Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Kupic Yangi Na Allegro By Sommer

Sommer

to mój 1 tut ;p  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak mi wyszed? tutek ?

• bardzo dobrze
    • dobrze (napisze co masz dodac zeby by? lepszy)
    • srednio (napisze co masz dodac zeby by? lepszy)
    • slabo (napisze co masz dodac zeby by? lepszy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niektórzy się pytają jak kupić yangi na allegro, ja parę razy kupiłem yangi i więcej razy inne różne wynalazki i podzielę się z wami ta wiedzą.

Tut jest napisany dla ludzi którzy nie mają wogóle pojęcia o tym, a starsi co już trochę wiedzą o tym, to tez mogą przeczytać ;) .

Więc...

Sorka za te nieporozumienie z tymi danymi, ale jestem tylko człowiekiem ;)

1. Szukamy oferty na allegro i klikamy kup teraz.

2. Przenosi nas do strony logowania.

3. Logujemy się (jeśli nie masz konta to łatwo jest zrobić nawet jeśli niema się 18 lat jak ja ;) ).

4. Mamy takie okienko i klikamy kup teraz.

step1lm.jpg

5. Następna strona i klikamy płace.

step11g.jpg

6. Następne okienko i klikamy dalej.

step13.jpg

7. Następna, strona i zaznaczamy przelew bankowy,

Sposób i koszt dostawy * zaznaczamy na odbiór osobisty

Adres do wysyłki zaznaczamy na adres i wpisujemy swoje dane imię i nazw, kod poczt, itd

i klikamy Dalej.

step14.jpg

8. Mamy takie okno i klikamy zapłać.

step15x.jpg

9. Mamy nowa strona a ona nas przekierowuje na płatności.pl są tam dane które lepiej zapisać.

taaaaaa.jpg

10. Teraz udajemy się na pocztę na która podawaliśmy przy robieniu konta na allegro i powinniśmy dostać wiadomość od sprzedającego,

mamy 2 nowe wiadomości:

a) Wybrałeś sposób zapłaty i dostawy w aukcji Sprzedającego...

B) Kupiłeś przez Kup Teraz - nr:...

11. Otwieramy wiadomość nr B) i szukamy wiadomości od sprzedającego

i teraz już zależy co jest napisane. Ja miałem tylko to co na ss widać czyli kontakt na gg. Po obgadaniu sprawy na gg i okazało się ze wcześniejsze dane (te z płatności.pl) były fałszywe i dlatego zawsze trzeba się upewnić na gg, telefonicznie lub inaczej ze to są prawdziwe dane i uzgodnić resztę np co wpisać w tytule przelewu i uzgodnić w jaki sposób dostaniemy yangi na przykład tobołek bo to najlepszy sposób.

step18x.jpg

13. Idziemy (ja idę do biedronki bo tam w środku jest taka jakby budka)na pocztę i wypełniamy ten dowód wpłaty, dajemy jej/jemu co siedzi tam w tej budce i dajemy kasę + chyba 3zł za wpłatę.

12. Dowód wpłaty czyli ta karteczka co są na poczcie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak wypełnić dowód wpłaty by MirasI

Mini Tut!

1: w Pierwszych Dwóch Polach Wpisujesz Imię Nazwisko Adres

2. W Następnym Polu są kratki do wpisania nr konta bankowego więc wpisujesz

3.Wpisujesz Kwotę i Słownie Kwotę

4.Twoje Dane czyli : Imię Nazwisko Adres

5.Tytuł czyli np. Metin2 Yang nr aukcji przykładowo

6. Zanosisz do Okienka Pani od Poczty

7.Dajesz mówisz chciałbym zrobić Przelew

8.Płacisz bodajże 2.50zł

9.Dostajesz Potwierdzenie ( Nie którzy za potwierdzeniem wydają yang zachowaj je !)

