Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup Karty Graficznej.

szymon150

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu myślę o zakupieniu karty graficznej mam tak:Procesor 2.21ghz,2g ram,i karte 256mb i chce kupić lepszą karta jest mniej więcej płaska którą mam i mam do wydania 220zł+z 100-200 od rodziców.I co doradzacie zasilacz jest dobry bo wymieniany na nowy.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeśli chcesz ulepszać kompa zacznij od zasilacza, kup najlepiej 750 W wzwyż ( im wyżej tym lepiej) polecam firmę Chieftec.

Ale za 200 zł nie kupisz nic lepszego niż masz. Co najwyżej troche RAM dokupisz, albo kartę graficzną 512mb, a teraz lepiej kupić 1gb ale to wydatek rzędu 400 zł +, a o procku nie wspomne.

Moja rada? Uzbieraj więcej kasy i zrób mały remont piecyka. ;)

@@edit, down po to by nie zmieniać zaśilacza co 2 lata, bo będzie za słaby. Jeśli chce modernizować sprzęt to musi kupić porządny zasilacz by utrzymał nowe części...

37397.jpg

Opublikowano

Po co mu 750 W ? Co on będzie kupował GTX 580? Czy może zasilał cały dom? 550W przy takim sprzęcie to i tak za dużo. Jaki masz zasilacz?

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Na chuj mu 750w przy takim sprzęcie ;o? Pomyśl, zwykłe marnotractwo pieniędzy, 550w wystarczy. To że zasilacz, niedawno wymieniany, to nie znaczy, że dobry, podawaj markę i model zasilacza, i dokładną nazwę procesora, bo Core i5 2,21GHz to nie Pentium IV 2,2GHz.

Innym razem.

Opublikowano

Dobra zasilacz 450W-550W nie jestem pewny na 100% ale coś takiego stary mówił że to z tych lepszych a procek:AMD Athlon 64 processor 3500+ a karta która mam to :Radeon X800/X850 series,Radeon X800/X850 series-Secondary

Ps:

Gdzie moge zobaczyc pelna nazwe zasilacza bo patrze i nic tam nie ma w zasilaczu nie wiem czy jest zapisany czy coś

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Karta gwarancyjna, rozkręć obudowę, tam gdzieś może będzie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Procek do wymiany, podaj nazwę płyty głównej, oraz model, to też zaiste do wymiany będzie, chyba że płyta stoi na AM2/AM2+.

Innym razem.

Opublikowano

Na zasilaczu na bank jest naklejka z danymi. ;)

Twój zasilacz powinien utrzymać tą kartę ze spokojem, jest tania, ale to nic szczególnego.

http://www.komputronik.pl/index.php/product/63017/Podzespoly_PC/Karty_graficzne/Radeon_4350_Gigabyte_512MB_HDMI_DVI_PCI_E_OC.html

Nie wiem czy Twój zasilacz wytrzyma ale zastanowił bym się też nad tą kartą:

http://www.komputronik.pl/index.php/product/101023/Podzespoly_PC/Karty_graficzne/Radeon_5550_HIS_1GB_DVI_DSUB_HDMI_PCI_E_Silence.html

A najlepiej zainwestuj w nowy mocniejszy zasilacz, jesli chcesz dalej modernizowac kompa procz karty graficznej, kup cos mocnego jak wczesniej napisalem :P

@@edit. down Przypominam że ziomuś ma do wydania 200 zł, patrz pierwszy post....

37397.jpg

Opublikowano
Na zasilaczu na bank jest naklejka z danymi.

Twój zasilacz powinien utrzymać tą kartę ze spokojem, jest tania, ale to nic szczególnego.

http://www.komputronik.pl/index.php/product/63017/Podzespoly_PC/Karty_graficzne/Radeon_4350_Gigabyte_512MB_HDMI_DVI_PCI_E_OC.html

Nie wiem czy Twój zasilacz wytrzyma ale zastanowił bym się też nad tą kartą:

http://www.komputronik.pl/index.php/product/101023/Podzespoly_PC/Karty_graficzne/Radeon_5550_HIS_1GB_DVI_DSUB_HDMI_PCI_E_Silence.html

A najlepiej zainwestuj w nowy mocniejszy zasilacz, jesli chcesz dalej modernizowac kompa procz karty graficznej, kup cos mocnego jak wczesniej napisalem

Wyjdź, sugerujesz się tylko pamięcią podręczna karty. Obie to chłam; tryb pamięci ddr2, szyna 64b.

Innym razem.

Opublikowano

@2up

Ale za 200zł można dostać używke 8800gt ktora bije na głowę podane przez ciebie. Sprawdź jaki masz socket płyty głównej i oczywiście zasilacz.

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Sorry modelu nie mam bo mam zjebaną kurwa obudowę więc tak 390 W jest napisane a modal-****000G tamtego nie ma bo jest zasłonięte.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czyli zasiłka do wymiany 400 to na razie za mało na proca, karte i zasilke bo nie odczujesz wzrostu wydajności. Na razie polecam kupić

150zł - 200zł

- Corsair 400W CMPSU-400CXEU

- FORTRON Fsp400-60Ghn 80+ 400W

- Silver Power 400W SP-SS400

- SeaSonic SS-400ET 400W ale trzeba szukać wersji wyposażonej we wtyczkę PCI-E 6 pin.

- Amacrox AX400-80EN 400W

- Bequiet PurePower L7 430W

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Opublikowano

Powie mi to ktoś mój brat ma karte z tego roku i nie działa crysis a kolega mam z 2004 roku i jedzie na minimalnych co jest ;] ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A Ciekawe dlaczego mam lepszego kompa od kolegi tego co działa mu ten crysis a mi kurde nie ! no zal co on ma za karte bo mi wyskakuje model jakiś czy coś a mu normal... I nie wiem czy zbierać na nowego kompa czy tylko części.:/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kupuj całego. W to nie opłaca się już inwestować. Pamiętaj jednak że komp do gier to wydatek 1500+ zł , można złożyć coś nawet za 900zł ale nie locz wtedy na przyzwoite detale w grach .

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...