Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Asus Crosshair Iv( Do Posiadaczy Lub Obeznanych W Sprzecie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Dzisiaj przyszedł mi komp z płytą jak w temacie. Zestaw kupilem bez napędu, bo chciałem wsadzić do kompa stary napęd ( Atapi iHAP122 9 ma serial ATA).

Otworzyłem obudowę ( komp dałem do złożenia w komputroniku więc wszystkie podzespoły i kable podłączone). Teraz nie wiem,( przynajmniej nie widze zadnego kabla by podlaczyc go pod płytę główną) jak go podłączyć. Zasilacz mam Tagan BZ PipeRock Series 600W . Weźcie pomóżcie, dajcie pomysł jak podłączyć albo dajcie model jakiegoś pasującego napędu.

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

Jesli naped masz na SATA to podlaczasz kablem sata do malego czarnego waskiego gniazda, chyba ze masz juz wszystkie zajete, nie wiem czy o to ci chodzi :D

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

chodzi mi o to ze mam napęd od starego kompa ATA [|||||||||||||||||||||] <- taka szeroka taśma i się pytam czy to mozna jakoś podłączyć czy musze jechać kupić nowy napęd pod SATA?

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...