Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Uwaga OszuśCi Na Allegro !

MASTEROSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałbym wam zakomunikować coś ważnego !!!

NIE KUPUJCIE SM NA ALLEGRO

od typków typu jeden koment, promocja itp - to 100% oszuści - mało tego ciągle ci sami mają po 3 konta.

Postanowiłem jakiś czas temu się tym zająć ponieważ sam zostałem oszukany - do tej pory we współpracy z Allegro.pl i Policją toczy się sprawa przeciwko 5 oszustom !!! Wszyscy myśleli, że trafią na jakieś dzieciaki co kupują SM do gry i tu się pomylili !!!

A oto przykładowe aukcje FEJKI: Koleś ma 3 konta - 2 zawieszone to zostanie zamknięte już wkrótce !!!

http://allegro.pl/item1348756105.html

http://allegro.pl/item1348756277.html

PAMIĘTAJCIE !!!

Nie dajcie się zwieść 3-5 fejkowymi komentarzami w profilu sprzedającego !!!

Nie wariujcie z powodu promocji w IS - oni na to liczą !!!

ZOSTAŁEŚ OSZUKANY NAPISZ DO ALLEGRO A POTEM IDŹ NA POLICJĘ !!!!!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

uu... jeżeli wytoczyłeś proces 5 oszustom to świetnie ;)

Niech poniosą za oszustwo konsekwencje ; d.

Bardzo przydatne info ;)

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Może sprecyzuję... ja tylko zgłosiłem na policje :) Najprawdopodobniej jest to 3 różnych ludzi (5 kont ). Być może są w naszej społeczności to mogą się już zacząć bać bo skończyło się szukanie frajerów w śród dzieciaków....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

gz dla ciebie takich frajerów który chca zarobić 500 złotych na dzieciach (nie tylko ale przeważnie) robią takie aukcje a dzieci w strachu przed rodzicami nic nie robią

Opublikowano

Przecież tu widać na pierwszy rzut czy aukcja czy to oszustwo, wystarczy spojrzeć na komentarze. Większość oszustów ma kilka pozytywów z aukcji z zakupioną odzieżą albo niema ich wcale.Raz się zainteresowałem taką aukcją 2000sm za ok 100zł, z komentarzy winikało że zanlazł sobie już kilka ofiar i wystawia następne takie same(4 negatywy z aukcji sm i 3pozytywne z odzieżą starsze niż rok). W treści jego aukcji wyczytałem na kogo jest konto i wyszło że gościu lat 19 siedzi sobie w Szwecji(zobaczyłem na nk) Napisałem raport do allegro ale nawet się tym nie zainteresowali a potem już ktoś kupił tą aukcje. Aż mnie kusiło żeby kliknąć na aukcjei ją zignorować

Opublikowano

Nawet nie podali jakim sposobem przekazują sm scern shoty a nawet slownie wytlumaczyc ...

Dobre info widzc ze oszusci

Takie dzieciaki kradna rodzicom kase z koperty czy z portfela a potem nic z tym nie robia bo sie boja rodzicow...

Opublikowano

ja tam raz kupowalem sm za cos 30zl i obyło się bez problemów ... ten alegrowicz to podałes link do aukcji zapewne oszukuje bo tak tanich sm nie ma , ma malo komentow no i chce przez tel. sie porozumiewac z kupujacym . Jezeli ktos nie wie po co przez telefon to juz wam mowie , po to by sprawdzic czy ktos jest dzieckiem a jezeli nim nie jest to sie mowi np. przepraszam ale oferta sie wyczerpala czy cos takiego ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Nigdy nie kupowałem i nie mam zamiaru kupować SM bo już nie gram w metina PL oraz Priv.

Tak czy inaczej dobrze że ktoś się zaczął interesować takimi aukcjami, 3 gości (5 kont) może to nie wiele ale zawsze coś...może się nawet to znajdzie w necie jak zostaną ukarani i będzie to przestrogą przed innymi oszustami.

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Opublikowano

Jezu , straciłeś kasse , to twoja wina , nie żal się tutaj czy coś, że oszukali cie . Masz pecha , mnie oszukali na 2 tysiaki , i co ? Płacze..

