepszy

16:58:30: - ulepszy

itd.

Jest to przykładowy schemat który z właściwym nie ma nic wspólnego, ale gdyby wychaczyć ten algorytm, na którego podstawie leci kowal, to wszyscy mamy eq+9 xD

Jeśli pomogłem daj+,jeżeli nie daj,-

Następnym razem jak chcesz zwrócić moją uwagę, włóż coś fajnego. Biodrówki są sexy ;).

Jeśli ktoś kończy grę na s.21 (Candia), s.3 (Obsydian), s.26 (Solar) i ma konto/eq do oddania w dobre ręce, z chęcią przyjmę, może jakoś będę mógł się odwdzięczyć. ;)

Postacie w grze Metin2 o nicku: xXKuReK93Xx, Kurek93 itp. nie należą do mnie. W Metinie posługuje się całkiem innym nickiem, nie związanym z tym na MPC Forum

Opublikowano

O żal mi cie (przepraszam)to jest nie możliwe i raczej firma gameforce zabezpieczyła się przed tego typem aglomeracji.Ten plan możesz sobie podetrzeć już nie tacy jak ty światowi geniusze pracowali nad tym np.z i to raczej nie możliwe więc możesz zobaczyć na drugie moje zdanie.

Opublikowano

@Up

Spoko to twoje zdanie... W sumie jakiś koles nagle wyjeżdza z kowalhackiem nie do uwierzenia :P

To co mi sie udało - odnaleźć współczynniki do broni (umnie około 12 i około 48) udało mi sie tak zrobic juz 7 broni - ani jednego spalenia

http://www.youtube.com/watch?v=8lmwjKfwuME

@edit

jakiś koleś przeszkadzał w nagrywaniu :D:D

8gjeu5j.gif
Opublikowano

@Spam topic.

"Kowalhack" jaki opisałeś raczej na pewno nie powstanie przynajmniej się na to nie zapowiada.

Zamykam.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Gość Mounthains
Opublikowano

@Spam topic.

"Kowalhack" jaki opisałeś raczej na pewno nie powstanie przynajmniej się na to nie zapowiada.

Zamykam.

A ja jestem ciekaw, jak temat się rozwinie ;)

Opublikowano

Ludzie, w takiej sytuacji powiniscie motywować chłopaka a nie pisać teksty w stylu " Coś ty nigdy to nie wypali " . Ja tam za Ciebie trzymam kciuki i wieże że wkońcu"kiedyś" się uda .

P.S. A wy jak myślicie jak powstały hacki na metina ogólnie we wszystkich grach , napoczatku gdy taki typek postawił temat taki jak w tym przypadku, każdy sobie pomyśli e tam wielka jedna ściema , a potem spamuje na PW na temacie teksty w stylu : Dziękuję ci mój mistrzu . więc tak jak pisałem poprzednio TRZYMAM KCIUKI ! Trzymaj sie , rób swoje i nie przejmuj sie nimi :)

Opublikowano

Naprawde ciekawa sprawa, fascynuje mnie takie podejscie do gry :D. Mysle ze takie cos mogloby wypalic, przeciez wszystko da sie zrobic ;]

Opublikowano

Po mojemu to wypali. Nie jestem specjalistą. Stworzyłem coś w podobie kowal hacka w teaskerze i działało ale tylko do +6. Nie musicie mi wierzyć i mnie krytykować.

normalanimedarkneko.jpg
Nowicjusz
Opublikowano

Na pewno da się takie coś zrobić. Tak samo mówili o Enigmie w 2 wojnie światowej. Że się nie da. A okazało że się da. Trzymam kciuki. "Mój mistrzu" xdd.

Opublikowano

Do wszystkich ktorzy pisza ze to nie prawda itp... to powiem wam ze jestescie pojeba*****

Ziomek ma racje i niech kombinuje;]

Bo o to w tym chodzi na takiej zasdzie jest to robione;]

Wystarczy logicznie pomyslec.

Do autora:

Nie publikuj niczego jak dasz rade to zrobic,korzystaj z tego w malym okregu osob,bo wiekosc tego forum to ludzie ktorzy chu** wiedza,chu** potrafia i czekaja az ktos cos zrobi zeby na tym kase trzepac lub korzystac.

Dasz rade zrobic nie wstawiaj na forum tylko sam korzystaj albo z rl ziomkami;] takie moje zdanie.

zbyt duża sygna

Opublikowano

To akurat jest możliwe ,że te algorytmy i przerwy pomiędzy czasami to określone momenty ulepszania i palenia lecz wątpie ,że to szybko powstanie to zajmie około 3/4 lat a wtedy prawdopodobnie metek to już będzie przeszłość :>

Opublikowano

To akurat jest możliwe ,że te algorytmy i przerwy pomiędzy czasami to określone momenty ulepszania i palenia lecz wątpie ,że to szybko powstanie to zajmie około 3/4 lat a wtedy prawdopodobnie metek to już będzie przeszłość :>

3/4 lata a żeś dowalił ... haha

jak znajdą odpowiedni system ulepszania to i jutro może być

NJxbd4x.png

Opublikowano

Popieram VastoLords. :rolleyes:

Wszyskto jest możliwe jak sie czegoś chce. B)

Nie ma sygny.. :((

Opublikowano

człowieku ty chcesz zrobic kowal hacka nie no jesteś koks jka nawet nie umiesz obejsc zabezpieczen do easy metin2 a chciałbys zrobic kowal hacka gdyby to było takie proste to by juz dawno ktoś to zrobił wiec nie wiem po co ten spam ludzie zrozumce takie cos nie istnieje chocby narazie a wasze muzgi napewno tego nie zrobia!!!

Opublikowano

Zamiast go zmotywować to wy wolicie krytykować i czekać na gotowe... nie odrazu rzym zbudowano o.0

Ziomek jestem z tobą i popieram wypowiedzi tych co Ci życzą dobrze jak Ci sie uda trzymaj to dla siebie i nie wstawiaj na forum bo Grupa dzieci(neokidy) najpierw krytykują a potem milion postów tylko po to aby go dostać np jak by ci się udało go zrobić, ja lecę w kimono Trzymaj sie i powodzenia !!!!

468x60clear.png<-- jest bez refa :)
Opublikowano

człowieku ty chcesz zrobic kowal hacka nie no jesteś koks jka nawet nie umiesz obejsc zabezpieczen do easy metin2 a chciałbys zrobic kowal hacka gdyby to było takie proste to by juz dawno ktoś to zrobił wiec nie wiem po co ten spam ludzie zrozumce takie cos nie istnieje chocby narazie a wasze muzgi napewno tego nie zrobia!!!

facet gówno się znasz , nie masz zielonego pojęcia przecztałeś sobie temat i kilka postów mimo że 95% nie rozumiesz to jeszcze się wtrącasz ...

a tak nawiasem twój "muzg" o ile go masz w co wątpię nie potrafi pojąc niektórych

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...