Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Generacja 8

Roue

Generacja 8  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zbyt kosmiczna czy "to jest wreszcie to"?

• To jest to!- jestem na tak
      18
    • Zbyt kosmiczna- jestem na nie
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Co myślicie o Generacji 8? Czy to za bardzo "kosmiczne" zmiany?

Amatorski projekt PlayStation 4:

ps4-concept.jpg

Amatorski projekt XBOX720:

xbox_720_concept-tq.jpg?w=570&h=343

Amatorski projekt PSP2:

sony_psp2_5.jpg

Potwierdzony wygląd Nintendo 3DS: (dzięki Hinar)

hardware_blue.png

hardware_black.png

Opublikowano

O kurde o.O! Co do PS3 to sama konsola jakoś uchodzi u mnie, ale joystick wygląda dziwacznie o.O

Na pierwszy rzut oka wygląda dziwnie, ale jak już się przypatrzysz to widać, że wkraczamy w "kosmiczną" erę xD

Mi tam się podoba :)

Opublikowano

psp2 nie ma takie być podobno ...

tu jest takie coś ...http://videogames.techfresh.net/wp-content/uploads/2008/03/sony-psp-2-concept.jpg

nie wiem czy te konsole tzn.obrazki to wszystko prawda ale może...

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Lubię oglądać te przyszłościowe projekty konsolek następnej generacji. Na konsolowisku można znaleźć ich o wiele, wiele więcej jeśli ktoś by miał ochotę. Co do zmian na pewno będą srogie, ale najciekawsze jest to, że obecni developerzy gier nie potrafią w 100% wykorzystać kombajnu sprzętowego jakim jest PS3, a sony już puszcza ploty o nowym modelu konsoli. Osobiście nie lubię filmów s-fi ale szczypta kosmosu w konsolach robi na mnie spore wrażenie :).

card.png

Opublikowano

A ja słyszałem że xbox 720 ma wyglądać tak :

xbox-720-is-a-gen-next-product-2.jpg

Tak jak wspomniał Młody są różne wersje...

np:

xbox720.jpg

lub

portable-xbox-concept-1.jpg

Natomiast jeśli chodzi o PSP2 to tak jak nam pokazywał BezNickowiec- najbardziej "realna" wersja...

120100518202428.jpg

Poczekamy i zobaczymy jak to będzie :P

Opublikowano

Brakuje jeszcze kabelków z bezpośrednim podłączeniem do mózgu ;D

Projekt PSP2 dość ciekawy aczkolwiek raczej mało komfortowy w użytkowaniu.

238626.jpg]
Opublikowano

http://s2.blomedia.pl/grrr.pl/images/2008/12/xbox720.jpg

a to mi wygląda na odkurzacz o.O

zmyśla dużo osób z tymi projektami .... a co do PS4 ... najbardziej wiarygodny obrazek jaki widziałem to to http://sonyps4.info/wp-content/uploads/2010/05/playstation-4-b.jpg

a i moim zdaniem PSP2 rozwali życie użytkownikom normalnego PSP .... Dlaczego ? Dlatego że PSP2 ma mieć R1, R2, L1, L2 ... więc gry będą produkowane pod PSP2

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

http://s2.blomedia.pl/grrr.pl/images/2008/12/xbox720.jpg

a to mi wygląda na odkurzacz o.O

zmyśla dużo osób z tymi projektami .... a co do PS4 ... najbardziej wiarygodny obrazek jaki widziałem to to http://sonyps4.info/wp-content/uploads/2010/05/playstation-4-b.jpg

a i moim zdaniem PSP2 rozwali życie użytkownikom normalnego PSP .... Dlaczego ? Dlatego że PSP2 ma mieć R1, R2, L1, L2 ... więc gry będą produkowane pod PSP2

To są projekty użytkowników i opierają się wyłącznie na fantazji i przypuszczeniach :).

card.png

Opublikowano

PS4 jest spoko i myślę, że była by to fajna odnowa :P

Xbox to ja nie wiem dokładnie nawet gdzie niby płyte tu wsadzić itp.

