Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto według Ciebie jest lepszy??  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto jest lepszy na mapach pvp??(w po?cie prosz? ume?cic info na jakiej mapie)

• Lighty
      18
    • Darki
      43
  2. 2. W jakiej frakcji polecasz gr???

• Lighty
      37
    • Darki
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat powstał aby zapobiec kłutnią/dyskusją w innych tematach kto jest lepszy ;) Proszę o wyrażanie swoich opinii.

Ja osobiście uważam że lighty żądzą i na to nie ma rady ;)

Opublikowano

Darki... Darki są na pvp o dużoooooo lepsze ponieważ oni pomyśleli i wiedzą że samymi magami, tankami i klerami nie da się wygrać.

Lighty... Na lightach fajnie się expi xD no to by było tyle ;]

Opublikowano

1 - Dark

2 - Light

Źle sformułowane pytanie ankiety bo napisałeś Kto i na JAKICH MAPACH a wyboru map tutaj nie ma ;)

ANIMA LIBERA! :P

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

JUŻ W NIC NIE GRAM I NIE ODPISUJE, ELO

:D

Opublikowano

1. Darki - rządzą mapami 1-15; 1-60. 20-30 jest mapą na której obie frakcje walczą równie dobrze.

2. Darki - gram wystarczająco długo na obu stronach by móc je porównywać i moim zdaniem darki są pod większością względów lepsi.

Strachu ma rację, pierwsze pytanie jest źle sformułowane.

Opublikowano

Darki są moim zdaniem lepsze ... W pvp są lepsze w expie nawet też jakoś Idze

bfh00x.png

ZAPRASZAM DO GALERII !

Opublikowano

1 - Dark

2 - Light

Źle sformułowane pytanie ankiety bo napisałeś Kto i na JAKICH MAPACH a wyboru map tutaj nie ma ;)

Jest wybór bo może darki na 1-15 lepsze a na np. 20-30 lighty lepsze :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Darki są dużo lepsze.

1)Na lightach jest dużo noobów.

2)Darki wymiatają na 1-15 i 1-60 na 20-30 rzeczywiście lighty troszkę lepsze są.

3)Darki są bardziej zgrani pomagają co rusz możesz spotkać PP albo jakieś inne PT, a na lightach zanim znalazłbym PP to juz bym sam wszystko wybił :D

4)Teraz coś co jest nieistotne ale jest darki wyglądają dużo lepiej.

5)To może nie ma tak dużego znaczenia ale dla mnie to wielki + na darkach nie jest tak jasno tak bajkowo jak to jest w lightach. Na darkach super nie za ciemno nie za jasno lecz w sam raz. A to światło na lightach mnie rozprasza dekoncentruje i zniechęca do gry na lightach ;]

To tyle co mam do powiedzenia

PS. tak dużo głosów tak mało postów niektórzy to chyba nie potrafią tego uzasadnić i bezmyślnie wybierają swoje frakcje... ;/

EDIT

Hmmm plusujecie komentarze

"Oczywiście lighty" itd itp a komuś takiemu jak Xanan który napisał bardziej rozbudowany komentarz i uzasadnił nawet minusa/plusa nie dacie co to jakaś zmowa.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę

ZBIERAM -

Opublikowano

Up :

1)Na lightach jest dużo noobów.

Tu się nie zgodzę. Ponieważ grałem na darkach to co 2 dark podchodził do mnie i się pytał czy mogę go podexpic.

2)Darki wymiatają na 1-15 i 1-60 na 20-30 rzeczywiście lighty troszkę lepsze są.

Tu nie mam wątpliwości.

3)Darki są bardziej zgrani pomagają co rusz możesz spotkać PP albo jakieś inne PT, a na lightach zanim znalazłbym PP to juz bym sam wszystko wybił

Trochę prawdy w tym jest. Ale na lightach brakuje tanków i klerów.

4)Teraz coś co jest nieistotne ale jest Darki wyglądają dużo lepiej.

Prawda , nieistotne. Dla mnie lighty mają najlepszy wygląd armorów.

5)To może nie ma tak dużego znaczenia ale dla mnie to wielki + na Darkach nie jest tak jasno tak bajkowo jak to jest w lightach. Na Darkach super nie za ciemno nie za jasno lecz w sam raz. A to światło na lightach mnie rozprasza dekoncentruje i zniechęca do gry na lightach ;]

A mnie widzisz na odwrót.

@Temat

Wybiera Lighty ponieważ idzie znaleźć kogoś do pomocy , o wszystko można się spytać i chętnie udzielają pomocy. Rzadko w przeciwieństwie do Darków padają pytania : ,,Podexpisz mnie? "

I to jest moje , tylko moje zdanie.

