Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Geforce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Masz Nowa karte do gier - GeForce GTX 280 ( Nvidia ) to bedzie ci dzialac Crossfire ??

czy karta jest za duza ?? -.-

Czekam na ODP do jutra

Rate , Comment , Subscribe xD

Opublikowano

przecież nie grasz na karcie graficznej ;d. Za duża nie może być, za dobra zresztą też. Może być ew. za słaba :)

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

@Up dokladnie :P

Moj komp zuzywa 30% siebie kiedy gram w Cfa 30% CPU-ka i okolo 30% RAM-u

jest w miare chlodna karta graficzna ale moj komp to kombajn 1000W zasilacz :D wiec mam co zasilac

A wracajac do pytania to to co przedmowca powiedzial moze byc tylko slabsza jesli bedzie za dobra to bedzie uzywac polowe swojej mocy

Yancovsky.png
Opublikowano

ok xD thx za oby 2 odpowiedzi ale potrzebna jest karta graficzna do cf-a 5600 , 6600 albo podobna ( jaka to podobna :P ) a ta moja gtx 280 jest podobno lepsza ta??

Opublikowano

oraz chcial bym jescze dodac ze jak mialem windowsa Vista to mi chodzilo ale jak zmienilem na XP to juz niechodzi ... kazdy mi muwi zeby nacisnac na ikone crossfire prawym pszyciskiem i dac 'Run As Administrator' ale ja tej opcji nawed niemam bo mam wszystko po polsku moje wszystkie do wybranie to - 'Otworz' , Uruchom jako .. (nic sie niedzieje i niema tam administrator) , Testuj za pomoca programu AVG (anti-virus xD) , dodaj do cf box , skompresuj itp , wyslij do , wytnij , kopiuj , utwurz skrot , zmien nazwe , usun , wlasciwosci xD

no i to by bylo na tyle ...

czekam na odp do wieczoru

pzdr

Opublikowano

Kto ci poweidzial zebys otworzyl jako admin an XP-eku jakis idiota chyba, XP nie ma tej opcji hmm nie mam pojecia czemu nie chodzi ci na XP pobierz nowa intstalke z nowym clientem zainstaluj i sprwadz a w ogole opisz bardziej jak ci nie dziala, jakis blad czy co ?

No Karte graficzna masz powazna tylko dziwi mnie jedna rzecz jesli zdecydowales sie na taka karte graficzna to znaczy ze masz kompa jednego z lepszych no wiec XP to jest przeszlosc moze w tym tkwi problem

Podaj parametry swojego kompa : RAM, CPU, zasilacz jaki to wtedy mzoe pomyslimy

Yancovsky.png
Opublikowano

Ok - thx za odpowiedz .. pszyda sie ;D

a wiec problem jest taki - 1 - odpalam crossfire i jest wszystko wpozo - robi sie hgw game watcher do 92 % tak jak powinien , potem w lewym rogu nadole wyswietla mi sie XTrap Game Security ( to tez sie robi tak jak powinno ) potem jak wszystko sie zrobi to mi wyskakuje klepsyjdra na mysze ( ktora znaczy - czekaj , robi sie no cos takiego ) xD ... potem po 3 sec myszka zmienia sie na normalne i nic sie niedzieje ... wtedy mozesz nawed czekac tydzien i nic sie niezrobi ... odpalam crossfire z 10 razy i cochwile tak samo ..ALE MOJ BRAT TEZ TAK MIAL NA JEGO KOMPIE ( on ma slabszy komputer odemnie o jakies 3x ja mam wieksza szybkoszc itp ) i moj stary nagral mu nowego directx - dokladnie v10 (versie directx 10 do windowsa XP ) potem zainstalowal i wszystko pieknie chodzilo )

a jak ja instalowalem directx-a 9 , 10 i 11 ( po koleji ) to nic sie niedzialo ... no poprostu jak by sie nic niezmienilo ...

( ok tera opowiem ten moj processor .. ale mialem link po angielsku wiec to bedzie po angielsku ale nie powinno byc zabardzo klopotu ;D

CPU Type - 2x , 2400 MHz

Instruction Set - x86 , x86 - 64 , MMX ,3D now ! , SSE , SSE 2 , SSE 3

L1 Code Cache - 64 kb

L1 Data Cache - 64 kb

L2 Cache - 512 kb (Asynchronous)

Multi CPU

MotherBoard ID - nVidia MPC78

CPU N1 - AMD Phenom 8750 Triple-Core Processor , 2400 MHz

CPU N2 - AMD Phenom 8750 Triple-Core Processor , 2400 MHz

CPU N3 - AMD Phenom 8750 Triple-Core Processor , 2400 MHz

Physical Memory

Total - 3071 MB

Used - 760 - 785 MB (zmienia sie)

