Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki System ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema !

Mam laptopa Asus X50Z i nie wiem czy jak mi siądzie system to go nie zmienić na win7 ... Windows 7 jest podobno stabilniejszy itp.

A może jakąś okrojoną wersję win xp ?

Przy zakupie dawali mi Win Viste ale nie chciałem :) a Win 7 i Vista to podobne systemy...

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Wedlug mnie najlepszy windows 7, albo Xp ale jednak wole windows 7 bo jest to nowy rozwijajacy sie system a xp juz zakonczyl produkcje

13032777318975834031.gif

Opublikowano

Bierz Win XP. chyba że masz 4gb ramu to wtedy Win 7, gdyż XP obsługuje tylko 3,25 GB a reszta jest nieużywana...

Opublikowano

Na czym ci zależy. Pro gejmerem(czyt. pro lamerem)? Czy raczej grafik/programista (raczej w to nie wierzę). Jak to 1, to 7, jak to 2 to Debian/Ubuntu.

Innym razem.

Opublikowano

Nie ważne co, po prostu linux. On ma tak małe wymagania, że notebook będzie działał ci jak rakieta(przykład: można go zainstalować na telefonach z procesorem 200mhz i 64mb ramu). Do tego nie musisz mieć żadnego antywirusa.

Z dystrybucji linuxa polecam ci ubuntu(tak jak napisalem wczesniej), dobry dla początkujących użytkowników.

RAsfepN.png
Opublikowano

Bierz Win XP. chyba że masz 4gb ramu to wtedy Win 7, gdyż XP obsługuje tylko 3,25 GB a reszta jest nieużywana...

a win7 3,5gb ale to różnica :< no może jeżeli 64bit

ja ci polece win xp jak najbardziej

Opublikowano

ja mam teraz Win7 Professional i normalnie obsługuje 4 GB, Professional obsługuje max 8GB z tego co podaje Microsoft.

Opublikowano

tak jak kolega pisal wczesniej zainstaluj ubuntu... nie dosc ze nie ma problemu z virusami to jest jeszcze darmowy...

POLECAM

hersygna.png
Opublikowano

No właśnie ja robię to i to ( Gram , rysuję i programuję (AutoIT xD )) I nie wiem czy nie brać linuxa jakiegoś :) Tylko słyszałem że jest trudniej linuxa instalować:)

Może Ubuntu na innym kompie zainstaluję i zobaczę co to :)

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Mi się ubuntu 5 minut zainstalował, wszystko masz automatycznie. Nie musisz samemu tworzyć partycji itp.

RAsfepN.png
Opublikowano

Jakiż to problem? Wkładasz płytkę odpalasz klikasz instalacja automatyczna czekasz 10 minut i już masz ubuntu, ale lepiej się pobawić i samemu potworzyć partycje itp.

Innym razem.

Opublikowano

Lepiej nie kupuj XP, nie opłaca się z Ram'em to najmniejszy problem, gorzej że nie obsługuje Direct X 10 i 11 co sprawia że już np. w Just Cause 2 sobie nie pograsz, a coś mi się zdaję że coraz więcej gier będzie już tylko pod dir X 10 lub 11. Więc zakup XP jest nieprzyszłościowy.

Mariuszw13.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sory że odświeżam ale czy jest polska wersja Ubuntu ?

Jest polska .. Ściąga się ją normalnie z ubuntu.com ? I jest w instalatorze polski język ?

Hmmm.. To instaler czy downloader ? Bo 1,39mb ...

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/windows-installer

Tak downloader ... :)

beznickowiec.png

By Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...