Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Łapanie Zwierząt

GraKokxik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do pokaballa ? W sumie się da , tylko nie wiem czy da się 'rzucić' pokaballem w moba.

// To nie jest głupi żart...

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Pytam sie czy da sie dodac taka funkcja no nie musi byc wcale w pokebala tylko jaki worek xD

Proszę o zrobieni mi Awka Rozmiar średni

2 dziewczyny coś robią

Opublikowano

Czyli, że można niby dodać item, i niby łapać w niego "pokemony"? :D

Hm... Jest jakiś tut pod to? Czy jako quest, np.

when 666.kill

[TAB]pc.remove_item(543, 1)

[TAB]pc.give_item2(544, 1)

end

543 - Pusty Worek/Pokeball (pusty)

544 - Pełny Worek/Pokeball (pełny)

Opublikowano

Mob.spawn? Tak jak na pl, jak ze szkaty, lub nieznanej? To nawet niezły pomysł jest :D + Dla panów! Ale raczej ten mob będzie nieprzychylny.... Chyba, że skorzystać z TuTa, w którym strażnik wsi nap* potworki (tylko zamiast strażnik dodać te "nowe" moby)...

Opublikowano

Powstał ciekawy pomysł :)

@UP

Mógłbyś podać link do tego tuta?

Opublikowano

Tego tuta (jeśli się oczywiście nie mylę :P) już prawdopodobnie nie ma, a tej funkcji niestety nie wykorzystasz do niczego innego niż Strażnika ;/

Mówiąc szczerze, też kiedyś miałem taki pomysł, ale jak się domyślamy wszyscy, nie pozostał wykonany. Lecz nie odstępuj od tej myśli, można przywołać mobka przecież, ale niekoniecznie musi za nas nawalać stworki, nieprawdaż? ;) Mogę Ci nawet dać podpowiedź: Przywołany mobek może nas również buffować (Niestety nie tak jak Szaman, ale zawsze ma taką możliwość, trzeba tylko wykorzystać odpowiednie komendy, trochę pokombinować i tyle).

Opublikowano

A ty nie pamiętasz jak można choćby i samego takiego strażnika zrobić?

Mogę Ci nawet dać podpowiedź: Przywołany mobek może nas również buffować (Niestety nie tak jak Szaman, ale zawsze ma taką możliwość, trzeba tylko wykorzystać odpowiednie komendy, trochę pokombinować i tyle).

Skoro wiesz jak to zrobić, to podziel się tym :)

Opublikowano

Co ze strażnikiem >???

"A ty nie pamiętasz jak można choćby i samego takiego strażnika zrobić?"

O jakiego Ci chodzi ???

Co miałby robić?

Opublikowano

@Axor

Niestety nie mogę się takim czymś dzielić, ale podpowiem, że musisz pokombinować jak z nagrodami u Biologa ;)

Opublikowano

Ah, nie możesz, to smutne. Jak chcesz pisać o swoich jakże wspaniałych projektach, którymi nie masz zamiaru się dzielić to najlepiej pisz sobie na kartce, bo chyba nie bardzo rozumiesz, od czego jest forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...