Free - 2295 - 2303 MB (zmienia sie)

Utilization - 25%

Swap Space

Total - 5980 MB

Used - 658 - 668 MB

Free - 5302 - 5325 MB

Utilization - 11%

Virtual Memory

Total - 9051

Used - 1422 -1430

Free - 7588 - 7629

Utilization - 16%

Physical Address Extension (PAE)

Supported By Operating System - Yes

Supported By CPU - Yes

Active - Yes

JAK NIEJESTES FANEM GRY TO NIE CZYTAJ DALEJ !!!!!!!!!!!!!!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Mam Nadzieje ze to wam pomoze :P ( dziekuje za pomoc ;D bardzo mi sie pszyda )

CZEKAM NA ODP DO JUTRA ( PLISKA . POMUZCIE MI ... JESTEM TAK BLISKO )

chce mi sie pograc mojim m4 custom , de camo , xm8 adv - ja tego nie wygralem ja na to charowalem jak pies !!! ... a tera niemoge odpalic ... stracilem okolo 500 zl ... i niedziala ... plx !! mam z 40 koleguw co w graja na realu ;/ tez chce grac znimi !!

TE ODPOWIEDZI SA PSZYDATNE ALE JAK MOGE TO PLX PROSZE O WIECEJ

PZDR NowyTowar ( juz mi sie zabardzo niechce grac w metina xD )

aha jak ktos mi niewiezy ze harowalem tu jest moj nick - Killer1pl

MAM DO DUPY RANK BO NIEWBIJALEM JUZ OD 2 MIESIECY

I KILLS / DEATHS TEZ DO DUPY BO GRALEM NA MOJEGO BRATA KONCIE A TAM GRAM JAK CIOTA

( mialem tez konto pod nikiem - Siemka ( tez z m4 custom ) ( i 10 innymi i 160k gp ) ( i master sergeant 6 ) ale mi ukradli i sellneli kilka broni ...

OK TO PZDR PLX HELP NQ

Opublikowano

Kto ci poweidzial zebys otworzyl jako admin an XP-eku jakis idiota chyba, XP nie ma tej opcji hmm nie mam pojecia czemu nie chodzi ci na XP pobierz nowa intstalke z nowym clientem zainstaluj i sprwadz a w ogole opisz bardziej jak ci nie dziala, jakis blad czy co ?

No Karte graficzna masz powazna tylko dziwi mnie jedna rzecz jesli zdecydowales sie na taka karte graficzna to znaczy ze masz kompa jednego z lepszych no wiec XP to jest przeszlosc moze w tym tkwi problem

Podaj parametry swojego kompa : RAM, CPU, zasilacz jaki to wtedy mzoe pomyslimy

wejdz jeszcze raz na moj temat bo ci odpisalem i mysle ze mozesz mi pomuc

Opublikowano

noo wiec zrobiłeś błąd wgrywając sobie win XP bo poprostu mordujesz swojego kompa z dnia na dzień masz naprawde niezłego kompa ale z XPekiem nie pojedziesz za długo radze wgrać win 7 wtedy crossek bedzie latał aż miło

Ja tak naprawde nie moge nic pomóc na odległość bym tam wpadł do ciebie :D coś bym zardzili :X a tak to

sciągnij nowa instalka zainstaluj i zobacz czy ci odpali takie cos co się tobie stało to chyba każdy coś takiego miał nawet ja :P wszystko sie piknie ładuje a tu nagle dupa i wraca do pulpitu

jesli twój tato ci nagrywał Xp to porpoś go żeby ci go teraz usunął :D i wgrał win 7

Yancovsky.png
Opublikowano

no to thx za te odpowiedz xD ... pewnie mi pomoze

jak jeszcze bedziesz wchodzil w ten temat a niemusisz to mam pytanko

jaka jest ruznica pomiedzy windows-em XP a windows-em 7 ??

Opublikowano

eee dobra juz nie musisz mi odpowiadac xD znalazlem odpowiec

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

XP jest fajny bo jest bardzo stabilnym, bardzo mało zasobożernym i dość szybkim systemem

. No i starym

Ale trzeba iść z biegiem czasu. Ludzie dziś w komputerach mają po 4GB ramu a i tak szukają tych programów

, które biorą jak najmniej ramu. Dlatego Windows Seven jest dobrym systemem. Jest wygodny, lepszy w użyciu niż XP, bierze o wiele więcej ramu, zajmuje więcej miejsca na dysku, ale za to mamy wiele nowych funkcji i możliwośći. Wyznacza nowe standardy. Sam używam i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście na PCtach z 1rdzeniowym procem i do 512mb RAM,nie widze sensu pakować się w nowe OS`y ,ale na świeże komputery ,nawet powinno się,żeby poczuć prawdziwą moc i możliwości