Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udobot 4.0.0 A Wysokie Pd

Ploteczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku jako, że to mój pierwszy post na tym forum - Witam Serdecznie Wszystkich.

A teraz do rzeczy.

Czy ktoś orientuje się jak sobie poradzić z udobotem kiedy ma się powyżej 2 miliardy PD(punkty doświadczenia, osobiście mam ponad 3 miliardy). Z oficjalnego forum udobota dowiedziałem się wczoraj, że bot nie ruszy przy tak wysokim PD. To by się zgadzało bo na innym koncie o PD niższym niż wspomniane 2 miliardy bot działa. Niestety na tym które ma ponad 3 nie ruszy.

Info z forum Udobota:

If you have more than 2,147,483,647 (2.147 Billion) in one of your stats for example in Experience then the Bot will crash, due to it using the 32Bit Integers, it can be fixed by rewriting the Exp Honor Credits etc. in 64 Bit Integers which is located in the Hero Class.

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Chyba tak :)

Kto z takim lvlem by bocił. W ogóle kto by się tego spodziewał.

Ja :) Co z tego, że ma 3 Mld PD, skoro i tak nie dostaje po 10mld urki dziennie :) ?

Opublikowano

A jakże - boci się :) Raz był ban na 3 dni jako ostrzeżenie(to za Ibota) od tej pory go nie używam, potem następny ban ale po kilku godzinach BP stwierdził, że niesłuszny i konto mi odbanował :) chociaż jechałem cały czas na Udobocie. To tylko pokazuje jak jest skuteczny ten cały ich skrypt ;) A może nie zbanowali bo mam Premke i regularnie kupuje: podwajacz i rabat. W każdym razem ich nieomylność w banowaniu można między bajki włożyć. Mój przykład najlepiej o tym świadczy.

Ps. A wracając do mojego pytania postawionego w pierwszym poście to będę bardzo wdzięczny "kolegom" za pomoc bo każdy dzień bez bocenia to dzień stracony :P

Opublikowano

Trzeba edytować kod źródłowy udobota i zmienić coś w jednej z klas.

Jak ściągnę visual c++ to wrzucę gotowca.

Opublikowano

Ok podziękował. Czekam ze zniecierpliwieniem :P

Gość Pan Maciek
Opublikowano

OMG, ty w życiu nie miałeś konta z nawet miliard PD. :D

A kto pisał, że miałem?

Ps. Chce ci powiedzieć, że lamą jesteś totalną <_<

Opublikowano

Ja :) Co z tego, że ma 3 Mld PD, skoro i tak nie dostaje po 10mld urki dziennie :) ?

NoobKiller złośliwy jesteś :) Od urodzenia tak masz? xD Bez obrazy ale poruszyło mnie Twoje stwierdzenie :)

Gość Pan Maciek
Opublikowano

NoobKiller złośliwy jesteś :) Od urodzenia tak masz? xD Bez obrazy ale poruszyło mnie Twoje stwierdzenie :)

Wiem wiem, ja zuy jestem... Mama tak mówi!

Opublikowano

jak nikt nie wieży ze ma 3 mild pd to niech nagra filmik i niech pokaże jak wam nic nie pasuje :)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Gość Pan Maciek
Opublikowano

jak nikt nie wieży ze ma 3 mild pd to niech nagra filmik i niech pokaże jak wam nic nie pasuje :)

Ja wierze... I pisze, że wierze, że mu nie działa, bo to 32bit, i jest za duża wartość. Wystarczy w kodzie pogrzebać troszkę i git będzie.

Ej, z ciekawości może spróbuj jakoś odpalić w 64bit... nie wiem, emulator jakiś, albo system piracki :)

Opublikowano

Poczekam na Kuba018 bo ta propozycja wydaje się najbardziej sensowna :)

Ps. NoobKiller dzięki za podpowiedź ale gotowiec byłby lepszy - nie jestem za dobry w te klocki :(

Opublikowano

Kuba018 jak skonczysz podaj kod ktory zedytowales to wrzuce to do mojego spolszczenia.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Kuba018 jak skonczysz podaj kod ktory zedytowales to wrzuce to do mojego spolszczenia.

A co, samemu umiesz zrobić tylko banalne spolszczenie...?

Gość Pan Maciek
Opublikowano

A co, samemu umiesz zrobić tylko banalne spolszczenie...?

Spolszczenie, to kilka minut zabawy w Resource Hackerze... :)

Opublikowano

Podbijam temat żeby nie zaginął w otchłani :) Jeśli ktoś ma rozwiązanie problemu o którym mowa na początku to stawiam wirtualnego browaca :P Najlepszy byłby gotowiec ale będę też wdzięczny za linki do forum gdzie być może pojawił się tzw. nieoficjalny Udobot który ma już rozwiązany problem wysokiego PD czy innych statystyk. Z info na oficjalnym forum Udobota wynika, że problem dotyczy oficjanej wersji więc może gdzieś są nieoficjalne które nie mają wcześniej wspomnianego mankamentu. Z góry podziękował.

Opublikowano

Ja też podbijam bo mam ten sam problem. I proszę jak ktoś ma rozwiązanie to niech je tu zamieści.

Oj będzie ciężko. Ja osobiście codziennie przeszukuję neta(różne fora, ściągam nieoficjalne wersje Udobota) i krótko mówiąc porażka. Również Kuba z tego forum starał się pomóc dając linki do zmodyfikowanego Udobota i niestety nie udało się. :( Szkoda, że twórca Udobota nie dopracował go w tym szczególe z poprzednią wersją nie było tego problemu :(

Opublikowano

OMG, cały czas "stara wersja była lepsza","była taka opcja" itp. To czemu narzekacie a nie wrócicie do starego UDObota. Wystarczy swój serwer postawić.

Jak chcesz bana dostać to korzystaj ze starej wersji - wolna wola. Moje konto jest zbyt cenne. Jak będziesz chciał wnieść coś sensownego do tego tematu to wtedy napisz.

Opublikowano
As I said in tittle :/

I have too high level so I cant use bot. I have too many experience points and cash. Please help me! Author of this cool bot said that I need to change something in source code. I did.

Im not as newbie in C++ as my english is, but it didnt work for me. Can You upload changed version of UDObot for high levels?

Hey there,

I did attempt to fix this issue in my version 4.1.1, but at the same time it broke the bot icon_e_sad.gif

As far as I know all you need to do is change all the relevant 'int' within the hero class to '__int64'...

That was what I did and what I believe tvirus suggested to do, but it broke my bot :\ I can only wish you better luck than I had.

~deHackerOwnz~

Trzeba poczekać na coś innego.

Opublikowano

To mnie dobiłeś... Widać, że czytanie ze zrozumieniem jest za trudne dla niektórych.

Wstawki w stylu "czytaj ze zrozumieniem" to sobie zostaw dla noobków bo one mniej więcej znaczą - przyszłem na forum troszkę pojątrzyć, podrażnić bo tak naprawdę nie mam nic sensownego do powiedzenia. Na całe szczęści stanowisz znikomą grupę na tym forum. A jak napiszesz już konkret w tym temacie to jestem skłonny powiedzieć sorry pomyliłem się co do Ciebie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy udało się może już komuś znaleźć wersje UdoBota która obsługuje wysokie PD o którym mowa w temacie? Pytam bo ja już wypróbowałem chyba wszystkie dostępne i klapa. Za wszelkie info podziękował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...