10.Przelew Wysłany Czekasz aż Dojdzie z Poczty 2-3dni

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak znaleźć dobrą ofertę by ExTaSe**

[Tut] Yangi Na Allegro.Pl

http://www.mpcforum.pl/topic/197225-tut-yangi-na-allegropl/

Parę ważnych informacji których nie wymieniłem by dawidek00

[Poradnik]Jak Kupić Yangi Na Allegro Bez Bana.

http://www.mpcforum.pl/topic/203000-poradnikjak-kupic-yangi-na-allegro-bez-bana/

OrderOfTruth wyjaśnił co nieco (niestety nie umiem robić cytatów) :P

Odpowiadam Ci na pytanie odnosnie screena "NIE WIEM CZEMU SA FALSZYWE DANE".

To nie sa fałszywe dane to sa dane do zrealizowania przelewu. Pewnie myslales, ze zobaczysz nazwe firmy czy sprzedawcy. Najczesciiej platnosci obsluguja firmy trzecie takie jak PayUS , BlueMedia itd.

One przekazuja pieniadze sprzedawcom :) dzieki temu oni unikaja masy zbednych papierow i liczenia i odliczania VAT. Oszczedzaja czas na tym.

SS robione na szybko, wiec takie trochę nie estetyczne.

Ja przy robieniu tutka sam kupowałem yangi i dam edita czy się opłaca wybrać tą ofertę, dlatego nie zmazałem nazwy oferty.

Zawsze trzeba każde dane potwierdzić telefonicznie lub na gg, bo są fałszywe dane nieraz.

Jeśli temat był to proszę o podanie linka i jeśli był lepszy to proszę o usuniecie mojego.

Jeśli jednak temat zostanie to oczywiście zastrzegam sobie wszelkie prawa autorskie.

Jeśli temat pomorze paru osobą to mogę prosić o zdjęcie tych paru % co mam?

Sorka za błędy ort i wogóle, jak coś jest źle to poprawcie, bo looknijcie o której to napisałem i byłem, trochę zmęczony :P

Jeśli wam się podoba dajcie + bo to naprawdę motywuje do dalszej pracy na forum. :D

Pozdrawiam Sommer

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Racja mi tez sie przyda łap + !

JEŚLI CI POMOGŁEM WEJDŹ TUTAJ

http://www.pajacyk.pl/ I KLIKNIJ W BRZUCH PAJACYKA, W TEN SPOSÓB NAKARMISZ GŁODNE DZIECI... A JEŚLI TO ZA MAŁO TO MOŻESZ MI DAĆ + I 5 NA KANALE... ALE PAMIĘTAJ GŁODNE DZIECI SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ + I 5...

Konto YouTube: http://www.youtube.com/user/TheMrBoomGood

Człowiek rodzi się mądry, dopiero potem idzie do szkoły...

Opublikowano

Dodaj że jesteś analfabetą i sprawia ci problem napisanie wyrazu "później"

(pisze tak bo zaglosowalem na "dno" i musze napisac co musi dodac x d)

Jeśli chcesz zobaczyć moje tutoriale to wejdź na mój zasrany profil

Zbieram -

Opublikowano

Explosion sory że cię uraziłem 1 błędem ort, nawet jeśli to już przeprosiłem za to, bo bylem zmęczony i nie myślałem jak trzeba i poza tym ta czcionka niema polskich znaków, ale ty musiałeś mnie odrazu obrazić i przezywać analfabetą i dać dno w ankiecie, ale to jest nic... nie powiedziałeś ani słowa na temat tuta. I wiesz... już wole być analfabetą choćby z 1 błędem niż być taki jak ty, który siłą ludziom robi na przekór (bo ja cię nigdy nie przezwałem, a nawet nikogo wiec czym sobie u ciebie tak naskrobałem?) .

SS zaraz zmienię.

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Odpowiadam Ci na pytanie odnosnie screena "NIE WIEM CZEMU SA FALSZYWE DANE".

To nie sa fałszywe dane to sa dane do zrealizowania przelewu. Pewnie myslales, ze zobaczysz nazwe firmy czy sprzedawcy. Najczesciiej platnosci obsluguja firmy trzecie takie jak PayUS , BlueMedia itd.

One przekazuja pieniadze sprzedawcom :) dzieki temu oni unikaja masy zbednych papierow i liczenia i odliczania VAT. Oszczedzaja czas na tym.

