Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna

MrMisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Aktualnie mam kartę GeForce 9800 GT 512 mb ram i jest ona dosyć kiepska (przy GTA EFLC wysiada :< ). Więc zamierzam ją wymienić na jaką lepszą. Bardzo prosiłbym o podawanie mi linków do takich kart :)

Pozdrawiam Michał

PS kwota tak ok. 350-400zł :)

ohcrapp1.gif
Opublikowano

A po co ci?

Procek : Intel Quad 2.40 ghz (4 rdzenie)

Pamięć ram : 4 GB DDR3 1333mhz

Zasilacz : 500 lub 400w

Dysk : Sata 1TB

Coś jeszcze?

ohcrapp1.gif
Opublikowano

@up następ[ny magik który myśli,że MB w karcie jest ważne...A co do tego Gf 9800gt to może ci sie grzeje???

Polecam AMD Radeon hd4850 z jakimś fajnym chłodzeniem:D

PAMIEC W KARCIE GRAFICZNEJ PRZYDAJE SIĘ TYLKO WTEDY KIEDY GRASZ NA DUŻYCH ROZDZIELCZOŚCIACH!!!

Opublikowano

@Up Ati Radeon hd4850, a nie AMD Radeon hd4850

Mam tą kartę i świetnie się sprawdza

˙˙˙ oɹƃǝllɐ ɐu ɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu

XsardaxPL.pngXsardaxPL.png

VenturaxPL.png

Opublikowano

@up następ[ny magik który myśli,że MB w karcie jest ważne...A co do tego Gf 9800gt to może ci sie grzeje???

Polecam AMD Radeon hd4850 z jakimś fajnym chłodzeniem:D

PAMIEC W KARCIE GRAFICZNEJ PRZYDAJE SIĘ TYLKO WTEDY KIEDY GRASZ NA DUŻYCH ROZDZIELCZOŚCIACH!!!

W GTA jak chce max detale ustawić to mi pamięci brakuje :)

ohcrapp1.gif
Opublikowano

polecam GieForce 9500 gt hd (1gb) karta jest zajeb**** hula jak głupia tylko w tym kłopot że ciężko dostępna

Czyli ma kupic gorsza niz obecnie posiada? :) Wez lepiej nie dawaj porad.

Co do karty to najlepsza w tym pulapie cenowym powinien byc HD5670 1GB:

http://allegro.pl/gigabyte-hd5670-1024mb-ddr5-large-fan-overclock-ed-i1374246434.html

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Czyli ma kupic gorsza niz obecnie posiada? :) Wez lepiej nie dawaj porad.

Co do karty to najlepsza w tym pulapie cenowym powinien byc HD5670 1GB:

http://allegro.pl/gigabyte-hd5670-1024mb-ddr5-large-fan-overclock-ed-i1374246434.html

Mógłbyś mi tą kartę porównać/ulokować (nie wiem jak to napisać) z kartą o podobnych parametrach GeForce? Bo ja nie kapuje nazw kart innych firm :D

ohcrapp1.gif
Opublikowano

Mógłbyś mi tą kartę porównać/ulokować (nie wiem jak to napisać) z kartą o podobnych parametrach GeForce? Bo ja nie kapuje nazw kart innych firm :D

Zjedź sobie trochę w dół, na tej aukcji co dał Ci nuclear, a będziesz miał wszystkie parametry tej karty. :>

Btw. Jeśli chodzi Ci, która jest lepsza to właśnie ta, którą dał Ci nuclear.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

@UP

Radek 5670 ktory podalem bedzie lepszy, ma pamiec GDDR5, i lepsze taktowania.

GDDR5 128 bit jest lepsze od 256 GDDR3 - pytałem się fachowca, powiedział że obie są bardzo dobre ale minimalnie lepsza jest GDDR5 a nie 3, bo miedzy 256 bit a 128 bit nie ma takiej różnicy

To bedzie cos na poziomie GeForce GTX260

Opublikowano

@nuclear

5670 jest slabszy od 4850.Przewaga 5670 niski pobór pradu oraz dostepnosc ;]

Autorze podaj dokladny model i marke zasilacza.

