Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to jest Hacking?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę że wiele osób ma z tym problem a więc wyjaśniam.

Hacking- nie jest to włamywanie się komuś na gg,pocztę czy też podkładanie virusów.Takie rzeczy to poprostu chamstwo i nic więcej.

Hacking to tysiące godzin spędzone przed kompem,nad książkami,nad poznawianiem siebie,nad tworzeniem.Hacking z tagiego widzenia jest bardzo nudny.Ale, ponieważ ludzie zdają sobie sprawę, że haker to ktoś więcej niż zwykły znawca komputerów czy administrator sieci, słowo to ma pewną magiczną moc. Moc, która sprawia, że doskonale się sprzedaje. W naszym, i nie tylko naszym, społeczeństwie pojęcie "haker" ma jednoznacznie pejoratywne znaczenie. Nastąpiło coś, co trzeba określić "pomyleniem pojęć". Powstały różne znaczenia słowa "haker" - mówi się o ciemnej stronie hackingu, a o samych hakerach jako o "przestępcach". Nic bardziej błędnego. To hakerzy zbudowali Internet.

Hacking to sposób na życie, a nie czynność zasługująca na potępienie. Natomiast ci, o których media mówią jako o włamywaczach, przestępcach, to krakerzy (ang.:crackers). Ale to słowo nie ma już takie siły medialnej. Więc... do jednego worka z nimi. Podstawowa różnica jest taka: hakerzy coś tworzą, krakerzy to coś niszczą.

Keylogger - służy do wykradania haseł.Dzięki któremu każde kliknięcie osoby z keyloggerem na kompie jest notowane w specjalnym pliku.

Koń trojański(trojan)- program, który nadużywa zaufania użytkownika wykonując bez jego wiedzy dodatkowe, szkodliwe czynności. Konie trojańskie często podszywają się pod pożyteczne programy jak np. zapory sieciowe, wygaszacze ekranu lub też udają standardowe usługi systemowe jak np. logowanie.

Sniffer- jego zadanie to przechwytywanie danych które przechodzą przez sieć.

Jak se jakieś przypomne to napisze,odrazu mówie nie znam się na hackingu za bardzo więc proszę się nie czepiać.

5ee7a1f85f39a5ea.png
Opublikowano

fajne ctrl c, ctrl v tylko nie wiem po co to tutaj wklejasz? To forum jest o cheatach a nie o hackingu wiec nie wiem czym chcesz zainponowac.

fail

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

na każdej szanującej się stronie związanej z hackingiem jest coś takiego jak faq i jest wszystko opisane więc nie wiem po co to wklejasz ?