Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam kilka pytan odnosnie gry czy te pliki serwerowe sa pod win czy pod linuxa a moze freebsd mam mozliwosc zrobienia serwera do tej gry wiec prosze o podanie plikow  naj akim systemie dzialaja bo emulator moze emulowac jakis system wiec moze pracuja pod linuxem. Baze danych i cos o tej grze bo nigdy nie gralem a zaczol bym nowy projekt SP niz metin2 pozdrawiam

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Wszystkie emulatory do silkroad'a nie mają ukończonej bazy danych. Nie ma sensu.

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

a moze mi sie uda ?? zobaczymy mozna linka 

Posłuchaj to nie jest takie łatwe jak Ci się wydaje. To nie są pliki gotowe jak w metin2, muonline itp. Są to jeszcze bardzo nie dopracowane pliki. Ja sam miałem pliki do chińskiego serwera, że tylko miałem chiniaków ale pliki nie były pewnie z powodu takiego że nie dało się ich do końca uruchomić bo brakowało pewnych plików. Była w tych plikach pewna baza danych ale pewnie była to namiastka tego co jest na prawdę. Jeżeli Ci się uda to na prawdę szacunek dla Ciebie ja dzięki tym plikom chińskim tylko i wyłącznie udało mi się uruchomić serwer niestety nie można było wejść na serwer bo wyskakiwał błąd a po pewnym czasie jak się nagminnie próbowało wejść serwer był check i wszystko poszło. Poszukam linków jeszcze do tych plików i zobaczysz o co mi dokładnie chodzi bo na prawdę ten emulator to na prawdę 1/3 plików ...