Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paysafecard

Warrcker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym kupić PSC ale mam problem bo jak zachodze do jakiegos sklepu i sie pytam czy mozna tu kupic paysafecard to sprzedawczynie odpowiadają ze nie i moje pytanie.

1. Czy PSC mozna kupić w sklepach, których nie ma zaznaczonych na mapie tej http://www.paysafecard.com/pl/kupno/punkty-sprzedazy/ jak tu sie wypełni?

2. Czy PSC są sprzedawane w sieciach sklepow takich jak biedronka, topaz ,społem xD??

1303269982.png

Daj plusa

Opublikowano

Powiem ci szczerze : PSC Możesz kupić w sklepach zaznaczonych na mapie

W biedronkach nie wiem ^^ .

Zawsze nas drzwiach od sklepu jest naklejka z paysafecard - Jeśli ją znajdziesz na pewno kupisz tam PSC .

Opublikowano

Najlepiej szukać w miejscach które są na stronie. W 90% przypadków to działa.

Jeśli w sklepie mimo tego mówią ci, że nie ma, przyjdź z wydrukowanym wzorem karty (jest na stronie), albo przyciśnij sprzedawczynię :D

Zdarzało mi się już tak ;)

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

@Up tak ja właśnie Vobis kupuję ;)

@M@niek nie zawsze ja wokół mam niby 5 sklepów gdzie mogę kupić PSC, a tylko 1 sklep sprzedaję okazało się.

Mi się wydaję, że długo nie aktualizowali tej stronki z miejscami gdzie można kupić kartę...

1313652013-U173186.png

Opublikowano

W kioskach ruchu też kupisz.

W społemie raczej nie.

Lecz te karty powinny być w większosci sklepów gdzie są te terminale do drukowania kart do telefonów.

Czasami tzreba sprzedawcy/sprzedawczyni powiedzić po prostu, że coś takiego ma, bo ona/on sama/sam o tym nie wiedzą.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Tu nie ma ściśle określonych zasad.

Niestety mapki są zrobione średnio, kiepsko pracują również formy dostarczające terminale, nie informując sprzedawców o możliwościach sprzętu.

Paysafecard jest w Polsce od stosunkowo niedługiego czasu i trzeba być przygotowanym że w pierwszym lepszym sklepie możemy go nie znaleźć.

Teraz i tak jest dobrze, jakiś rok temu obszedłem pół Lublina, żeby dostać swojego pierwszego PSC ;)

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Trzeba szukac w sklepach zaznaczonych na mapie najczesciej tam sa chociaz nie zawsze...RMCF mowisz ze w Spolemach nie ma? Ja mam w miescie 6 spolemow i w 5 sa tylko trzeba odpowiednio wytlumaczyc sprzedawczyni, a najlepiej wejsc do niej za lade i w tym urzadzeniu jej znalezc ;)(skutkuje to kilkunastoosobowa kolejka za toba ;p)

Opublikowano

U mnie w mieście nie ma społemów prawie już, a jak są to bez terminalów.

Cieżko jest w takich małych miastach/wsiach znaleźć taką kartę jeszcze.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Ale będzie coraz częściej teraz. Stare terminale są już wypierane i jeśli jakiś sklep zakupuje takie coś to już właśnie z obsługą PSC.

Stopniowo będzie to wchodzić na nasz rynek. Nie jest tak źle. Ja koło siebie mam masę sklepów z PSC.

Na BP też można kupić.

Dużo sklepów to ma teraz tylko nikt o tym nie wie, a zwłaszcza sprzedawcy bo stosunkowo mało osób to kupuje.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja byłem w jednym z 6 sklepow spolem i baba tak sie na mnie dziwnie popatrzyla i powiedziala, ze nie ma.

Musze sprawdzic kiosk ruchu bo jeden jest w mojej miescowosci (ok.16 tys mieszkancow), a na stacjach benzynowych moga byc??

1303269982.png

Daj plusa

Opublikowano

Tak. Na BP u mnie jest. Chodź tam gdzie mają terminarze i pokaż im, że to mają.

Bo większość sprzedawców o tym nie wie. Nie koniecznie tam musisz iść gdzie są zaznaczone na mapce.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Po prostu idziesz do np topazu i pytasz sie o paysefcard jak odpowie ze nie ma mowisz czy poglaby/poglby pan/i spraawdzic ona szuka i jest na 100% poprzednio tak mowilem i byla

Opublikowano

no dobra zrobi sie kolejka i wyjdzie ze nie ma i co wtedy obciach a jako szesnastolatek nie bede sie pchal gdzies za kase bo se pomyslą ludzie cos (polska mentalność)

a pozatym jak ja nie umiem terminala obslugiwac to jak jej mam pokazac?

1303269982.png

Daj plusa

Opublikowano

Co do mapki, to z tego co wiem, adresy sa na biezaco aktualizowane, a jesli chodzi o sieciowki typu spolem

, to nie wiem jak jest u was, ale w moim miescie nie mialam wiekszych problemow zeby kupic psc w zabce

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

aaa na jakie kwoty mozna to kupic bo hodzi mi o to zeby jak najmniej stracic/ daje to reszte? i czy musze to w dolarach kupic?

nowe acc strielock275!!!

Opublikowano

Ja wszedłem do nowo otwartego sklepu centrum , na stronie producenta niby pisze ze sprzedają psc a jak sie babke zapytałem czy to ma to popatrzyła sie na mnie jak na poje.... i głupio kiwała głową :D

Opublikowano

aaa na jakie kwoty mozna to kupic bo hodzi mi o to zeby jak najmniej stracic/ daje to reszte? i czy musze to w dolarach kupic?

Jak kupisz PSC np za 50 zł i chcesz kupić dajmy na to braz prem do warrocka to samo przeliczy walutę i poda ci ile zł z tego PSC zabierze . Reszta zawsze zostaje na PSC jak kupisz coś i zostanie powiedzmy 4.59 zł to następnym razem przy innym zakupie możesz użyć tej resztki .

Opublikowano

Ej jak mowicie że trzeba wytłumaczyć sprzedawczyni. Bo mam kiosk z terminałem i kupuje tam doładowania do fona, a pytam się sprzedawczyni czy jest paysafecard a on mowi że nie wie co to i żeby jej to wytłumaczył.

To mam pytanie jak wy jje to tłumaczycie żeby ona tego puszukała (co dokladnie do niej mowicie)??

robal.gif

ts3.MineMania.pl

1-27518-350x20-51883C-31531E-372619-FFFFFF.png

Opublikowano

Na stronie PSC masz wzór takiego kuponu . Jak nie masz dostępu do żadnej drukarki to powiedz kasjerce w kiosku że to jest kupon to zapłacenia w internecie i żeby zobaczyły czy może wydrukować ci do z terminalu .

Opublikowano

Jak kupisz PSC np za 50 zł i chcesz kupić dajmy na to braz prem do warrocka to samo przeliczy walutę i poda ci ile zł z tego PSC zabierze . Reszta zawsze zostaje na PSC jak kupisz coś i zostanie powiedzmy 4.59 zł to następnym razem przy innym zakupie możesz użyć tej resztki .

dzeki stary masz + i 5

nowe acc strielock275!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...