Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Blaszak :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupić nowy komputerek i znalazłem na allegro pewną aukcje allegro-komputer. Taka cena za taki komputer wydaje się być bardzo przystępna, ale chciałbym się dowiedzieć czy taki komputer będzie dobrze wyciągać te stare jak i najnowsze tytuły gier. Nie znam się za bardzo na sprzęcie dlatego napisałem ten temat. Bardzo bym prosił aby wypowiedziały się osoby tylko znające się na tym.

P.S. Chciałbym się też dowiedzieć czy ten komputer jest dobry czy też nie. Dodam że do niego chciałbym zainstalować Windowsa 7 Premium 64 bitowego

Opublikowano

jak zwykle zadnych szczegółowych info na temat czesci...

To wystarczy kliknąć odnośnik który zamieściłem i wyświetli ci się aukcja ze szczegółowymi informacjami :)

Opublikowano (edytowane)

Modelu i marki czego? hmm..? morze obejrzyj aukcje do końca i zajrzyj na parametry komputera które są wypisane w ładnej tabelce?

@EDIT Nie pojmuje czegoś. Koleś miał napisać dla ciebie rozmiary poszczególnych segmentów? phi

Edytowane przez fatumboba
Opublikowano

ehm

Podaj mi dokladny model i marke dysku , ram,płyty głownej,nagrywarki i najwazniejszej rzeczy zasilacza ;]

Opublikowano

Uważam że marka dysku twardego oraz nagrywarki nie jest tak istotna bo dla mnie jest to jeden kij z jakiej firmy bede mial 1000GB pamięci, to samo tyczy się RAM-u (wystarczy mi Kingston). Nagrywarka? Też jeden kij. Nagrywarka to nagrywarka jak sie zepsuje to wymienie. Płyta główna owszem jest istotna dlatego napisałem też do sklepu komputerowego u siebie w mieście aby mi dopsaowali odpowiednią płytę. Zasilacz- tu masz rację i z pewnością zadzwonie i dopytam o to. Ale priorytetem dla mnie jest grafika,procek,płyta główna,dzwięk i zasilacz a nagrywarka,HDD,obudowa schodzą na drugi plan ;>

Opublikowano

Ty nie pytaj w sklepie tylko na forum w sklepie podadza Ci plyte ,która sie nie sprzedaje ;]HDD i Nagrywarka - nie lepiej kupic raz ,a dobre?Obudowa jest nie przewiewna i części sie beda grzac ^^

Opublikowano

No dobra,dobra :D Ja nie bede tu bronić przecierz sprzedającego,ale powiedz mi czy uważasz że jeśli kupie taki komputer z takimi parametrami (nie mówie że u tego kolesia) jest dobrym zakupem czy też nie. Od razu mówie że przewiduje wydać góra 2500zl łącznie z Win 7

Opublikowano

Procesor:AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev.C3/ 530zł

Płyta:MSI 870-C45 /AMD870/ 239zł

RAM:Kingston 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 HyperX Blue 215zł

Dysk;Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 149zł

Grafika:Gigabyte GeForce GTX 460 OC 768MB DDR5 /192bit/ 2xDVI/mHDMI 610zł

Napęd:LG GH22LS50 SATA SecurDisc LightScribe (black) 99zł

Obudowa:Cooler Master Elite 370 (Black) 179zł

Zasilacz:Fortron FSP460-60GHN 460W 169zł

System:Microsoft Windows 7 Home Premium OEM 64Bit PL 359zł

Razem:2549zł

Opublikowano

@Up

A po co system? skoro jest ogólnodostępny w necie za free. o.O Nie rozumiem takich ludzi którzy płacą za coś co jest w internecie za darmo.

@Topic

Co do dysku nigdy nie bierz Samsunga ani Seagate bo to badziew, który się sypie. Załatw sobie HDD od Western Digital i będziesz zadowolony.

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

Seagate sie sypie ? dziwne mam juz ten dysk 3 lata i nic sie z nim nie dzieje cichutko dziala ;] co do samsungow to potwierdzam ;P

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!