Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Bfbc2 Gra Się Zawiesza I Trup.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem. Gram w Battlefield Bad Company 2 Vietnam i po jakimś czasie raz 5 min raz 2h gra sie zacina słychać w głośnikach trzeszczenie i pomaga tylko reset komputera. Proszę o pomoc.

System operacyjny : Windows 7 Unlimited (64bit)

Service Pack: -

Ilość ram: 4096 MB

DirectX 11

Procesor : Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800 GT 512MB

Wersja sterowników do karty dźwiękowej HdAudio.sys 6.01.7600.16385

Moc zasilacza ( odczytasz na samym zasilaczu) Logic MAX 500W

pc_Sgt.Furman.png
Opublikowano

Komputer jeszcze na gwarancji? Proponuję oddać do serwisu, nie grzeb nic sam bo coś zjebiesz i będziesz miał problem. Ewidentnie wina stoi po stronie technicznej, coś nie tak działa w Twojej maszynie.

ProKiki pogratulować Tobie tylko pomysłów...

Opublikowano

@up

Coś nie pasuje?

Miałem taki sam problem przy Battleifeld2142 i okazało się, że się mi karta graficzna przegrzewała i musiałem zamątować nowy wiatraczek...

Ps. Ciekawe co może stać po stronie maszyny jak mu wszystko działa ....!

w83od2.jpg

Opublikowano

@up

Coś nie pasuje?

Miałem taki sam problem przy Battleifeld2142 i okazało się, że się mi karta graficzna przegrzewała i musiałem zamątować nowy wiatraczek...

Ps. Ciekawe co może stać po stronie maszyny jak mu wszystko działa ....!

Nowy czy zamontować dodatkowy bo to jest różnica? W jaki sposób kolega który ma owy problem ma domontować drugi wiatrak do procesora/karty graficznej? Całą wieczność ma mieć otwartą klapę i "doklejony" dodatkowy wentylator? To ma się nazywać komputer?

Jeżeli zaś chodzi Tobie o zamontowanie dodatkowego chłodzenia w obrębie obudowy to wątpie aby zdało to egzamin, pseudo upgrade kompa...

Najlepszą opcją w tym wypadku jest zgłoszenie komputera na gwarancję jeśli ową posiada jeżeli procesor się przegrzewa prawda? Bo trochę to dziwne że tak się dzieje... Jeżeli zaś nie ma to proponuję wpierw sprawdzić programem do odczytu temperatur podzespołów i zobaczyć czy coś się grzeje. Wiele rzeczy może mieć wpływ na to że tak się dzieje, np. płyta główna i inne.

Jak może wszystko działać jak mu się komputer zawiesza? Coś musi być nie tak...

Opublikowano

Odda do naprawy i powie, że mu się gra zawiesza?

Napisał, że tylko przy bf bc2 mu się zacina a nie cały, a jak się cały zawiesza to niech formata zrobi bo pewnie za virusowany jest.

Nie brałem "zawirusowania" komputera w swoich wypowiedziach pod uwagę a także może być to przyczyną. Czekam co nam powie kolega który zgłosił problem.

Opublikowano

Gościu napisał tak:

Witam serdecznie,

Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.

Proszę dokładnie wykonać następujący przegląd systemu:

1) Grę zawsze należy instalować (i grać) przy wyłączonych zbędnych procesach (również należy spróbować zmienić ustawienia lub wyłączyć programy antywirusowe oraz zapory sieciowe, często są w nich ustawione zbyt wysokie zabezpieczenia i to powoduje problemy z grą)

Jeśli posiadasz system operacyjny Windows Vista, XP uruchom Menadżera zadań (Wciskając "Ctrl + Alt + Delete") w zakładce APLIKACJE, włącz wszystkie uruchomione aplikacje (pojedynczo), natomiast w zakładce PROCESY wyłącz wszystkie procesy które nie są oznaczone jako SYSTEM, USŁUGA LOKALNA, USŁUGA SIECIOWA oraz procesy o nazwie Explorer.exe i TaskMgr.exe

UWAGA!: Komunikat: OSTRZEŻENIE: Zakończenie procesu może przynieść niepożądane skutki, w tym również utratę danych i niestabilność systemu. Proces nie będzie miał szansy na zapisanie danych. Czy na pewno chcesz zakończyć? - jest komunikatem ostrzegawczym Sytemu Windows, który jedyny informuje o ewentualnych konsekwencjach wyłączenia tego programu. Stabilność systemu (jeśli nie jest uszkodzony np. przez wirusa) może jedynie zakłócić wyłączenie procesu niezbędnego do jego funkcjonownia.

2) Jeżeli to nie pomoże, to proszę RĘCZNIE odinstalować grę razem ze wzmiankami w rejestrze i później ponownie ją zainstalować na koncie z pełnymi uprawnieniami administratorskimi oraz używając takiego folderu docelowego, jaki gra sama zaproponuje podczas instalacji!!!. Proszę wyłączyć wszelkie napędy wirtualne oraz programy emulujące. (informacje jak to zrobić znajdzie Pan na m.in. na naszej stronie internetowej www.polska.ea.com w zakładce CENTRUM POMOCY lub na stronie www.ea.com na stronie suportu amerykańskiego - bezpośredni link http://support.ea.com/cgi-bin/ea.cfg/php/enduser/home.php?p_sid=APR5xKej)

3) Proszę również pobrać ze strony producenta i zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej. Proszę również regularnie pobierać aktualizacje MS Windows.

4) Również inne programy mogą zakłócać poprawne działanie gry:

Komputer, aby gra działała prawidłowo powinien być wolny od wirusów oraz programów typu spyware oraz adware. (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwania ad-ware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php , darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html )

Proszę również przeskanować rejestr systemu Windows programem do porządkowania rejestru np. http://www.eusing.com/Download/EFRCSetup.exe

Po wykonaniu zaleceń - jeśli nie przyniosą rozwiązania proszę przesłać aktualizowany raport Dxdiag

Ale nic nie pomogło.

pc_Sgt.Furman.png
Opublikowano

Po 1. mówisz że cała reszta Ci hasa to co masz na myśli? Mario Bros czy GTA V bo to troszeczkę różnica.

Po 2. odinstalowałeś i zainstalowałeś ponownie grę tak jak napisano w mailu?

Po 3. jesteś pewien że nie masz wirusów? masz jakiegoś antywira?

Opublikowano

a przy metro 2033 (jak masz )zobacz czy będzie się zawieszała, bo tam karta chodzi na 100% możliwości to będzie wiadome. ściagnij jeszcze MSI Afterburner skonfiguruj według google żeby pokazywał temp. graficznej i powiedz jakie masz podczas gry

To mogą powodować nawet ramy, wszystko.

Opublikowano

a przy metro 2033 (jak masz )zobacz czy będzie się zawieszała, bo tam karta chodzi na 100% możliwości to będzie wiadome. ściagnij jeszcze MSI Afterburner skonfiguruj według google żeby pokazywał temp. graficznej i powiedz jakie masz podczas gry

To mogą powodować nawet ramy, wszystko.

zasilacz do wyjebania miałem taki sam LOGIC 500W wymienilem na OCZ 500W i od roku spokój z grami

jak masz gware to sciagnil sobie program occt pierestroika 3 cos tam i dasz test power suply to po minucie zobaczysz cyrki jak bys gral w bfbc2

mnie ten progs pusil z dymem zasilacz i grafe gtx260 ale serwis widzial w co gram i nie dyskutowali i wymienili od reki

wiec do dziela :rolleyes:

10n5bpu.png

1.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...