Opublikowano

Grieg.. Wreszcie ktoś po właściwej stronie mocy :D

No to moje komentarze do Twojej wypowiedzi:

1. O tak. Pytają się czy masz chłopaka (gdy grasz postacią żeńską), "hcą party" , "podekspish?" etc, a najbardziej mnie rozwalił tekst jednego z noobów gdy sprzedawałem lightom renifera dla elfów (jak ktoś kojarzy bodajże 4-5 stycznia wypowiedzi na trade typu "Sell renifer dla elfów, idealny do przyzywania demonów, zapałki gratis! ;>" "Sell renifer dla elfów, nie gryzie, chyba że darków na 20-30 - szept ;)" - to byłem ja) - najpierw się rzucał na trade, potem napisał na szept, że ten renifer zniknie 6 stycznia tak jak czapki i że ja go za darmo powinienem oddać - wyśmiałem go, trzy dni później renifer poszedł za 70kk :D

3. Z miesiąc temu postanowiłem sprawdzić u kogo wbiję szybciej 15 lvl, neutralnie powiem - postacią leczącą (bo jakbym powiedział wyrką to by się świetliki obraziły za dyskryminację...)

Zacząłem grę na lightach nowym kontem, tworzę postać, zaczynam grę, wchodzę na pierwszy spot (och ach jak tu słodko i zielono...) i mi noob na 30lvl ksuje (miał hełm - jakby się ktoś zastanawiał skąd wiedziałem jaki lvl). Poprosiłem grzecznie żeby przestał to tylko mi dawał walkę, a gdy odrzucałem to nawrzucał (poleciał ban to jedna sprawa, druga że pewnie musiał się wyżyć po 20-30, nieźle musieliśmy go ściąć tam :D), wreszcie po ok 40 min. i 7 lvl (uznałem, że będę się bawił w questy bo wszędzie nooby) znalazł się jakiś mag do duo. Expiłem z nim w pt do ~10lvl, potem przyszedł jego znajomy i nas podexpił w okolicach Ruin Cornwella (czy jak to się nazywa) do ~13lvl.. Oni musieli pójść. Uznałem, że mam dosyć i że skończę jutro. Następnego dnia przez ok pół godziny w RC ignorowałem noobów pytających czy mam chłopaka (postać żeńska, bo od patrzenia na faceta u lightów mi się niedobrze robi) aż zwątpiłem, poprosiłem znajomą z 20-30 (która zresztą na darkach ma postacie 55+) i dzięki której wreszcie po długich mękach wszedłem na 1-15 (a to co tam się działo to już inna historia... w raidzie na górce lvl 10-15, byliśmy tłumieni przez darków na samych 15)

Na darkach sytuacja była zupełnie inna - nawet nie prosiłem gildię o podexpienie postaci bo wiedziałem, że mi długo to nie zajmie, a tamci gdyby zaczęli to tego samego dnia bym mógł wejść na 20-30 w dobrym eq...

Wyrocznia (wreszcie ktoś normalnie wyglądający), zaczynam grę, pierwsze spoty spokojnie - nikt się nie wyzywa, wbijam na luzie 7lvl idąc w kierunku cmentarza koło Aridonu, na cmentarzu załapałem się do trio z lvl 6-10, na zombie i duchy, z 10lvl poszedłem w okolice Glider - tam bez stresu 12lvl wbity duo z wojakiem, na archane od razu wzięli do pt bo brakowało osób i po ok pół h wbiłem 15lvl.

Wniosek z tych historii jest krótki i niektórym znany - chcesz grać porządnie, graj darkami.

4. Mogę się przyczepić tylko do mężczyzn Vailów - jak patrzę na pogana w eq na wyższych lvl to przypominają mi się lajciane elfy.

5. O tak, tutaj masz pełną rację. :)

PS. - Niestety, kliknie taki, a nie potrafi uzasadnić wyboru.

Ogólnie masz za całość +

Wiesz, to już kwestia przyzwyczajenia, że tutaj jak pomożesz to plusa nie dadzą, a wręcz minusa gdy wyrazisz swoje zdanie.

Mnie lighty mogą minusy dawać - przeżyję, a nawet będę miał dodatkową motywację bo widzę, że świetlik się obraził :D

Opublikowano

ja zaczołem grać po stronie mroku tak to ujmę lecz szybko zmieniłem zwoje ukierunkowanie na stronę światła gdyż od wielu lat lubię elfy jako łuczników