Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Zrobic Dobry Serwer Rpg?

PanExtremeK

Czy dac nastepne poradniki?  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy dac nastepne poradniki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Moja historia jest opsana w "O mnie" wiec nie bede pisac co robilem, kim jestem etc

Tut jest moj, w 100%.

Dzis ukaze wam kulisty powstawania Ots na malych ratach, x10-x25

1.Rookgard

Jest to wyspa,na ktorej gracz poznaje w malym, ale jednak znacznym stopniu stratege ots.

Polecam zrobic budynki intuicyjnie, w srodkumiasta na gore od temple, m/w jak na Real Tibi :)

Wokol miasta prawie zadnych expowsik, RATy w piwnicach budyknow, trolle , minotaury pod ziema/na skalach, a spidery i ich lepsze wersje, na poagórkach pokrytych trawa.

Ustawienie NPC, The rlacne etc, zostawiam wam,lecz polecam rl rookgard, gdyz to przyciaga graczy RPGow, jednak duzo edycji :)

2.Glowne miasto.

Domysle jest to Carlin, wiec miasto na naszym ots, ma posiadac podobna strukture.Jest to trudne do opisania, dlatego dodam SS.

Jest to pomiedzy Depo a Temple, co stanowi ogromna roznice,niz stawianie temple na srodku miasta.

Nikt nie kaze wam robic domkow pomiedzy dp, a temple, np. podkarpacki, jednak zawsze pierwsze rob srodek masta(drogi,trawa etc) a potem wyznaczaj mijsce na Dp i Temple

Inne-1_1289990284.jpg

W okolo w promieniu 70sqm(mala mapa,conajmniej) zrobic male domki, duzy dom 1, czy 2 na obrzezach miasta Tj. W gornym roku macie ss, jak mam dojsc z depo w carlin :)

Inne-2_1289990887.jpg

Male expowiska wokol miasta, pod miastem.Drobne rzeki.

3. Miasta pobocze- Thais

Miasteczko, jak miasto, duzo domkow, npc ,a pod ziemia bugow, ratow etc.

Depo ma wygladac m/w tak :

Inne-3_1289991256.jpg

Temple etc. juz nie nazucam, bo w takich miastach to tylko i wylacznie wasza decyzja.

Pamietaj npc nie moga byc obok siebie,musza byc na calej mapie, jesli nie, szybko bedzie bicie lvl etc :)

Rzeki, kladki, mosty bardzoczeste.

4.To co tygryski lubia najbardziej - miasto premium - Edron

Tu masz wolna reke, wzoruj sie na prawdziwym edron, duze GH,duzo monstrekow typu demon ,dragon etc.

Glowne Questy.

Zdjec Edron nie dam gdyz brak premium akurat mi nie pozawal, ale dodam w najblizyszm czasie :)

5.Sama grywalnosc.

Jesli to ma byc Rpg polecam bardzo sms shop, na nim troche zarobisz-utrzymasz serwer.

W sms shopie tanie premium na np.miesiac, szybciej ludzi bija na premium lvl.

Oczywiscie brak jakis "pro elo zbroji" w sms shop jesli chodzi o rpg,na ktorym all zdobywami sami, przez drop,badz droga kupna.

Ogolem Koniec Czesci pierwszej mojego poradnika pt. "Struktura"

Wiele ludzi nie chcialo bym publikowal ten poradnik, gdyz jest on dlugi i opowiada w pewnej czesci o tworcach "starych OTS" co oni robia nie tak.

Teraz jestem znienawidzona osoba w niektorych oczach, jednak i tak zrobilem 2 Ots o skali krajowej.

Nie ukrywam,publikuje ten poradnik dla paru +,gdyz w dziale metin2 otrzymalem duzo -, gdyz tlumaczylem paru neo, jak trudno jest bota zrobic.

Zapraszam na Druga Czesc poradnika

http://www.mpcforum.pl/topic/240975-tutjak-zrobic-dobry-serwer-rpg/

65994253024037513199.png
Opublikowano

kiedyś przydałoby mi się to gdy zajmowałem się OTSami teraz tylko metin2 + saper :P

Jestem na tak ponieważ trzeba coś zostawić dla wnuków.

Pozdrawiam,

QBA_96.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...