@EDIT

5670 jest na poziomie 9800GT

crysis_1024_768.gif

+

http://www.computerb...ating_qualitaet

Opublikowano

@nuclear

5670 jest slabszy od 4850.Przewaga 5670 niski pobór pradu oraz dostepnosc ;]

Autorze podaj dokladny model i marke zasilacza.

@EDIT

5670 jest na poziomie 9800GT

crysis_1024_768.gif

+

http://www.computerb...ating_qualitaet

W twojej tabeli jest okrojona wersja radeona , 512 Mb.

Zalezy z jakiego zrodla korzystasz, bo 5670 jest dosc lepszy w statystykach od tradycyjnego gtx260, ale nie wiem jak jest na prawde, bo jedna karta drugiej nie rowna.

uzywalem tej porownywarki:

i mozgu.

Radeon ma lepsze osiagi , ale mimo tego wydaje mi sie ze GTX260 jest lepszy, moze to kwestia tego jak obydwie karty wygladaja : ), nie wiem.

Opublikowano

Radek HD 5670??ahahahahahhahahaha dojebałeś po bandzie kolego:)

W tej cenie najlepszy będzie Radek hd 4850 aa i podaj zasilacz co to tego HD 5670 to sie usmiałem konkretnie z tych waszych testów itp. ahhaha dobre xD

Masz radka 4850 tyle że z chłodzeniem pasywnym mozesz dokupić byle jaki wiatraczek i wkrecic nic sie ine bedzie działo:)sam tak mam

RADEK HD 4850

W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego i nie pierdolić smut że hd 5670 jest lepszy od 4850 bo w tych waszych "testach" jest może i taki sam a mieliście tą i tą karte?własnie;] MOże i hd5670 jest nowsza ale w chuj gorsza:)

Opublikowano

Radek HD 5670??ahahahahahhahahaha dojebałeś po bandzie kolego:)

W tej cenie najlepszy będzie Radek hd 4850 aa i podaj zasilacz co to tego HD 5670 to sie usmiałem konkretnie z tych waszych testów itp. ahhaha dobre xD

Masz radka 4850 tyle że z chłodzeniem pasywnym mozesz dokupić byle jaki wiatraczek i wkrecic nic sie ine bedzie działo:)sam tak mam

RADEK HD 4850

W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego i nie pierdolić smut że hd 5670 jest lepszy od 4850 bo w tych waszych "testach" jest może i taki sam a mieliście tą i tą karte?własnie;] MOże i hd5670 jest nowsza ale w chuj gorsza:)

Spokojnie, nie podniecaj sie tak, metin ryje glowe.

Niech autor sobie wybierze jaka chce karte, radek 4850 jest slabszy w rzeczywistosci i na papierze.

Opublikowano

Ja ostatnio kupilem sobie nówke Ge Force Gt 220 (1gb) (koło 280zl dałem) i mi chodzą wszystkie najnowsze gry

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Ja ostatnio kupilem sobie nówke Ge Force Gt 220 (1gb) (koło 280zl dałem) i mi chodzą wszystkie najnowsze gry

Ta karta jest 2 razy slabsza od 9800gt ...

Opublikowano

@UP

Radek 5670 ktory podalem bedzie lepszy, ma pamiec GDDR5, i lepsze taktowania.

i tak jego komputer obsluzy tylko do ddr3 ale mając ddr5 w nazwie karty graficznej odrazu jest +100 do lansu

http://allegro.pl/nowosc-palit-geforce-gt430-1024mb-ddr3-dx11-i1377782563.html

@down

no mój błąd

zobacz o której godzinie to pisałem

jebło mi się ddr z gddr

w tami razie bym polecil gtx480 x2

lecz zależy od złącza pci-e i od płyty głównej czy opłaca się wsadzac takie dobre karty

daj nazwe i model plyty glownej

Opublikowano

jackraymund co ty nie powiesz? Nawet stara płyta główna która ma złącza PCI-E Obsłuży DDR5, to nie zależy od płyty głównej miszczu. Radeon 4850 x2.

Innym razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...