Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

100 Zł Falsyfikat

Aliveser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj znalazłem 100 zł falsyfikat.. I mam do was pytanie:

1.Co z tym zrobić ??

2.Mieliście już też jakiś falsyfikat ?

I co może mi grozić za to ?

Logo.JPG

Opublikowano

Powiedz jakiemus zulowi zeby ci kupil cos za tą kase ( np . fajki , piwo , chipsy ) i mów ze 50 zł reszty dla niego ... Jak go zlapia to ma przejebane . Jak ci zapieroli te 100 zł to i tak nie stracisz bo to podrobka ;d

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu nie płacił nią, bo jak ktoś zobaczy że to podróba to będziesz miał ostro prze*ebane.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Ja bym zrobił tak jak już ktoś pisał. Idziesz do żula pod sklepem(takiego max najebanego) i pytasz sie go czy Ci kupi piwoi i, że drugie może sobie kupic. Potem dostajesz reszta PRAWDZIWĄ:)

Opublikowano

Hm.. skąd wiesz,że podróbka? Najlepiej zniszcz nożyczkami i spuśc w kiblu. ;D

A stąd, że nie ma tego "znaku wodnego" czy jakoś tak i jest mały i słabo widoczny napis falsyfikat ;]

Logo.JPG

Opublikowano

Ja bym zrobił tak jak już ktoś pisał. Idziesz do żula pod sklepem(takiego max najebanego) i pytasz sie go czy Ci kupi piwoi i, że drugie może sobie kupic. Potem dostajesz reszta PRAWDZIWĄ:)

ta zachłanna młodzież. . .

@t.

spal, wyrzuc, spusc w kiblu, daj na tace.... masz tysiace mozliwosci co z tym zrobic,,,

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

@up

W dniu 1 października br policjanci Wydziału Kryminalnego KPP w Bochni zatrzymali dwóch mieszkańców Bochni podejrzanych o wprowadzenie do obiegu fałszywego banknotu o nominale 50 zł. Banknotem tym próbowali zapłacić za papierosy w godzinach popołudniowych 18 września br w jednym z bocheńskich kiosków.

Doświadczona sprzedawczyni natychmiast rozpoznała falsyfikat i powiadomiła policję. Ustalenie sprawców było utrudnione, ponieważ ich nie znała.

W efekcie intensywnych czynności operacyjno – wykrywczych Wydziału Kryminalnego i Dochodzeniowo – Śledczego mężczyźni w wieku 18 i 46 zostali zatrzymani. Decyzją Prokuratora Rejonowego zastosowano wobec nich środek zapobiegawczy w postaci dozoru policji. Nadal trwają czynności mające na celu wyjaśnić pochodzenie sfałszowanego banknotu.

Za przestępstwo polegające na wprowadzeniu do obiegu pieniędzy, środków płatniczych lub dokumentów wymienionych w art. 310 par.1 Kodeksu Karnego, a także w takim celu ich przyjmowania, przechowywania, przenoszenia, przewożenia, przesyłania albo pomocnictwa w zbyciu i ukryciu grozi surowa kara pozbawienia wolności od roku do lat 10.

O wiele surowsza kara grozi osobie podrabiającej lub przerabiającej pieniądze i inne wymienione we wspomnianym artykule dokumenty. W tym przypadku ustawodawca mając na względzie ochronę interesu państwa ustanowił karę pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5 albo karę 25 lat pozbawienia wolności.

Żródło:

http://wisniczanin.pl/index.php/2010/10/14/policja-ostrzega-surowa-kara-za-falsyfikaty/

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

zrób skręta z niej i zajaraj xD

osobiście polecam pomysł z żulem daleko od domu. Ewentualnie spróbuj może jakaś maszyna przyjmie jako 100-wę. na pewno nie pal itd. powiesz najwyżej, że nie wiedziałeś, bo znalazłeś O_O

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Jak jest tam napisane, że to falsyfikat i nie ma znaku wodnego to sobie odpuść.

Tak jak ktoś tam wyżej napisał - zapal przy kumplach i podziwiaj reakcje :D

Opublikowano

zrób skręta z niej i zajaraj xD

osobiście polecam pomysł z żulem daleko od domu. Ewentualnie spróbuj może jakaś maszyna przyjmie jako 100-wę. na pewno nie pal itd. powiesz najwyżej, że nie wiedziałeś, bo znalazłeś O_O

Kto Ci w tych czasach uwierzy, że znalazłeś ? ...

Najlepsze z tym spaleniem lub żulem. Kupi Ci 2 piwa i reszta dla Niego ; )

2009 - słyszysz mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...