PSP2 - ciekawe jak by się to trzymało w trakcie gry ...

1325607230-U48159.gif

Opublikowano
Co do zmian na pewno będą srogie, ale najciekawsze jest to, że obecni developerzy gier nie potrafią w 100% wykorzystać kombajnu sprzętowego jakim jest PS3

Dokładnie. Ja obstawiam ps4 na 2015, nie ukrywam, chciałbym się nacieszyć moją trójeczką ;d Chociaż i tak gry wychodziły by pod ps3, ale nie byłaby najnowsza ;d

Pozdro.

Opublikowano

Co do xboxa to nie będzie to xbox 720 tylko najprawdopodobniej będzie to xbox 500

parametry jakie ma zawierać:

Xbox 500

Procesor

IBM Power PC Xenon Duo (podwójny 4-dzeniowy procesor taktowany zegarem 4.2 GHz)

1 MB pamięci podręcznej L2

GPU

ATI RHD5825

- 128 zunifikowanych jednostek ShaderModel

- taktowanie rdzenia 750 MHz

RAM

8 GB DDR3 zunifikowanej pamięci

32 MB pamięci eDRAM stosowanej jako bufor ramki

Porty wewnętrzne

4 porty USB

1 port HDMI

wbudowany port WiFi

wbudowany port Bluetooth

slot na dysk SATA 2.5”

Zewnętrzny nośnik danych

Odłączany dysk twardy 1 lub 2 TB

Screeny:

Xbox-500v1.jpgXbox-500v5.jpg

Wiedza zaciągnięta z :

http://konsolowisko.pl/index.php?t=news&id=367

@edit jeżeli chodzi o PS4 i PSP2 to u nadpobudliwego dziecka nawet dnia nie wytrzyma :)

icecubea.png

Opublikowano

Co do xboxa to nie będzie to xbox 720 tylko najprawdopodobniej będzie to xbox 500

parametry jakie ma zawierać:

Xbox 500

Procesor

IBM Power PC Xenon Duo (podwójny 4-dzeniowy procesor taktowany zegarem 4.2 GHz)

1 MB pamięci podręcznej L2

GPU

ATI RHD5825

- 128 zunifikowanych jednostek ShaderModel

- taktowanie rdzenia 750 MHz

RAM

8 GB DDR3 zunifikowanej pamięci

32 MB pamięci eDRAM stosowanej jako bufor ramki

Porty wewnętrzne

4 porty USB

1 port HDMI

wbudowany port WiFi

wbudowany port Bluetooth

slot na dysk SATA 2.5”

Zewnętrzny nośnik danych

Odłączany dysk twardy 1 lub 2 TB

Screeny:

Xbox-500v1.jpgXbox-500v5.jpg

Wiedza zaciągnięta z :

http://konsolowisko.pl/index.php?t=news&id=367

@edit jeżeli chodzi o PS4 i PSP2 to u nadpobudliwego dziecka nawet dnia nie wytrzyma :)

Spory napęd xD

@iRokushou

To wszystko to są na razie amatorskie projekty...

Zdjęcia na tamtej stronie to jakieś bazgroły, dowodów, że tak będzie to wyglądało nie ma...

Tak samo jak i w przypadku zdjęć z Topicu...

Poczekamy i się przekonamy ;)

Opublikowano
To wszystko to są na razie amatorskie projekty...

Zdjęcia na tamtej stronie to jakieś bazgroły, dowodów, że tak będzie to wyglądało nie ma...

Tak samo jak i w przypadku zdjęć z Topicu...

