Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile Bierze Ramu Dany System

Maky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie ;)

Mam otóz takie pytanie ile bierze ramu Windows XP 64 bitowy a ile Win 7 Ultimate 64 bitowy? Bo chodzi mi o założenie serwera metin2 i chce wiedzieć ile będe miał ram z tego systemu a z tego.

Za dobre odpowiedźi +iq :>

Daj - nie bądź żyła!;d

Opublikowano

Windows 7 Ultimate 1.4gb

Obecnie mam dużo aplikacji włączonych więc stąd takich wynik. Przy włączeniu kompa bierze około 900mb ;)

238626.jpg]
Opublikowano

Windows 7 Ultimate 1.4gb

Obecnie mam dużo aplikacji włączonych więc stąd takich wynik. Przy włączeniu kompa bierze około 900mb ;)

Da się jeszcze powyłączać niepotrzebne lub mało potrzebne procesy i zoptymalizować go odpowiednim programem i spokojnie 700-800Mb będzie :)

Mi Win XP 64-bity bierze obecnie 684Mb RAM'u :)

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano

Da się jeszcze powyłączać niepotrzebne lub mało potrzebne procesy i zoptymalizować go odpowiednim programem i spokojnie 700-800Mb będzie :)

Mi Win XP 64-bity bierze obecnie 684Mb RAM'u :)

Szczerze to takie rzeczy nie sa potrzebne, 7 jest bardzo stabilna. Dysk 500 gb mam zawalony w 90% system wgrany rok temu i nic się nie muli.

Maky Jeśli chcesz stawiać priva metina na kompie to rób to na windowsie 7 bo masz większą niezawodność. ;)

238626.jpg]
Opublikowano

Szprzęt?

Mam 2 gb ramu ;p

Jeżeli masz tylko 2 GB ramu to po co ci 64 bity ? Bierz XP bo zabiera mniej ramu i 32 bity :)

Jeżeli byś miał 4 GB ramu albo więcej to bierz 7 64 bity :) Co prawda XP bierze mniej ramu ale 64 bitowa wersja jest bardzo niestabilna i ogólnie niedopracowana...

Opublikowano

Czysty XP: ~90mb ram

Czysta Vista: ~700-800mb ram

Czysta 7 ( Siódemka ): ~900-1000mb ram ;)

Wartości są przybliżone.. i podany jest stan od razu po instalacji windowsa, wiadomo, że z każdą instalacją nowej aplikacji liczba wzrośnie ;)

Edit: Jeśli chodzi o stawianie servera.. To tak jak ktoś wyżej podał najlepszym rozwiązaniem będzie linux.

sygnaturaa.png

"'Cause baby, you're a firework

Come on show 'em what you're worth

Make 'em go, "Aah, aah, aah"

As you shoot across the sky"

BoneMarrow 75lv BM S4 OFF SOLD

dirtshit_18684_9.png

Zbieram -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...