Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Ze Skryptami

Angolinio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... mam problem z agbotem otóż nie chce on odczytywać moich własnych skryptów które zrobie w Agbot Script Generator.Odczytuje on tylko skrypty o takich nazwach jak 013.Jangan.West.YoungTiger.P4.linuxhell.v1.lst i tym podobne z prawego dolnego rogu bota i nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić żeby je ignorował ponieważ są to same niewypały które wchodzą prosto na statue.Skrypty które robiłem były zrobione poprawnie, korzystałem z tutoriali z youtube i zapisywałem je w postaći Default.ist i wklejałem do Agbot.Package\config\config1\script tak jak było pokazywane na filmikach.Niestety bot dalej niedziałał i czytał zawsze te podstawowe z długimi nazwami.Jeżeli ktoś wie o co w tym wszystkim biega to prosze o pomoc.Pozdrawiam i dziękuje z góry.

Pomocnik
Opublikowano

w pliku \MonterScript\Readme.v2.txt masz dokladne informacje jak poprawnie nazywać skrypty - "###.Town.ExitTown.MonsterName.attribute.CreatorScript.message.lst"

Aktualnie możesz zamiast ExitTown wpisać Middle, dzięki któremu walkscript zaczynany jest od NPC z potami.

Pamiętaj także ze początek musi składać się z 3 cyfr

_____[brotherHooDz]

_ Chief General Dicas

Lv 110 | Bicheon / Cold / Lightning

_________CLICK

sig2.gif

Opublikowano

Jednak przyda mi się dalsza pomoc.Przejdzmy do rzeczy... czy jest jakiś sposób aby postać zaczynała walkscripta od stajennego ponieważ moja postać robiąc zakupy pierw idzie do kowala następnie do stajennego potem po mikstury i dopiero wtedy zaczyna walkscripta a ja chciałbym aby pierw szedł po mikstury/kowal/stajenny i dopiero zaczynał biec na spota.Jak tworze walkscripta w generatorze i ustawie już Town Settings to mój punkt startowy w walkscripcie jest przy stajennym a w grze zaczynam u starego z miksturami przez co bot zaczyna się gubić i pare razy zablokował mi sie na słupach i musiałem go restartować.I jeszcze jedno mój NuConnector czasami sam sie wyłancza i potem dostaje dc silkroada.Wie ktoś jaka może byc tego przyczyna? z góry dziekuje za odpowiedzi i przepraszam bo to niedotyczy tematu ale niechciałem tworzyć drugiego.

Teraz pojawił mi sie następny problem gdy postać dochodzi na spota to używa Return Scrolla a jeżeli niemam scrolla przy sobie to normalnie atakuje mooby.POMOCY.

Pomocnik
Opublikowano

Jednak przyda mi się dalsza pomoc.Przejdzmy do rzeczy... czy jest jakiś sposób aby postać zaczynała walkscripta od stajennego ponieważ moja postać robiąc zakupy pierw idzie do kowala następnie do stajennego potem po mikstury i dopiero wtedy zaczyna walkscripta a ja chciałbym aby pierw szedł po mikstury/kowal/stajenny i dopiero zaczynał biec na spota.Jak tworze walkscripta w generatorze i ustawie już Town Settings to mój punkt startowy w walkscripcie jest przy stajennym a w grze zaczynam u starego z miksturami przez co bot zaczyna się gubić i pare razy zablokował mi sie na słupach i musiałem go restartować.I jeszcze jedno mój NuConnector czasami sam sie wyłancza i potem dostaje dc silkroada.Wie ktoś jaka może byc tego przyczyna? z góry dziekuje za odpowiedzi i przepraszam bo to niedotyczy tematu ale niechciałem tworzyć drugiego.

Teraz pojawił mi sie następny problem gdy postać dochodzi na spota to używa Return Scrolla a jeżeli niemam scrolla przy sobie to normalnie atakuje mooby.POMOCY.

Niestety jest tylko opcja zaczynania bocenia od herbalista. Zacznij stamtąd swój walkscript.

NuConnector wyłącza się, gdy zostaje rozlaczony z gry automatycznie, wiec mozliwe ze cos z polaczeniem do gry, badz jezeli uzywasz generatora walkscriptu - nie ma aktualnego, ktory obsluguje nowy walkscript. Probuj sam pisac walkscript, badz z zakladki Script w agbocie.

Zobacz co pisze, gdy bot uzywa return scrolla w grze. Byc moze za daleko masz ostatni punkt walkscripta od punktu hunting area. Potestuj dodanie hunting area z poczatku lub na koncu skryptu przed [start bot].

_____[brotherHooDz]

_ Chief General Dicas

Lv 110 | Bicheon / Cold / Lightning

_________CLICK

sig2.gif

• Dodaj nową pozycję...