Za tutorial należą się pochwały bo został ładnie wykonany.

truth_in_love-1.jpg
Opublikowano

lap + za pracę

Bo trochę pracy było :P

Może się przyda tym co nie umieją korzystać z allegro xD

Opublikowano

OrderOfTruth dzięki ze wyjaśniłeś, :P ale skoro i tak lecę do biedrony dokonać przelewu to, to jest mi niepotrzebne, bo na gg dostałem całkiem inne dane, a te z gg są niezbędne ;)

@EDIT: dodałem twoją wypowiedz do tuta ;)

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Poradnik Bardzo fajny i ogolnie ladnie wytlumaczone chcialem tylko dodac zebyscie kupowali od osob ktore maja 90 % + pozytywnych komentarzy ja wam moge polecic allegrowiczow :

-TimeGold

-FasstGold

100% zadowolenia :)

@offtop

nie traktujcie tego jako reklame tylko pomoc :>

Opublikowano

Dla mnie tutek nie był potrzebny ale dla innych.

Ja kupuje ras a dużo czyli 1kkk i bawię się na całego :D (Jestem przy kasie ) Ale masz 5 i + za chęci

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@MrPiotrek122

Właśnie zamówiłem Yang od Timegold :P ale jeszcze nie zapłaciłem.

I mam pytanie no bo zamawiałam z konta brata (bo swojego nie mam :rolleyes: ) i zastanawiam się czy mam wpisać jego czy moje imię i nazwisko (nazwisko te same xD )?

A no i mam pytanie bo nie dostałem na gg tych "fałszywych" danych tylko nazwe firmy wiec czy to wystarczy?

PS. Jak mam do zapłaty 9,98zł to moge wpłacić 10zł ? xD wiem że głupie pyt. ale nigdy tak nie kupowałem

@edit

a i cos jeszcze jezeli kupilem dwie sztuki to nic dodatkowego nie musze pisac tylko wiecej kasy?

oraz jak mam napisac ulice Mieszka I ?sprzedawca podał mi tak (chodzimy mi o jedynke)

Odpowiedzcie plis bo jutro juz ide placic :P

Opublikowano

Phobos_v3

Skoro kupiłeś z brata konta to musisz podać jego imię itp.

Na gg niech sprzedający ci poda dane do wpłaty np.

Jan Kowalski  ul. Marcelińska 90, 60-324 Poznań   22 1140 2004 0000 3502 5678 1701 mbank

Masz do zapłaty 9.98 + 2zł za przelew czyli dasz facetowi na poczcie 12zł a on ci wyda 2 gr (dzisiaj właśnie tez wysyłałem kasę)

Jak kupiłeś i zaznaczyłeś na allegro ze chcesz 2 sztuki to ci zaś sumę połączy. A jak kopiłeś 1x i potem 1x to albo wysyłasz 2x, albo obgadasz z kolesiem i jakoś to połączy w 1 (ale to już musisz jakoś z nim obgadać)

Jak coś nie wiesz to gg 13722714

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

hehe przyda sie ;p

Lubie pisać i pomogac na MPC =]

forma zapłaty za pomoc ?! :

+

Opublikowano

kuurcze pomyłka miało być refresch ale nie minęły 24h ;/

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

łoo ale was tam jadą z kasa xD

PS: nie wiedziałem ze masz 53lvl na s14 (wpisz sobie AppCore w ranking):D

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

taaaaaa.jpg

hahaha

fałszywe dane?? właśnie lepiej jakbyś na te dane wpłacił, bo na tym polega place z allegro, kasa idzie do allegro a potem do gościa. Sposob jest o wiele szybszy bo gdy kasa wychodzi z banku, na allegro zaraz jest zaplacone, a co za tym idzie? Gosciu juz wie ze kasa doszla.

Pozdro, pozatym moje zdanie jest takie ze dzieci nie powinny korzystać z allegro. Same problemy z nimi. Kupisz konto o maila musisz praktycznie błagać bo ci same nie zmienia, ani nie dadza... a potem za to ci negatywy wystawiaja.

789290350.png

woj.gif

100 [ V ]

200 [ V ]

300 [ V ]

400 [ V ]

500 [ V ]

600 [ V ]

700 [ V ]

800 [ X ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...