Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasz wymarzony serwer - wymiana zdań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Klasyczny PL, ulepszacze tylko na +7,8,9, klasyczne bronie i zbroje (tryton,święty,szmaragdowa), nowe metki w av, komnata smoka, wszystkie bossy jak na PL - coś ala Katharsis.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak dla mnie to bez sensu są bronie epickie, które robi się z innych broni. Syrki itp. powinny dropić z wiedźmy, jakieś inne nowe itemy w grocie jako zwykły drop, a co lepsze rzeczy z nowych bossów/metków. Robienie najlepszego miecza na serwie od powiedzmy bojowego+9 przez syriusza i 5 innych broni nie ma sensu. Na nowe tzw. epickie bronie powinny być nowe ulepszacze zamiast pereł i powinny dropić na nowych mapach.

Opublikowano

Ja szukam serwera w expie trudniejszy niż pl ;d

nexores2 graj na Nevrast pisza raty 300% wszedlem a za spota dzikich psow mi 2 lvl'e polecialy

Opublikowano

www.alkatra.pl

jest wmiare spoko ale teraz jest off na 2 tyg

Zapraszam za serwer cs-game.xaa.pl[surf]

IP:188.165.22.36:27103

www.cs-game.xaa.pl

Opublikowano

szukam serwera 4fun 1000% raty cos podobnego do xenox ale nie xenox bo go zjebali z góry thx

1390144171-U592769.png

Opublikowano

siemka :) jak dla mnie serwer wart uwagi to Slaris2 team ogarniety , mimo tego ze zamkneli serwer z powodu wymiany plikow nie zmienili nazwy tak jak inne serwery i ruszaja za niedlugo na nowych plikach :) polecam i niemoge sie doczekac az ruszy :) link do stronki http://slaris2.com/ dla zainteresowanych tam dowiecie sie tego co chcecie na temat serwera :) pozdro:)

Opublikowano

Hmm , itemy jak na PL czyli bojowy->tryton i koniec bez żadnych śmiercio itp :P

Exp lekko większy niż na PL :) Ale za to yangi 10x więcej że np. z psów na pl leci 10 yang to tam po 100 :P Lubię hard servy :)))))

Noi biolog co 30 min :)

Zapraszam na fellyourskill.pl ! - Twoje centrum Counter-Strike

Opublikowano

cos w stylu globala ze zwiekszonymi lekko ratami np 3-5x bez zadnych nowosci

Czekam na serwer Metin2 w stylu globala tylko ze zwiekszonymi ratami (3-5x)

bez zadnych nowosci

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie jak up najlepszy to taki. Klasyka wymiata, taki jak pl, można lekko zmodyfkiować misje, wygląd itp. Bez żadnych gównianych 6/7 i epickich broni zbroi.

Opublikowano

Ja może wymienię wszystko co powinno być na serwerze : 6/7 do expa i 15/15 na klasy - wbrew pozorom PVP jest dużo ciekawsze z tymi bonami ( dodanie 50kk zmiana 10kk u handlary ) Exp nie zbyt duży ale fajny był na CSYT2. KD +5 po 20kk u handlary i możliwość robienia kd 80 % za 100kk. Drop sztabek i szkatek z których będą dropić PD i inne gówna. Drop z ripa to jakiś rzadki ulepszacz np: niebieskie zioło ( oczywiście na drop 25 % ) Hwangi zwykłe i białe reszta już nie musi być. Bronie - hmm myślę że bronie na lathii są dosyć ciekawe. Miałem robić tasaka ale mi tam okradli konto ;*. Co jeszcze... Drop taki żeby na psach na +40 lv nic nie dropiło oprócz szkatułek i sztab bo to zatruwa życie.

blackopsm.jpg
Opublikowano

NewLongju / 123wulin

Zeby ktorys z nich zostal reaktywowany, badz zeby otwarto serwer taki jak one, z duuuza iloscia graczy.