Tacy są ludzie , tego nie zmienisz , odrazu na policje idziesz ? Jak by ci ukradli 5 zł to na policje idziesz ..

Z jednej strony dobrze , że zająłeś się tą sprawą :) niech cierpią oszusci . Pozdrawiam ! ..

552o8i.gif

+++++ Jeśli uważasz że , pomogłem daj plusika , zajżyj też na mój profilek

Opublikowano

LO1D dochodzę do wniosku że jesteś jakiś niezrównoważony psychicznie najpierw go opierdzielasz a następnie przyznajesz mu rację. Dobrze Ci radzę przed wypowiedzią zastanów się co piszesz a nie tylko durne posty nabijasz.

Ja się bardzo cieszę że kolega się zajął tymi oszustami.

Okradli Cię na 2 tysiące i nic nie zrobiłeś? Hahaha kolejna bajka wyssana z palca :)

No mnie wczoraj oszukali na 5 milionów smoczych monet ale po co coś z tym robić jak pieniądze sam wędrują do kieszeni i nic nie trzeba robić.

BEKA z typa :D

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano

@MASTEROSI - Ja wykupuje fejkowe aukcje ! Złodziej po prowizję się nie zgłosi a allegro mu nie popuści

Tu się mylisz. Allegro mu nic nie zrobi, sam mam kilka kont z niezapłaconymi saldami (jedynie blokują konto). Za co?

Za to samo o czym piszesz. Robię lewe konta allegro i wystawiam w ch* towaru do gier (gold, premiumy, smy) i mam z tego naprawdę duże pieniądze (1tydzien=kilka-kilkanaście tys.)

A problemy? Żadnego tu przypału nie ma i wątpię aby w ogóle był. Kto pójdzie na policje i powie "- panie, kupiłem złoto do gry za 50zł. zrobicie coś z tym?"

Nie da się tego udowodnić, ja mowie ze dałem gościu mówi ze nie. Po sprawie. Nie ma dowodu.

Nie da się tego udowodnić? Buahaha lepszej głupoty dzisiaj nie słyszałem :D

Ci ludzi robią się coraz zabawniejsi :)

I tak na marginesie jeśli nie zrozumiałeś autora tematu :)

Jeśli przez jakiś czas po blokadzie konta na allegro im nie zapłacisz sprawa może trafić do sądu o ile się nie mylę :)

Pamiętaj że w sieci nie jesteś anonimowy :)

29y2z2b.jpg

Opublikowano

Może i tak tego nie wiem ;) Ja jestem porządnym i uczciwym obywatelem naszego kraju i płacę kiedy trzeba :D

A wracając do tematu to chyba też się za nich wezmę :)

29y2z2b.jpg

Opublikowano

@Up - trochę bajki wypisujesz i widać, że niewiele wiesz o "zabijaniu" Zdajesz sobie sprawę ilu takich kozaków jak ty połapali z allegro ?? Nie ważne czy to jest SM czy to telewizor - paragraf ten sam !!! udowodnić się nie da ?? Równie dobrze kupie telewizor a potem oskarżę kolesia, że mi nie dał. Zawsze są jakieś ślady przekazania towaru.

@ UP - druga sprawa to tak, że wystarczy, że znajdzie się druga osoba, obca, która zezna to samo i leżysz i kwiczysz (czytaj masz spore kłopoty) a ja takie osoby mam i też poszły na policję. A przy takiej skali oszust jak się chwalisz to na pewno ktoś się znajdzie. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jacy ludzie grają w Metina2 - na jakich stanowiskach i z jaka kasa. Nie jeden z nich to by te 2 tysiąca, które ktoś tam wyżej stracił "osikał sikiem prostym" Ale tu chodzi o zasady a nie o kasę.

@ UP - jeśli myślisz, ze allegro nie upomni się o swoją prowizję to jesteś w bardzo grubym błędzie - zapewniam Cię, że jeśli zostaniesz namierzony zakończy się to w najlepszym przypadku komornikiem. Druga sprawa to taka, że ty niby nikogo nie oszukujesz.

A tak na marginesie to @UP wydaje mi się, że te kwoty, które rzekomo zarabiasz wyssałeś z palca.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...