Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Megatemat] Black Ops- Newsy I Wiadomości

Roue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wpadłem na super pomysł zrobienia takiego ogromnego tematu z nowościami ze świata Black Ops.

Będę tu umieszczał wiadomości "stay tuned" żebyście nie zaspali z nowościami.

Będą to wiadomości z wielu portali...

Ale jest jeden warunek- 0 spamu...

Jeśli ktoś będzie spamował to go zraportuję, nie chodzi tutaj o to żeby spamować tylko zostać poinformowanym nowinkami ze świata Black Ops.

Proszę żeby w tym temacie, jeśli ktoś będzie miał zamiar coś napisać to pomysł na ulepszenie lub inne zredagowanie tematu.

Jeśli drogiemu Panu modkowi spodoba się pomysł to może zamknąć i przypiąć temat.

Newsy możecie wysyłać mi na PW.

Z góry dziękuję i obiecuję, że temat będzie aktualizowany jak tylko pojawią się jakieś newsy.

Pozdrawiam,

Roue

PS. Narazie tylko 3 najciekawsze newsy- "stay tuned for next news"...

Niedługo kolejne :P

-----------------------------------------------------------------------

"Konsolowe Patche dla Black Ops jeszcze w Grudniu"

6 grudnia (poniedziałek) faza patcha wkroczyła w fazę 3 czyli łatka jest gotowa- przekazana do weryfikacji. Czas weryfikacji- około tygodnia... Tak więc w połowę grudnia patch powinien się pojawić...

Oto pełna lista zmian dzięki łatce, XBOX 360 oraz PS3:

• Naprawiono błąd, w którym opcja „domyślnie uruchom tryb multiplayer” nie zapisywała się w połączeniu ze zmianami innych opcji

• rozwiązanie problemu z nieoczekiwanym rozłączeniem drużyny

• Zaktualizowano obsługę routerów UPnP w celu dobierania meczów, gdzie użytkownicy mieli określony typ NAT. Dodano komunikaty mówiące o typie NAT użytkownika.

• Naprawa luki, która pozwalała graczom mieć klasy i killstreaki z wcześniejszego prestiżu zaraz po awansowaniu na wyższy jego poziom

• Poprawa perka Przeciwodłamkowy, który nie zawsze chronił przed ogniem pozostałym po napalmie.

• Blokada utraty killstreaku po zmianie klasy na początku rundy.

• Poprawa wyświetlania typów perków innych graczy podczas obserwacji w trybie widza.

• dodano opóźnienie możliwości użycia China Lake na początku rundy

• Kontrakty będą się teraz resetować wraz z prestiżem

• Blokada samoczynnej eksplozji rakiet Valkyrie zaraz po starcie

• Naprawa blokady kontroli śmigłowca w określonych warunkach

• Zablokowanie teleportacji poza mapę w określonych warunkach

• Poprawa systemy wykrywania i banowania

Tuning gry

• Ograniczenie opcji ponownego wylosowania nagrody z paczki (dotyczy tylko pakietu pomocy)

• Poprawa punktów respawn

• Poprawa balansu audio dla Ninja Pro - zwiększenie głośności i zasięgu kroków wroga, usunięcie własnych odgłosów na niektórych typach nawierzchni.

• Zwiększenie mnożnika obrażeń dla karabinów snajperskich. Snajperki z tłumikiem zawsze będą zabijać jednym strzałem w głowę.

• Dodanie opóźnienia wyświetlania się czerwonego obramowania gracza w przypadku kontrolowania Chopper Gunnera, Gunship lub rakiet Valkiria. Gdy gracz się odrodzi, czerwone obramowanie wyświetli się dopiero po jakimś czasie.

• Niewielkie zmniejszenie odległości „doskoku” z nożem.

Notka: To nie jest rip! Newsa ułożyłem sam, tłumaczenie dzięki modernwar.pl- zapożyczone z modernwar.pl

"Pogromcy Mitów Black Ops"

Pogromcy Mitów wkraczają do gry! Oto pierwszy z ich filmików. Warto ich zasubskrybować na YouTube'ie :P

"Patch na PC- data nieznana"

Wydanie patcha na PC jest już oficjalnie potwierdzanie. Data wydania- nieznana.

A co patch zmieni?

Zobaczcie sami...:

• Dodane zostało umożliwienie tworzenie shader'ów w czasie ładowania. Rozwiązuje to problemy z obciążeniem podczas przeglądania po raz pierwszy nowego obszaru na mapie przy niektórych kartach graficznych.

• Niekompletne wyniki wyszukiwania z wyszukiwarki serwerów.

• Poprawa Quickmatch (szybkiego meczu) oraz lepsze pingi + redukcja lagów

• komenda / connect (connect [ip]- połączenie do serwera o określonym ip)

• komenda / reconnect (rozłączenie się z serwerem)

• Większa wydajność komputerów wyposażonych w procesory dwurdzeniowe.

• Naprawa losowych freezów przy niektórych ustawieniach komputerów.

• Powiększenie zarezerwowanych slotów- do 9.

• W przypadku wyrzucenia gracza z serwera z powodu użycia zarezerwowanego slotu wyświetli się więcej informacji na ten temat.

• Poprawa systemu odradzania (spawn, respawn). Naprawiono problemy, gdzie w wyniku bieżących zdarzeń podczas gry system nieprawidłowo odróżniał negatywne punkty odradzania i nie usuwał ich podczas braku niebezpieczeństwa. A co z tego wynika? Dobre punkty odradzania (z dala od przeciwnika) były błędnie oflagowane przez co w następnej rozgrywce system wymuszał aktualne błędne punkty odradzania.