OMG.TECZA!

Opublikowano

Kopia metin2 PL , gdzie klimat metina jest utrzymany , gdzie sa wypady na dt , kowala , ripera , grupowe bicie metkow , dropienie eq dla gildii , wojny gildii , wszystko co na globalu.

Pewnie pamietacie serwery gdzie bojowy +9 mowil ze jestes dobry ze nimfa +9 byla uznawana za dobra bron . Gdzie stalka byla ciezka do zdobycia. A jak ktos mial syriusza byl bogiem . Taki wlasnie serwer pragnal mi sie od dluzszego czasu az postanowilem ze znajomymi postawic taki oto serwer.

Z expem wiekszym od PLa ale nie duzo aby byla wielka rywalizacja o eq ktorej juz nie ma a nie tylko o to kto dluzej zmienia bony.

Taki serwer za niedlugo powstanie przezemnie i moj team . Zaciekawionych zapraszam na profil do robienia pytan oraz opini czy jest sens w takim czyms, a za niedlugo zapowiedz. Serwer startuje za 2/3 tygodnie bez zadnych restartow bugow oraz cofek.

Oczywiscie na serwerze bedzie duzo nowych misjii, fabula ( ktora juz zniknela z metina ), nowe ulepszacze , bosy , metiny zeby was nie nudzic metinem a sprawic ta magie tego dobrego starego metina ktorej juz dawno nie ma na serwerach.

wakow9.png
Opublikowano

Ja marzę o serwerze takim jak endorian.pl (przed reaktywacją) exp medium bojowiec na start. Kamyki zwoje egzo fasolki ze szkat dropiących z mobów :D Bony też dropiły ze szkat a skille na P troszkę się robiło :P. Mhm to było mega jedyne czego brakowało to graczy :P Pewnie wrócił bym do metina gdyby serwer reaktywowali :P

Opublikowano (edytowane)

ja pograłbym sobie na prywacie na którym był by :

- exp jak na pl

- 99 level max

- stare bronie i zbrojki 0 nowych itemów

- ale żeby witemy na każdy level vyły u handlarzy i bajerki z is skille itp

- ewentualnie jeszcze pierścień teleportacji

- bony nie zwiększane takie jak na pl

- bez nowych map

poprostu oldy tylko inni handlarze exp jak pl yang też 4 fun y już mnie nie interesują !

Edytowane przez tomaszuuu

Obecny brak sygny :(

Opublikowano (edytowane)

Hmm, to może tak:

Maksymalny Poziom postaci 110 ( aby każda klasa miała po 6 skilli wbitych )

Exp: Hmm, co do expa, to mógłby być taki jak jest obecnie na Tiverii, ale lekko przyspieszony np. x2/3.

Drop : Drop normalny tzn. na jedną grupkę np. czarnych orków jeden ząbek bez + i z + żeby wylatywał.

Yang: Drop yang dosyć duży, ale bez przesady ... oraz ilość dosyć spora, a nie tak jak na większości serwerów, że wbija się 30 lvl i nie ma się na poty, bo kasa tak leci, że nie ma szans ..

więc tak może z psa 5-10k, orki 30-50k v1 60-80k v2 40-100k, może i lekki 4Fun .. ale cóż myślę, że było by dobrze ..

Co do broni i zbroi : No, to oczywiście, to co jest na PL czyli : Bojowy+9>Tryton+0 na +7/8/9 perełki i ulepszacze, takie jak na PL, na szmaragda tak samo ..Stal+9>Szmaragd+0 ( 1x Łuska smoka i smoczy szpon x1 + 1kk ) na +7/8/9 perełki + ulepszacze takie jak na PL.

Ulepszanie: do +5 100%, +6- 90% +7-80% +8-60% +9-40%

Oczywiście metal dostępny u handlarza i wszystkie możliwe ulepszacze, na wszystkie itemki, żeby ktoś kto zdobędzie stalke, nie miał jej od razu +9, tylko stopniowo.

