Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FAQ Gry Rappelz - Poradnik

Pyt.Kiedy mogę zmienić profesje poraz drugi?

Odpowiedź: Każda klasa aby móc zmienić drugi raz profesje musi mieć 50lvl i 40pozP, jednak powinno się to robić na 50pozP, gdyż dostajemy dodatkowe statusy dla naszej profesji.

Pyt.Jak ulepszyć karte umiejętności?

Odpowiedź: Potrzebujesz dwóch takich samych kart umiejętności i kostki umiejętności.

Przykładowo:

Jeśli chcemy ulepszyć kartę na +2 potrzebujemy:

Karte xxx+1 + Karte xxx +1 + kostke umięjetności.

Aby to połączyć włączamy okno łaczenia przenosimy lub klikamy dwa razy na przedmioty w/w i klikamy lączenie.

Zaklinanie może się nie udać.

Pyt. Jak handlować?

Odpowiedź: Handlować możemy tylko przedmiotami które nie mają napisu:

-''Niewymienialny''

-''Nie na sprzedaż''

- i prawie wszystkimi przedmiotami które są na czas. [Możemy handlować ozdobami z ursa, które są na czas]

Aby móc wymienić się przedmiotami / sprzedać coś innemu graczowi musimy otworzyć okno handlu, są na to trzy sposoby:

-komenda /trade - zaznaczamy wybraną osobe i wpisujemy w czat tą komende. [Pamiętajmy że musimy być blisko drugiej osoby]

-zaznaczamy wybraną osobe i w mały obrazek postaci klikamy prawym przyciskiem myszy szukając ''Handel''

-Wchodzimy w okno czynności, szukamy społeczność i przenosimy sobie tą um. na pasek dostepu, lub klikamy dwa razy na tą umiejetnosc pamietajac ze musimy miec zaznaczonego gracza z ktorym chcemy wymienic przedmioty i stac na tyle blisko aby czynnosc zadzialala.

Pyt. Chce poexpić w drużynie, jak ja zalożyć i jak dodać nowych czlonków?

Odpowiedź: Kiedy chcemy zalożyć drużyne wpisujemy komende /pcreate Nazwa_Druzyny , nazwa druzyny nie moze byc zajeta, jesli jest zajeta ponawiamy z inna nazwa. Jeśli chcemy dodac osoby do naszego party wpisujemy komende /pinvite Nazwa_Gracza a tej osobie wysyla się zaproszenie, pamietamy ze druga osoba nie moze byc w grupie.

Pyt. Przestałem biegać, jak to się stało?

Odpowiedź: Napewno już zauwazyłeś że na czacie pojawia Ci się cały czas pewnien komunikat informujacy o przeciazeniu. Jest to spowodowane tym że nosisz za duzo przedmiotów w swoim ekwipunku [75%], aby przeciazenie wygaslo musisz sie pozbyc tych przedmiotów sprzedając je Bohaterowi Niezaleznemu lub chowajac w przechowalni.

Pyt. Kiedy będę mogł zalożyć gildie i co potrzebuje?

Odpowiedź: Aby zalożyc gildie wymagany jest 20 poziom postaci [nie profesji] i 100.000 rupii. Kiedy mamy wymagany poziom i ilość rupii biegniemy do Urzednika GIldii ktory znajduje się w kazdym miescie.

Wybieramy opcje Utwórz Gildię i wpisujemy nazwe gildii. Jeśli nazwa gildii juz istnieje, musimy zmienic nazwe i ponowić probę.

Jeśli ktoś ma jakąś propozycje dodania pytania - pisać w postach - dodam tutaj.

Poradnik w 100% mój. Jest z innego forum - jeśli modek chce dowody, że to ja to Pw bo nie chce reklamować.

KOCHAM MINECRAFTA