• Tygodniowe i miesięczne rankingi (Rankingi Leaderboards)- teraz zawierały będą wszystkie poprawne zabicia, zgony i asysty (rankingi ogólne pozostają bez zmian).

• Serie ofiar były niedostępna w trybie "Szkolenie"- tylko u niektórych.

• Mapa Array: Dodane zostały punkty kolizji by uniemożliwić graczom częściowego wnikania w drzewo.

• Mapa Launch: Dodane zostały punkty kolizji by uniemożliwić graczom strafe jumpingu na niewidzialną półkę rakiety w pobliżu B3.

• Mapa Summit: Dodane zostały punkty kolizji by uniemożliwić graczom skoki do lokalizacji poza mapą, w meczach prywatnych gdzie prędkość gracza była ustawiona na maksymalną.

• Mapa Hawana: Dodane zostały punkty kolizji by uniemożliwić graczom skoki na niewidzialną półkę nad drzwiami w C2.

• Mapa Nuketown: Regulacja punktu odradzania, który umożliwiał odrodzenie na głowie manekina gdy manekin pojawił się losowo na mapie.

• Mapa Launch: Gracz miał dostęp do małej platformy poza miejsce przeznaczone do gry poniżej rakiet, skacząc do konkretnej lokacji - dostęp zablokowany.

• Mapa Launch : Gracz miał dostęp do szybów wentylacyjnych obok flagi Dominacji kładąc się i poruszając się w konkretne miejsca według sposobu - dostęp zablokowany.

• Niektórzy Gracze zgłaszali takie problemy- wyzwania nie resetowały się po przejściu na Prestiż. Teraz wszystkie wyzwania zostaną zresetowane z chwilą przejścia na Prestiż.

• Oczyszczanie radaru przestaje działać gdy pozostało dwóch graczy w trybie "Jeden w Komorze" (One In Chamber) oraz gdy mają więcej niż jedno życie.

• Mapa Villa: Gracz może wejść w skałę/kamień w zachodnim skraju strefy B2 co umożliwi widok przez nią.

• Mapa Crisis: Gracz może wejść w tzw. "LVT" pomiędzy współrzędnymi A3 i B3 na mapie co umożliwi widok przez nie.

• Gracz mógł użyć buga/glitcha, który umożliwiał nieskończoną ilość Wieżyczek SAM, Pakietu Wspomagającego lub Działek Strażniczych.

Co do tego newsa: "Jeśli ktoś będzie miał pretensje, że to rip to od razu mówię- to nie rip! Tłumaczenie oficjalnych wpisów Josha Olina oraz tematów z innych portali- wszystko ułożone i sformułowane przeze mnie". Część słów i zwrotów zapożyczona jest z innych portali. Jeśli jednak będzie ktoś się o to kłócił, zmienie lub usunę tekst.

"Thunder Gun w Kampanii! (9.12.10r.)"

Kolejny Easter Egg nadlatuje! Tym razem jest to Thunder Gun znany z Zombie. Pamiętacie Ray-Guna w drugiej misji w World At War?

Polecam zapoznać się z filmikiem :D

---------------------------------------

Opublikowano

Wziąłeś te info z modernwar.pl....zal....

Zanim coś napiszesz to dokładnie poczytaj. Każde zdanie jest inne w zmianach wraz z Patchem PC, tekst jest zapożyczony w newsie z Patchem na konsole, a Pogromocy Mitów co mają do rzeczy z tą stroną? Poza tym newsy sformułowałem sam. I ten temat to nie tylko modernwar.pl- to zbiorowisko z różnych forów tak jak i tłumaczenia z twittera...

Prosiłem o załatwianie takich rzeczy na PW...

---- Koniec Spamu ----

PS. A tak w ogóle... co w tym złego, że info jest z innych stron i portali? Czy to ma znaczenie z jakiej strony to pochodzi? Ważne jest to, że sformułowałem to sam, jeden tekst zapożyczyłem, a najważniejsze jest to, że każdy użytkownik MPC może tutaj zajrzeć i odświeżyć się nowymi newsami.

Opublikowano

wg mnie to nie ma sensu wszystkie newsy sa na stronach poswieconym newsom z bo i jesli ktos chce je sobie poczytac to moze wejsc na takie strony ...

Jeśli pomogłem licze na Lubie To

Opublikowano

wg mnie to nie ma sensu wszystkie newsy sa na

To jest ukryta treść, proszę

i jesli ktos chce je sobie poczytac to moze wejsc na ta strone ...

Nie wszystkie...

Nie reklamuj innych stron. :angry:

Ehh, pomysł słaby no cóż, zobaczymy co myśli o tym modek jak tutaj zajrzy ;)

Opublikowano

A jest jakieś info na temat alter-ops?

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

A jest jakieś info na temat alter-ops?

Coś tam jest, ale raczej mało.

Trzeba czekać- ponoć najpierw mają się zająć stabilizacją i naprawą serwerów AlterIWnet'a a dopiero później ruszy Alter Ops :P

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie, tylko po co? Jak ktoś chce zobaczyć newsa to wchodzi na www.*********.pl czy tam www.*****************.pl i ewentualnie na strone główną callofduty

* Sam usunełem linki z oczywistych powodów ;)

aqcu39P.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...