Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Eq Na Wyższy Lvl Od 100

Konkretny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak poszukuję nowego Eq na woja,ninje,sure,szamana na większy lvl od 100

Oraz czy istnieje taki program żeby można było przerobić np: zbroje (zmienić kolor i ilość obrony) czy samemu zrobić?

Bo jakoś muszą powstawać :)

Oraz mam pytanie co do skillów i wyglądu świecenia się eq by ZuleerTV :

http://www.youtube.com/watch?v=wUSxCXhUp90&feature=related

Gdzie mam wkleić te pliczki?

Za pomoc odwdzięczę się każdemu + lub kilkoma zależy od starań;p

Opublikowano

Pliki wklejasz do folderu "pack" w folderze swoje clienta Metin2

Jesli chcesz przerobic zbroje to edytuj jej textury [ ktore znajduja sie w rozpakowanych plikach "pc" i edytuj je programem GIMP + plugin .dds

Jesli chcesz zrobic nowa zbroje to program 3dXmas chyba jakos tak sie anzywal ale nie polecam bawienia sie w modelowanie , lepiej przerabiac zbroje juz istniejace ^^

Co do itemow to mozna zmienic level itemku :D Po stronie servera ^^

Jak chcesz sie dowiedziec jak sie rozpakowuje pliki z folderu pack [ czyli pliki .eix i .epk ] to polecam packer od Merkona :D Temat jest na samej gorze w tym dziale ^^ :P

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

możesz sam zrobić itemki, może to być na przykład stalka ze zmienioną teksturą, którą dodasz jako zbroje na ponad 100lvl. z broniami to samo. istnieją już gotowe hwangi złote, srebrne, królewskie. są też nowe bronie możesz je znaleźć na forum.

1

2

3

4

5

6

Opublikowano

Dziękuje :)

Mam jeszcze jedno pytanko;p

Jak zmienić kolor np:stalki i zmienić jej właśnie lvl i obronę podacie link do takiego tematu lub wyjaśnicie ;>

Dla pomocnych +

Opublikowano

1.) kolor mozesz zmienic poprzez edycje tekstury zbroji zapisanej w formacie .dds [ wszystkie tekstury zbroji znajduja sie w plikach "pc"- trzeba je rozpakowac ] , i otwierasz taka teksture programem : GIMP + plugin .dds i zmieniasz kolor na jaki chcesz :P

Tu masz dokladny tut o edycji zbroji :P

http://www.mpcforum.pl/topic/98286-tut-jak-zmieniac-wyglad-zbroi-i-skilli/

2.) Level danego itemu zmienia sie po stronie servera :

musisz wejsc w Navicat , 
polaczyc sie z baza , 
wejsc w zakladke player ,
pozniej item_proto , 
odszukac ID stalki ,
przesunac w prawo az znajdziesz "kawalek tabeli" o nazwie "limitvalue 0" i tam wpisujesz liczbe , ktora bedzie oznaczala lvl , na ktory ma byc dany item :P
Wtedy bedziesz mogl zalozyc item na tym lvlu jednak , gdy najedziesz na item bedzie wyswietlany nadal stary level
, dlatego musisz rozpakowac pliki "locale_pl" , pozniej wejsc w fodler , ktory sie utworzy ,
rozpakowac item_proto ( bedzie sie znajdowalo w folderze Source -> ymir work ->locale->pl
i gdy rozpakujesz item_proto takze szukasz ID tego itemu , pozniej wpisu "limitvalue0" i tam wpisujesz ta liczbe, ktora dales na serverze wczesniej [ czyli to w Navicacie  ] .

3.) Aby zmienic defa w zbroji :

Aby zmienic defa w zbroji :

Wybierasz player
Wybierasz item_proto
Szukasz ID zbroji jakiej chcesz zmienić def
Przesuwasz pasek na prawo, aż znajdziesz "value1" , czy jakoś tak
Tam jest ile def daje dana zbroja (przykładowo). W przypadku Hwang to 550.
Zmieniamy wg. własnego "widzi mi się"
i tak na kazdy +... od 0 do 9 ;p
Klikamy na V na dole .

a po stronie clienta musismy rozpakowac locale_pl
pozniej item_proto
znalezc wpis danej zbroji i przesunac az znajdziemy "value1" i tam wpisujemy wartosc deffa ;p