6 Skilli, dla każdej klasy postaci, odbugowane z regeneracją 15 sekund, a nie 60 ..

Brak 6/7 bonusu, 1-5 bonus dostępny u handlarki : dodanie 50k, zmiana 50k 5 bonus ( sakiewka ) 100k

Handlarze: Zbroje dla każej klasy od 1 lvl do 42 lvl +9, tarcze na 21+9, fms+9, rib+9, koziki +9, antyk +9 coś w tym stylu.. + strzały i oczywiście jelonek +9

Wyrównane skille, dla każdej klasy postaci, odbugowane dmg skilli szamana ..

Komnata smoka ( v3 ) : 1x kręcony klucz ( z generała dropiłyby 3 klucze ) hasło podawane tylko na grupę, aby nikt nie wszedł .. minimum 3 osoby w pt z różnica 10lvl.

Smok odbugowane dmg + normalna regeneracja HP, a nie tak jak na PL, że jest końcówka około 10% i nagle resp hp i ma 70-80% .. bezsensu .. reg maks 10%

Odbugowane moby zin jak i normalne setaou, resp wróżki na końcu v1 do 30min, brak błędu w cliencie, że jeżeli wychodzimy z av2, do av1, to przenosi nas, do tego ślepego tp i trzeba iść do 2, żeby się znów przenieść .

kamienie duchowe, jak i ku i zwoje u handlarzy, połysk broni i zbroi tak jak na PL ( szmaragd +9= niebieski dym )

aa i nowe metki do 110 lvl ale na 110 lvl kilka metków ; ]

p.expa bez buga, hs 2011 + pliki 2011= 0 hacków i to by był pro serwer ; ]

Bony jak na pl, ale z maksymalną wartością tzn: siła +12 krytyk 10% itd. łatwe do wbicia nno ; d jak i nns .. no to na tyle ;d..

Edytowane przez NotActivited
Opublikowano

Wymarzony serwer? ;D

Myślę, że powinien zawierać:

-Podstawowe eq na start + MILITAR.

-Exp w miare szybki, żeby np w dzień wbić 80lvl nie więcej bo to bez sensu.

-Kasa, żeby dropiła w miarę szybko oraz zależycie od danego lvl-a.

-Dużo nowych broni, zbroi, biżuterii i tych wszystkich dupereli ;p

-Ulepszacze - TAK tylko w miarę łatwe do zdobycia lub perełki które można zdobyć u handlarzy po nie wysokiej cenie, a na niektóre rzeczy coś droższego żeby DT można było ;D

-NA PEWNO klasyczny wygląd skili oraz tych gwiazdek czy iskierek przy itemach od+7do+9.

-Max level 250 (żeby było co robić)

-Skile wbijane samemu.

-Fryzury

-Itemshop - może być chociaż mało kto używa

-Handlarze na pewno bronie na 30poziom, dodanie 1-4,5 bonu oraz zmianki, bez 6-7 bo to bez sensu (chyba, że tylko do expa), pelerynki, przetopy, magiczny metal i te inne podstawowe przedmioty.

-Kowal do +6 nie pali, później natomiast możliwe jest, że spali lecz nie za często.

-Dużo konkursów, eventów i tych wszystkich różności

-Nowe mapki bez bugów z dowodzeniem, ślubem itp

-Zwiększony resp metinów, spotów, bossów oraz powiększone spoty.

-Brak 6 skila.

-Odbugowane wojenki ^^

-Normalny drop z meetinów.

-Bony - abs na bronie 15-20% nie więcej, silny przeciwko ludziom 15% abs na magię 15% max PŻ 3-4k, siła inteligencja zręczność witalność + 20

No i to chyba wszystko. Jak Ci się podoba to nie obrażę się jeśli postawisz "+" ;D

To moja pierwsza "wypowiedź na MPC ;p .