Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Zakupem Papierosów

0merta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 18 lat i dowod osobisty. Chcialbym kupic papierosy ale problem w tym ze nie wygladam na 18 lat i kupienie fajek jest dla mnie krepujace. Macie jakies porady co do kupienia ich w jakims kiosku? prosze nie odpowiadac np w ten spsoob: podejdz i kup. Bardzo zalezy mi na waszych radach

Opublikowano

heh.. krępujące? Tu nic nie trzeba wymyślać nadzwyczajnego..

to co, że nie wyglądasz na 18lat, masz dowód, to go pokażesz jeśli sprzedawca spyta..

Przyznaję się ja sam mam 13 lat, i kupuję, ale najczęściej na 'mecie', ale w kiosku też sprzedaje.. co w tym jest krępującego..?xD

Opublikowano

Sam nie wiem chyba krepuje mnie sytuacja ze sprzedawca bedzie mial mnie za mlodszego czy cos. Co to jest kupowanie "na mecie"? i co ty mowisz do sprzedawcy jak kupujesz papierosy? i moglbys mi jakies polecic?

Admin Cienia
Opublikowano

Hahah jaka spinka. :D Tu niema nic krępującego stary, jeśli już musisz palić.. to bierz się w garść, idziesz i kupujesz. Mam nie jednego znajomego 27+ (lat) i też się o dowód go pytają bo na tyle nie wygląda.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Omerta tu podaje Ci moją definicje mety:)

Meta- można go nazwać sklepem lecz jest to prywatny dom, z którego właściciel przywozi papierosy wódke itp z zagranicy lub sprzedaje swoje wyroby:P wszystko jest stosunkowo tańsze od tego co jest w sklepie. Mówi sie, że cena współgra z jakością, to jest prawda lecz w nie wszystkich przypadkach, np ja kupuje papierosy "More" z Ukrainy za 5zl i są lepsze od np L&M'ów. Prowadzenie "mety" jest nie legalne i grozi za to surowy wymiar kary. Pozdrawiam wszystkich klijętów met:D

Opublikowano

wiesz co człowieku jak boisz się kupić szlugi to po huj palisz.

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

Kupuj a nie sie przejmujesz ;] ;) co i może zrobić takiego? jeśli juz tak sie krępujesz to idz wtedy gdy nie ma wiary..w sklepie xD

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

omfg. poprostu sie zalamuje jak czytam takie coś. Rozumiem jak by nie chodziło o papierosy a o kondony.

1317454587-U195480.png

Specjalista
Opublikowano

U mnie nawet koleżanki 14 letnie kupują a ty masz 18 :) Chyba coś o tym świadczy. Idź i powiedz:

Poproszę np: L&M

Ona do ciebie : Coś nie wyglądasz na 18 lat możesz pokazać dowód??

Wtedy ty wyciągasz dowód i ona się spiździ a nie ty ;)

Powodzenia :)

qes.png
Opublikowano

A ja myślę , że jest to prowokacja . ! Autor nie ma naprawdę 18 lat . Chce mu się palić a w sklepie mu nie sprzedają , więc szuka jakiejś "gadki" .

i co ty mowisz do sprzedawcy jak kupujesz papierosy? i moglbys mi jakies polecic? 

No to już jest kompletnym dowodem. Masz 18 lat , masz dowód i pytasz się co zagadać . Jeżeli faktycznie byś miał 18 lat , to byś nie zakładał tego tematu i "wiedział jak kupić papierosy" ...

PS Tak, tak teraz mnie zminusujcie ;)

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

Dobra dzisiaj ide kupic. Podpowiedzcie co mam powiedziec do sprzedawcy i jakie fajki mi polecacie?

Kup te które lubisz ; ) Chyba już paliłeś ? :>

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

Take ale papierosy mialem od kumpli wiec nie wiem jak mam zapytac o konkretna nazwe tych papiersow w kiosu :( jak mowie sprzedawcy jakie ma podac to mam mu powiedziec cala nazwe? czy jakims skrotem?

Opublikowano

tym, że kurwa po 15 latach palenia będziesz miał raka i umrzesz w młodym wieku.

Ludzie czy wy naprawdę jesteście tak ułomni ?

autor tematu chce się przypodobać kolegą i zacząć palić, nie pomagajcie mu w tym ;d

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Jesteś pełnoletni a zadajesz pytania jak 13 latek :mellow:

Krępujące to może być kupywanie gumek a nie szlug, podchodzisz jak babka mówi że nie masz 18stu to pokaż dowodzik/legitkę i po problemie.

Albo zapuść bródkę ;)

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Polecam Ci na początek, L&M .. one nie są mocne ;)

Ja osobiście wolę Viceroy Red..

Tak Red od Blue są mocniejsze.. ;)

Ja lubię te mocniejsze..

Ale na początek weź jakieś słabsze, czyli np. L&M

Tylko nie kupuj Malboro Czerwonych.. bo jak dużo nie paliłeś.. to się zjarasz ;)

Specjalista
Opublikowano

DoraN czemu mielibyśmy nie pomóc?? Jeżeli jest głupi to czemu nie?? Wkońcu jest "niby" dorosły i wie co robi.

Jednak kup L&M linki miętowe :)

qes.png
Opublikowano

Ja pier... ja wygladam na 3 gim :D a chodze do 2 tech mi na legalu sprzedawaja lol gumke kupic bardzo trudno mowisz Poprosze prezerwatywy Delux czy jakie tam sa ( Najlepiej bez ) i tak samo ze szlugami mowisz poprosze Paczke niebieskich L&M i pokazujesz dowod :D

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Polecam Ci na początek, L&M .. one nie są mocne ;)

Ja osobiście wolę Viceroy Red..

Tak Red od Blue są mocniejsze.. ;)

Ja lubię te mocniejsze..

Ale na początek weź jakieś słabsze, czyli np. L&M

Tylko nie kupuj Malboro Czerwonych.. bo jak dużo nie paliłeś.. to się zjarasz ;)

Kurde właśnie chciałem kupić malboro czerwone xD Ale co by mi się stało po zjaraniu 1 czerwonego?

A jakbym chciał L&M to jakaś konkretna nazwa? i jak mam to wymówić? "Poproszę EL I EM? :huh:

Opublikowano

Poprosze elemy niebieskie.

o to mi wlasnie chodzilo :rolleyes: Jest tylko jedna odmiana tych elemow niebieskich? zeby mnie nie zaczal sprzedawca pytac "a ktore" bo nie bede potrafil precyzyjnie odpowiedziec :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...