Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało Fps

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Mam problem z ta grą, a mianowicie chodzi mi o fps'y. Najwięcej fps'ow to ok 100 a najmniej 40-50, i bardzo to wkurza, bo gdy gram i nagle widzę gościa, to łapie 40fps'ów i nie da się trafić.Jeśli ktoś wie jak to poprawić to proszę o pomoc.

Mój sprzęt to:

Windows XP

AMD Phenom II X4 B50 Processor Black Edition 14.2GHz

Nvidia GeForce 9800GT 1024MB + najnowsze sterowniki

3GB RAM

7m9a.png

Opublikowano

ehh kolejny taki temat

zmniejsz opcje i powinno byc beter

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano

Łoo chłopie ciesz się ze masz 40 FPS ja gram na 10 ;D a i tak jestem zajebisty. Nie mogę sie doczekać tego patcha...

Ale już wszedł ptach ;] (przynajmniej mi się ściągało)

7m9a.png

Opublikowano

Kolego. Albo jesteś strasznie rozpieszczony, albo coś jest tu nie tak. W BO ludzie mają po 30 fpsów i gra się im bardzo dobrze. Przy 60 to gra lata niczym błyskawica.

Gracz w gry z serii Call of Duty:) a_kmyklqye.png

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

Mam 60, 50 podczas jakiejs hardcorowej akcji i wszystko jest dobrze..

Pozatm widze ze kompa masz b. dobrego.. i to nie powinna byc winna kompa lecz gry :] poprostu zmniejsz grafe, nic ci sie nie stanie :]

sygna1o.jpg

Opublikowano

Kolego. Albo jesteś strasznie rozpieszczony, albo coś jest tu nie tak. W BO ludzie mają po 30 fpsów i gra się im bardzo dobrze. Przy 60 to gra lata niczym błyskawica.

No właśnie wg. mnie tez coś jest nie tak, ponieważ na minimalnych i na ekstra mam tyle samo fps, więc ja się pytam: co jest kur*a?!

7m9a.png

Opublikowano

Ja ma 75 fpsów....

i dla mnie 60 to zwykłe lagi. Tak samo u kolegi 40 to lag. pobierz nowe sterowniki AMD. Sa na steamie juz dostepne.

No tak, ale czytałem na necie, że te steamowskie sterowniki do AMD to sterowniki do radeonów, a ja mam nVidie.

7m9a.png

Opublikowano

No tak, ale czytałem na necie, że te steamowskie sterowniki do AMD to sterowniki do radeonów, a ja mam nVidie.

Ajj sorki, faktycznie. Przeczytałem AMD i już mi moje ATI sie przpomniało xD

Może masz za dużo procesów? Kiedy NIC nie robisz wejdz w menegera i sprawdz jaka masz wydajnosc.

Wylacz program z autostartu.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Looknij. Black Ops Configuration Utilty

Jak sobie wszystko ładnie ustawisz to nawet 60-90fps będziesz miał. Program łatwy w obsłudze. BTW. patch ma być przed weekendem więc spodziewaj sie go dziś-jutro lub sobota rano. No i nowe stery pewnie NVIDIA szykuje więc też poprawa wydajności.

29dvaqe.jpg
Opublikowano

WERSJA DLA UŻYTKOWNIKÓW KART NVIDIA

W Zarządzanie ustawieniami 3D wchodzimy w Ustawienia programu, klikamy Dodaj i wskazujemy plik z BlackOpsem (u mnie blackops.exe i blackopsmp.exe), zmieniamy Maksymalna liczba wstępnie renderowanych klatek na 0 LUB 8 (w zależności od karty, na słabszych dajemy 0 a na mocniejszych 8 ) i cieszymy się grą. U mnie z ~20 klatek zmieniło to na 50

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...