Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę Pomocy!

YellowViper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej..

Wiem że zły dział i możecie mi dać ostra lub 100 minusów ale mam poważny problem z kompem..!

Mam Win7 i gdy kliknąłem Wyloguj pojawił się niebieski ekran(Wcześniej też mi sie pojawiło ale szybko zresetowałem bo kolega powiedział że to wirus i mi pamięć ściąga).

Było coś że ściąga mi jakąś pamięć(RAM? CPU?) i stanęło... Zresetowałem kompa i co?! Przy włączeniu słychać z wnętrza kompa potrójne albo podwójne piśnięcie(takie jak pojedyncze przy włączaniu) i komputer nic nie robi... W monitorze dalej ciemno!

Proszę Was o pomoc! Napisałem tutaj bo wielu z Was zna się dobrze na komputerach.

@EDIT: Dodam jeszcze że uszkodził mi się wiatrak. Bo może się coś uszkodziło i się przegrzewa.

Pozdrawiam

YV

Opublikowano

może komp ''bojąc'' się że sie przegrzeje to niechce sie właczyć

niewiem dokładnie jak to jest bo niemam win 7 ale może cos trzeba w menedzerze ustawić (aha xD)

albo kup wiatraczek;p

przeczyść go, wymontuj ten zepsuty wiatrak i spróbuj

taaak wirus na 100% przeciez wir ingerował by jak komp by sie właczał a ni dopinal

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano

To jest tzw. BSOD - Blue screen of death i kolege pobij bo to nie żaden wirus tylko komunikat windowsa o krytycznym błędzie technicznym lub który występuje w samym jądrze windowsa. Kiedy masz już niebieski ekran będziesz miał numer błędu najczęściej coś takiego:

STOP 0x000000xx [xx to cyfry w stylu 3e itd.]

STOP 0x000000xx (0x000000xx, 0x000000xx)

Po prostu spisz te numery i podaj tu na forum.

Co do tego że pamięć ściąga to on po prostu zrzuca pamięć fizyczną na dysk.

A i jak nie nadążasz ze spisaniem numeru to zrób tak:

To jest ukryta treść, proszę

Wtedy BSOD sam nie zrobi automatycznego uruchamiania komputera i będziesz miał czas spisać, a po spisaniu po prostu zresetuj kompa.

BTW. nawet w mojej sygnaturze masz pokazanego BSOD'a na tym gifie :D

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Kurde dzięki wielkie kolego!

Kolege(tego drugiego oczywiście :)) musze pobić xD Ten ekran naszczęście się nie resetował więc mogłem spisać numer ale nie wiedziałem. Jak wyskoczy jeszcze raz to spisze.

Musze chyba wiatraczek naprawć <_<

Jeszcze raz wielkie dzięki! Na razie działa :P

Opublikowano

Mam jeszcze jeden problem..

Jak włączc zeby sie reetował autmatycznie. Bo nie chce miec tak ze w trakcie gry mi sie coś spali..

Co kliknąc zeby wyłączał sie automatycznie po przegrzaniu?

Sorka za dubla ale to dla mnie wazne i chciałem odświeżyc. Pls nie dawajcie mi ostrów.. nie zależy mi na postach.

I sry za pismo bo jestem na innym kompie i klawiatura cos nawala.

pzdr

Opublikowano

Panel sterowania -> Opcje zasilania.

Tutaj masz większość ustawień o zasilaniu kompa.

Ja mam Vistę, ale na Win7 będzie pewnie podobnie.

Opublikowano

No dobra.. Na razie jest ok..

Ale mam jeszcze jeden mały kłopocik/błąd nie będę zakładał nowego tematu, więc napisze tutaj.

Jak jest w Win 7 tez zegar i klikasz na "Zmień date/godzinę"(z menu kontekstowego), lub klikasz na godzine i pojawia się panel. Tam jest też "Zmień ustawienia daty i godziny..."

I jak w to klikam to się nic nie dzieje. Po prostu nie przenosi mnie do zmiany godziny itp.

Z panelu sterowania można normalnie wejść ale tu chodzi o szybki dostęp.

Pls ktoś wie jak to naprawić?

Pzdr

Opublikowano

oO nie słyszałem o takim błędzie, ale masz wszystkie aktualizacje do windowsa zainstalowane?

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Zapytaj może się na profesjonalnym forum komputerowym, bo ja takiego problemu nie miałem, a reinstall windowsa pewnie nie wchodzi w gre :)

kwoh2cmd.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...