Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taka Mała Ankieta

HardStyle  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Lubisz Hard Style ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja tez nie słuchałem i nie będę bo hardstyl to nie mój klimat :D

sygna max 800 x 200

Opublikowano

Nie przepadam za tym gatunkiem, ale jak leci to jakoś idzie

Moje Sety

http://www.mpcforum.pl/topic/307478-gallery-nevrath/

Zapraszam do słuchania i komentowania

Gatunek: Electro-Hause, Tech-Hause, Hause, Electro

Opublikowano

Gatunek muzyki elektronicznej, charakteryzujący się ostrymi samplami z mniejszym tempem (140-155 BPM) niż pierwowzór (ponad 160 BPM), zaliczany do elektronicznej muzyki tanecznej. Charakterystyczny dla tego gatunku jest bas, zwany także hardbassem, który wyjątkowo głęboki i wyrazisty, jest istotną cechą tego gatunku. W hardstyle zazwyczaj motyw basowy pojawia się między jednym a drugim uderzeniem, w przeciwieństwie do hardcore, gdzie motyw basowy występuje w każdym takcie. Należy też wspomnieć, że gatunek ten przeważnie ma rytm w metrum 4/4, czasem 6/8. Hardstyle jest często zupełnie niesłusznie mylony z muzyką techno. Często ciężkie wejścia basowe rozwijane są do rozbudowanych partii wokalnych, arii operowych i pieśni, co nadaje muzyce niespotykany klimat. Inaczej, niż w muzyce techno, hardstyle jest przeznaczony do grania na olbrzymich imprezach masowych i festiwalach zwanych event.

09071535498836998897.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...