Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pare pytań dotyczących force bladera. Do tej pory mój maksymalny lvl to 87 - blader. Postanowiłem zacząć grać force bladerem, z tym że pod armour set. Chciałbym się dowiedzieć czy lepiej iść pod battle set czy armour set i jak powinien wyglądać mój build (dla heavy force bladera). Czy w ogóle heavy fb ma sens? Prosiłbym o wypowiedzi bardziej doświadczonych graczy. Pisałem na polskim forum cabala jednakże nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie wypowiedzi. Z góry dziękuje za wszystkie odp.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

"Nie boję się stada lwów dowodzonych przez barana, boję się stada baranów dowodzonych przez lwa"

paagan.png

Opublikowano

W battle set, str i int dajesz tak, żeby założyć osm battle set +9, katane red osm +9 i orba topaz +9. Reszta w dex.

RAsfepN.png
Opublikowano

Heavy Fb NIE ma sensu, bynajmniej nie heavy w Armour secie

Kup Mithrill set +11 z 7% sword skill amp i wtedy sie dowiesz, co to znaczy byc "heavy"

Armour to strata kasy, def w tej grze ssie

Back in the day trollin' was somethin'

Opublikowano

@Up

Dokładnie, 50 defa praktycznie nic nie daje. Masz 700 defa 2000 hp, w pf biją cie po 800. Zginiesz po 3 hitach. Masz 750 defa 2000hp, bija cie po 750. Zginiesz po 3 hitach. Mith +11 to już praktycznie endowy set. Da ci duzo defa i def rate.

Dex da ci def rate, czyli rzadziej będą cie trafiać.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ok dzięki wszystkim za odp. Czyli muszę robić chara od nowa ;/

"Nie boję się stada lwów dowodzonych przez barana, boję się stada baranów dowodzonych przez lwa"

paagan.png

Opublikowano

Nie musisz robic chara od nowa. Zainwestuj w str potki(ktore odejmuja str) i rozdaj pkt jak chcesz:)

Opublikowano

Nie inwestuj w zadne extract poty tylko wbij ten 110lvl i bedziesz mogl zalozyc i armour, i battle zapewne

Btw. nie zakladaj czasem martiali

Opublikowano

Czyli mogę na razie chodzić w armour secie? Najwyżej potem będę nosił battle. Chodzi o to, że mam 40 lvl fb pod armour set. Mam już cały set z lida i już nie zdążę wydrobić battleseta, do tego staty mam jak na fs.

paagan.png

Opublikowano

Jak masz 40lvl to się nie przejmuj i tak pewnie będziesz musiał potem mieć tyle str. Po prostu teraz dawaj wszystko w dex. Jeżeli masz dobrego seta z tego lid'a to będziesz mógł chodzić w nim nawet do 20lvl'a. Do tego czas będziesz miał kupę dex'a

RAsfepN.png
Opublikowano

Do 50 lvla (albo 60) dajesz staty pod growth goal :3

Anyway, kto ci podsunal tak zjebany pomysl na bycie "heavy fb" skoro nie masz mithrilli +10/11 zeby rly byc heavy?

Opublikowano

Do 50 lvla (albo 60) dajesz staty pod growth goal :3

Anyway, kto ci podsunal tak zjebany pomysl na bycie "heavy fb" skoro nie masz mithrilli +10/11 zeby rly byc heavy?

Pewnie chciał sobie z ciekawości zagrać :P, ja mam na przykład heavy fa.

Zamykam, wszystko wyjaśnione.

RAsfepN.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...