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

1.) kolor mozesz zmienic poprzez edycje tekstury zbroji zapisanej w formacie .dds [ wszystkie tekstury zbroji znajduja sie w plikach "pc"- trzeba je rozpakowac ] , i otwierasz taka teksture programem : GIMP + plugin .dds i zmieniasz kolor na jaki chcesz :P

Tu masz dokladny tut o edycji zbroji :P

http://www.mpcforum.pl/topic/98286-tut-jak-zmieniac-wyglad-zbroi-i-skilli/

2.) Level danego itemu zmienia sie po stronie servera :

musisz wejsc w Navicat ,

polaczyc sie z baza ,

wejsc w zakladke player ,

pozniej item_proto ,

odszukac ID stalki ,

przesunac w prawo az znajdziesz "kawalek tabeli" o nazwie "limitvalue 0" i tam wpisujesz liczbe , ktora bedzie oznaczala lvl , na ktory ma byc dany item :P

Wtedy bedziesz mogl zalozyc item na tym lvlu jednak , gdy najedziesz na item bedzie wyswietlany nadal stary level

, dlatego musisz rozpakowac pliki "locale_pl" , pozniej wejsc w fodler , ktory sie utworzy ,

rozpakowac item_proto ( bedzie sie znajdowalo w folderze Source -> ymir work ->locale->pl

i gdy rozpakujesz item_proto takze szukasz ID tego itemu , pozniej wpisu "limitvalue0" i tam wpisujesz ta liczbe, ktora dales na serverze wczesniej [ czyli to w Navicacie :D ] .

3.) Aby zmienic defa w zbroji :

Wybierasz player

Wybierasz item_proto

Szukasz ID zbroji jakiej chcesz zmienić def

Przesuwasz pasek na prawo, aż znajdziesz ApplyType0, czy jakoś tak

Tam będzie raczej liczba 54

Zaraz po tym jest ApplyValue0

Tam jest ile def daje dana zbroja (przykładowo). W przypadku Hwang to 550.

Zmieniamy wg. własnego "widzi mi się"

Klikamy na V na dole

hehe sie troche rozpisalem , ale jest wszystko ;p

Czyli za pomocą tego mogę skopiować stalkę i zmienić w niej lvl np na 120lvl tak?

Opublikowano

Aby zmienic lvl itemu dostosuj sie do punktu nr. 2 :P

chyba ze ci chodzilo o dodanie calkiem innej zbroji , ale o tym mi sie pisac nie chce bo bym musial z 3 strony napisac xD

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

Chodzi mi o to że np: mamy stal prawda no to bym chciał zmienić kolor i dodać ją na 120lvl z np: 1000obr.

Wiec tak:

stal zwykła

i stal ta zielona na 120lvl...

Opublikowano

Wiem wiem, ale mi chodzi o to że jak przerobie stal to np z jednej stalki bd. miał dwie?

Czy tylko tamtą co przerobie to zmienią się wartości ?

Opublikowano

No, ale dalej się nie dowiedziałem czy jeżeli zmienię to czy zmieniam wygląd podstawionej? I nie da się dodać więcej np:

-stal zwykła(podstawa czarna)

-stal zielona 100lvl ....defa

-stal złota 120lvl ....defa

Da się tak?

Opublikowano

jezeli zmieniasz wyglad to zmieniasz podstawowej , bo innych zbroji nie masz dodanych do servera ;p Oczywiscie mozna dodac nowe zbroje do serwer , ale to wyzsza szkola jazdy . Tu nie znajdziesz tuta ktory opisuje wszystko o tym ;p Ja potrafie dodawac nowe zbroje , ale duzo przy tym roboty . ja dodajac 4 nowe zbroje robilem z 2 dni :D Bo trzeba robic nowe wpisy do item_proto do navicata do item_list , ikony itd ^^ Wszystko nowe ;p

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Opublikowano

nie bo wtedy nie bedzie ona odczytywana przes server poniewaz nie bedzie wpisu w root ani w bazie danych :)

Jak podrzucisz mi tekstury zielonej stalki to moglbym postarac sie zrobic ci to wszystko czyli wszystkie wpisy zapytania itp :)

Temat mozna zamknac ;p Sprawe zalatwimy sobie na pw ^^

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...