Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Ops! Problem

ZiolkoJr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam taki problem:

ostatnio chciałem sobie zagrać z kumplami w black ops-a, no więc włączam i tam cały czas mam to "Łączenie" po jakimś czasie pojawia się czarny ekran, a następnie pojawia się okienko "Błąd połączenia" poniżej pisze: Serwer call of duty black ops jest w tej chwili niedostępny, spróbuj ponownie później i coś tam dalej.

Oczywiście próbowałem to robić kilka razy ale nic próbowałem nawet 5 razy i też nic.

Wie ktoś może o co z tym biega?

Opublikowano

Ehh... Jest to powszechny problem. Chodzi o to że tak jak było to pokazane w MW2. Jest ograniczona sieć niektórych graczy. Tu daję ci linka do poradnika jak odblokować porty co pozwala łączyć się z każdym (więc możesz być niezależnym hostem) . Odpisz jak spróbujesz.

Ps. Proponuje zrobić punkt przywracania przed tym ponieważ jak Ci się coś nie uda to łatwo to naprawić, a można sobie ostro spieprzyć neta.

Pozdro :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=Ct4_EM6ooa8

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku.

286c58f4943e81f6.png

Kocham mpcforum.pl!!!

33983.png

25853.jpg

34528.jpg

Kocham Call Of Duty!

33155.jpg

Opublikowano

słuchajcie status VAC mam zablokowany bo cheatowałem w MW2, moi kumple też ale u nich to nie wpłynęło na Black Ops'a oni mogą normalnie grać.

ja mogę grać tylko na singlu, a na multi właśnie to.

dodam jeszcze, że wcześniej mogłem normalnie grać, nie było żadnych problemów

Opublikowano

Sprawdź w ustawieniach antywirusa czy nie blokuje połączeń wychodzących czy tam przychodzących - nie ważne. Bo dopóki nie zaakceptujesz, dopóty antywirus nie ,,pozwoli" Ci się połączyć.

Przynajmniej jest tak z Pandą, a jak z Avastem nie wiem - nie miałem.

286c58f4943e81f6.png

Kocham mpcforum.pl!!!

33983.png

25853.jpg

34528.jpg

Kocham Call Of Duty!

33155.jpg

Opublikowano

Chyba nie ma czegoś takiego w Avascie, szukałem też w panelu sterowania w ustawieniach sieciowych ale nie wiem no kurde 100zł i poszło się je**ć...

Opublikowano

Spokojnie. Wejdź w steam i zobacz właściwości Call of Duty: Black Ops Multiplayer. Tam popatrz dokładnie czy nie masz zablokowanego pobierania uptade'ów itp. Zaraz jeszcze zobaczę przez co to sie może robić.

286c58f4943e81f6.png

Kocham mpcforum.pl!!!

33983.png

25853.jpg

34528.jpg

Kocham Call Of Duty!

33155.jpg

Opublikowano

Może to banalne, ale gdy łączy Ci się w grze to naciśnij Esc i naciśnij operacje. Tam poczekaj i spróbuj czy Ci się połączy.

2 opcja to samo tylko zamiast w operacje najpierw w ustawienia potem w operacje. To chyba tyle. Pomagałem jak mogłem jak coś wymyśle dam znać. Ty jeszcze spróbuj włączyć grę nie włączając antywirusa. Jak nadal nie będzie działać wiadomo, że raczej nie jego wina.

286c58f4943e81f6.png

Kocham mpcforum.pl!!!

33983.png

25853.jpg

34528.jpg

Kocham Call Of Duty!

33155.jpg

Opublikowano

chyba jednak nic z tego :(

mam zaznaczone żeby zawsze aktualizowało i próbowałem z tymi operacjami i ustawieniami ale to nic nie dało..

ale wcześniej gdy wyskakiwał ten błąd w tej ramce to teraz zamiast "Błąd" jest "UWAGA" ^^,

Opublikowano

no kurde wyskakuje to:

najpierw: Łączę...

a potem ramka w której pisze coś takiego: Błąd

Serwer gry Call of Duty: Black Ops jest obecnie niedostępny. Spróbuj ponownie później lub odwiedź stronę http://www.callofduty.com/blackops/status

i dziś normalnie mogłem pograć przez steama z kolegami w zombie. w te zwykłe i w te "doa" więc to raczej nie ban.

Opublikowano

Tak to mi było potrzebne. Godzina zakupu jest bardzo ważna już znam problem. Wszyscy co kupili między 9 a 10 nie mogą grać w sieci 0.o . A na poważnie jedyną opcją (inne wykorzystaliśmy) jest reinstalka gry i próba manualnego patcha. W opcjach sieci czy nwm gdzie to u ciebie jest pozwalaj pobierać, połączenia wychodzące,przychodzące, i wszysto wszystko dla STEAM i GRY.

Pomogłem jak się dało. Pozdrawiam

Rafał

286c58f4943e81f6.png

Kocham mpcforum.pl!!!

33983.png

25853.jpg

34528.jpg

Kocham Call Of Duty!

33155.jpg

Opublikowano

właśnie robię aktualizację, już po reinstallu zaraz zobaczę czy to pomogło i dam edita

@edit

kurde kurde kurde! nic to nie dało... ciągle to samo cholera....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...