Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Postawić Serwer No-Hamachi

PieSX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem , że napisze ten poradnik , ponieważ wypłynęła informacja jak to zrobić to za chwilę ktoś napisze poradnik i sobie przywłaszczy pomysł.

Postawisz tak serwer no-haimachi no-dslan. Po prostu można grać w internecie

UWAGA !! NIE WOLNO ZAKŁADAĆ SERWERÓW TYM SPOSOBEM JEST TO NIELEGALNE I JA NIE ODPOWIADAM ZA EW. GŁUPOTĘ LUDZI KTÓRZY POSTAWILI TAK SERWERY. ZAKŁADASZ SERWER NA SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I TY PŁACISZ KARY ZA ZAŁAMANIE DSLAN + PRAW AUTORSKICH.

W poradniku będę używał 2 pojęcia Windows na PC -to będzie stary windows. i Windows na VirtualBoxie -to będzie ten co zainstalujemy zaraz w startym windowsie.

1.Musimy załatwić płytę instalacyjną windowsa.

2.Instalujemy virtualbox i instalujemy na nim XP , jako kartę sieciową wybieramy VirtualBox Host-Only

3.W windowsie na PC konfigurujemy kartę birtualbox host-only

IP: 192.168.2.101

Maska 255.255.255.0

Brama: nic nie wpisujemy

4.W windowsie na virtualbox konfigurujemy kartę host only

IP: 192.168.2.102

Maska 255.255.255.0

Brama: 192.168.2.101

TUTAJ MACIE FILMIK JAK TO SKONFIGUROWAĆ + DSLAN http://www.speedyshare.com/files/24736232/DSLan.rar PW:123456

5.W Windowsie na PC uruchamiamy PortMap. Konfigurujemy :

plemina.jpg

6.Na windowsie na VirtualBox odpalamy serwer np. "AiOn"

7.W swoim routerze przekierowywujemy port 80 na IP swojego PC np. 192.168.1.101 (nie to IP z host only)

8.Rejestrujemy się na no-ip

Wchodzimy na stronę : www.no-ip.com i naciskamy "Create Account. (http://www.no-ip.com/newUser.php)",

Pojawia się formularz . Wypełniamy go według instrukcji na obrazku.

http://img510.imageshack.us/img510/47/noip1mp8.jpg

Po wypełnieniu naciskamy "I Accept. Create my Account",

Na nasz adres e-mail podany przy rejestracji zostanie wysłany link do aktywacji konta.

Klikamy na niego.(Znajduje on się pod zdaniem: "To activate your account please click the following URL:"),

Gratulacje ! Wasze konto zostało aktywowane ! Możecie się teraz zalogować używając adresu e-mail i hasła.

TWORZENIE DOMENY NO-IP

Klikamy po lewej stronie "ADD A HOST",

Postępujemy według instrukcji na rysunku:

noip2tk2.jpg

Klikamy "Create Host". Jeśli wszystko zrobiliśmy dobrze po ok. minucie domena będzie działać poprawnie,

Pobieramy Klienta (http://www.no-ip.com/downloads.php) Wybieramy system operacyjny!

Gratulacje ! Stworzyliśmy własną domenę no-ip ! Możemy być z siebie dumni !

KONFIGURACJA PROGRAMU

Instalujemy normalnie. Klikamy na "ducsetup" następnie 3x "Next".

Na samym końcu klikamy "Finish",

Logując się podajemy adres e-mail i hasło,

Powinna pojawić się nam nasza domena. Naciskamy na kwadrat obok buzi z okularami,

Jeśli all jest dobrze i odczekaliśmy 5 minut powinna pojawić się uśmiechnięta buzia. Buzia z rumieńcami oznacza że też jest dobrze zaś smutna oznacza że coś jest źle,

Gratulacje ! Skończyłeś swoje dzieło ! Masz właną domenę no-ip. ! Teraz zmienne ip już ci nie straszne!

Jeśli coś nie działa to oznacza że coś nie zostało dobrze zrobione.

9.Teraz wchodzimy na serwer przez np. :nazwa_waszego_hosta.no-ip.org

POSTAW +++++++++++++++++++

madoxlogo.jpg

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmmm powiem tak dla mnie to nic sie nie postarales zrobiles to na odwal sie ...... niestety dla mnie na duzy --- 

tesspjp.jpg

Założyłem się z kolegą że jak będe miał 1000 - to wygram piwo. Wiec Daj - a pomożesz mi wygrać piwo :)

Opublikowano

Do zamknięcia? Kolejny specjalista. który twierdzi, że na silniku DSLan postawi grę, w którą będzie można zagrać nie będąc w LANie z twórcą serwera...

Opublikowano

zapraszam na gg 4071618 udowodnę Ci ze umiem postawić serwer na dslan z mozliwoścą grania z innymi osobami i internetu

madoxlogo.jpg

Opublikowano

...............................................................................................................................................................................

madoxlogo.jpg

Opublikowano

Przyznaję, że miał kolega rację. Po tylu postach o domniemanych wersjach na hamachi/no-hamachi korzystając z DSLana, można nie uwierzyć, gdy ktoś napisze prawdę.

Prosiłbym o ponowne edytowanie tematu, żeby inni też mogli skorzystać.

Opublikowano

Hymm. Napisze ten poradnik jak będe miał +500 postów bo tylko wtedy będzie wiarygodny i nie będzie komentarzy , ze jestem dzieckiem i się nie znam. Do tamtego czasu skończę spolszczać silnik.

madoxlogo.jpg

Opublikowano

jak chcesz mam pospolszczane templates i pliki w confingu (odpowiadajace za nazwe jednostek itp.) strona glowna dostep goscinny itp.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Postawilem serwer dla was <NIEAKTUALNY LINK> serwer na moim PC więc nie zawsze on pisać na GG 4071618 to odpale

madoxlogo.jpg

Opublikowano

uploaduje spolszczenie(caly htdocs nie wszystko po polksu ale bardzo duzo +/- 80%)

dam edita

nie dam patrz nizej

tylko dla zainteresowanych o wyzszym poziomie kultury na PW

userbarwb.png

Opublikowano

ooo bardzo db :D teraz tylko poszukać sponsora na dedyka i odpalamy :D i najlepiej nie dawaj na ogólnym tego :) twoja praca poco masz się dzielić skoro i tak ludzie powiedzą ze do kitu bo nie 100% tłumaczenia.

madoxlogo.jpg

Opublikowano

dobra masz racje widze jak chcialem dobrze z serwerem to same --- i zbedne komentarze.

jak niektorzy dorosna do tego to wtedy dam.

a na razie pw do ciebie

a ty mi ten swoj stary poradnik jak mozesz :))))

userbarwb.png

Opublikowano

to jest postawione tak na netbooku 2x1,8gzh 1 gb ramu :) wieć mogą być problemy z działaniem :) to tak wgl nie jest do gry tylko dla tych co nie wieżą ze da sie odpalic serwer na dslanie

madoxlogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...