Poczekamy i się przekonamy ;)

A wiesz, że gówno prawda? W którymś newsie przeczytałem, że któryś z developerów się wygadał i dlatego mają takie informacje, a to jest prawdziwe foto wczesnej wersji PSP2, też potwierdzone.

http://www.cdaction.pl/tag-2207/playstation-portable.html

A ten Xbox, po samych zdjęciach widać, że amatorszczyzna i fake. A co do tych danych to skąd masz takie info skoro nawet sam M$ nie daje żadnych informacji nt. nowego Xbox'a?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

A wiesz, że gówno prawda? W którymś newsie przeczytałem, że któryś z developerów się wygadał i dlatego mają takie informacje, a to jest prawdziwe foto wczesnej wersji PSP2, też potwierdzone.

http://www.cdaction.pl/tag-2207/playstation-portable.html

A ten Xbox, po samych zdjęciach widać, że amatorszczyzna i fake. A co do tych danych to skąd masz takie info skoro nawet sam M$ nie daje żadnych informacji nt. nowego Xbox'a?

Skąd wiesz, że te foty są prawdziwe? Skąd wiesz, że to potwierdzili? Kto to potwierdził? Bo na pewno nie sony <_<

Skąd wiesz, że te artykuły nie są ściemą? Tak naprawdę było, czy może ktoś sobie to wymyślił?

Skąd wiesz, że EA ma już PS2?

Skąd wiesz, że to nie ploty?

Skąd wiesz, że developerzy się wygadali?

Nie widzisz tych zdjęć? Są takie same jak w Google: Grafika...

Na razie co byś nie zrobił i tak tego nie udowodnisz. Jest milion wersji jak PSP2 ma wyglądać...

Wiemy, że będzie miało panel dotykowy- bo to Sony potwierdziło...

A reszta? Ty na własne oczy widziałeś, lub na własne uszy słyszałeś, że właśnie tak to ma wyglądać?

Poza tym nie wydaje mi się, że są już pierwsze egzemplarze PSP2- premiera pod koniec 2011...

Co do twojego pytania MS zapowiadało już wprowadzania Generacji 8 w ich progi z czym wiążą się amatorskie projekty systemów tej właśnie generacji, m.in X720, X500, PSP2, PS4... Większość zdjęć pochodzących z Topicu znajdziesz w Google: Grafika...

Na razie nic nie możemy powiedzieć..., a to, że przeczytamy jak Developer się wygadał, czy zobaczymy jakieś ploty-foty z niby "PSP2" to nie znaczy, że możemy już twierdzić o wyglądzie i specyfikacjach konsol tej nowej generacji... Może to i jest prawda, może i są to ploty... A może to wszystko to na razie Faza 1, a przy wydaniu tych konsol będą wyglądały zupełnie inaczej?...

Przypuszczenia są, faktów nie ma ;)

Opublikowano

Kupilem Gazate PSX EXTREM

Tam jest obszerny art. o tym

I sa tam zdjecia

tego w topicu pS4 i PSP2 czy tam cos;d

i to samo z XBOX

Byly te same zdj. co w Temacie;d

Pozdro

Opublikowano

@up

oni to mają pewnie z neta ... Sony i microsoft przecież nie ujawnią projektów tylko będą ludzie widzieli jak to wygląda jak zostanie wydane ... Chyba że będzie przeciek :) Ludzie widzą coś w gazetach to od razu wierzą :) Nie mówię że ty wierzysz :P

Pozdro.

@2x down

A ja nie mówię że wierzysz :)

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Ostatnio czytałem że z 123 konsol PS3 zbudowano Super-Komputer. PS4 musiałoby mieć 1TB Pamięci żeby zrobić krok w Generacji konsol...

Opublikowano

2x up

Nie napisalem ze wierze:)

up

Wcale nie, wystarczy zeby gry w 3d byly lepsze;D

TopiC

Jak dla mnie to bez endu sa te pomysly

Lepiej niech dadza dysk 1TB i lepsze Parametry i styknie;d

Opublikowano

Nowe info na temat Xboxa, ma trafić najbliżej za 2 lata(ale to wszyscy wiedzą), ale o procesor mi chodzi, podobno będzie oparty na procesorach AMD Fusion II, czyli ze zintegrowaną kartą graficzną. Cała specyfikacja, podobnie jak i całej platformy jest już podobno na ukończeniu. Na razie czekamy na rynkową premierę układów Fusion.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...