Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam. Gram w kala 5lat - dla niektórych dużo, dla niektórych mało, ale do rzeczy.

Kiedyś kiedyś może z 2lata do tyłu, ktoś mi wytłumaczył program Revoluti0n Engine 5.3, wiem, że nie było to trudne do zrobienia, bo leciałem ICem z CD LA ciągle, hehe;]. Teraz chciałbym znowu się w to pobawić oczywiście na P-Serverze. Czy ktoś mógłby mi przypomnieć jak to sie obsługiwało ?? jak zrobić Cd splasha, Cd LA, Cd IRa. Praktycznie zawsze byłem fer graczem, ale przecież kal to zabawa;-)

Jakby mógł ktoś to spróbuje się jakoś odwdzięczyć na forum. Z góry dzięki :-)

Opublikowano

Zacznę od oczywistości jaką są google. Powinieneś poszukać a nie zaśmiecać oklepanym pytanie treści internetowe...

Dziś mam dzień dobroci to C napiszę.

1. Nigdzie, ale TO NIGDZIE nie użyjesz Revo. ponieważ jest STARE! I już DAWNO DAWNO nigdzie nie działa.

2. Wyręczę lenia ale cóż. Zapytaj GOOGLE o Artmoney 7.33 i poszukaj z crackiem+spolszczenie bo to nie jest darmowe.

3. Filozofii robienia CD nie będę ci tłumaczył, bo obecnie jest tyle .dll do tego że szkoda się samemu w to bawić.

4. Do znalezienia wartości skilli służy jak wszyscy wiedzą "Jobsystem-e" zawarty w config.pk/2/3 w zależności jak nowego KOSP używa dany server.

5. Wartości jakie musisz zmienić to czas przeładowania skilla i szybkość rzucania. Podpowiem że są to wartości C3, C4 określane w milisekundach.

To jest ukryta treść, proszę

Mała instrukcja: (Na przykładnie LA)

1. Odpal KalOnline, zaloguj się.

2. Odpal ArtMoney

3. [Wybierz Proces]: KalOnline

4. [szukaj]

- Szukaj: Dokładna wartość

- Wartośc: ="archer-18"

- Typ: tekst

5. [OK]

6. W wyniku dostanie trzy 9-bitowe wartości.

7. Przenieś je do tabeli obok. [->]

8. [szukaj]

- Szukaj: Dokładna wartośc

- Wartość: = 6000 (C4)

- Typ: Różne (Całkowite 4bit, reszte odznaczyć)

9. [OK]

10. Z dodanych wcześniej 3 adresów najbardziej będą cię interesować trzy pierwsze znaki.

11. Wzorując się na 3 pierszych znakach w liście wyników szukasz najpodobniejszej wartośc do twoich. (trafna będzie 1 z nich)

12. Gdy znajdziesz ich kilka i więcej to nic. Przenieś je na prawą stronę i zmień wartość na 1.

13. I tak do usr....j śmierci aż znajdziesz.

PS: Prywatne servery kalonline mają w 90% inne wartości niż globalne. Więc dlatego najlepiej używać dll. albo szukać w przedziałach wartościowych.

Dobra myślę że pomogłem, PIWO MI WISISZ leniu.

Pozdrawiam.

Załączam skill-list z globala

To jest ukryta treść, proszę

Fornication Under Consent of the King =)

Nowicjusz
Opublikowano

@YourFear

ug już zrobiłem, lecz SB nie daje rady, po prostu punktu 8mego nie ogarniam tj.

8.W głównym oknie Uce zmieniamy Scan type na Value between i dla staggera ustawiamy w pierwszym okienku (gdy compae oryginalne :3000) o 100 mniejsze a w drugim o 100 większe. Zmieniamy obszary wyszukiwania pamięci w sposób że gdy w przeglądarce pamięci dla staga znalazło nam wartość (drugą) 01D320FC w pierwsze okno wpisujemy pierwsze 4 litery(cyfry) i dokanczamy 4 zerami czyli 01D30000 a w drugim oknie również 4 pierwsze cyfry(litery) lecz dokańczamy 4 literami F czyli 10D3FFFF i klikamy First Scan.

Skąd mam wiedzieć jakie mam JA mam compare?? bo 2900 i 3100 nie chodzi.

Opublikowano

@YourFear

ug już zrobiłem, lecz SB nie daje rady, po prostu punktu 8mego nie ogarniam tj.

8.W głównym oknie Uce zmieniamy Scan type na Value between i dla staggera ustawiamy w pierwszym okienku (gdy compae oryginalne :3000) o 100 mniejsze a w drugim o 100 większe. Zmieniamy obszary wyszukiwania pamięci w sposób że gdy w przeglądarce pamięci dla staga znalazło nam wartość (drugą) 01D320FC w pierwsze okno wpisujemy pierwsze 4 litery(cyfry) i dokanczamy 4 zerami czyli 01D30000 a w drugim oknie również 4 pierwsze cyfry(litery) lecz dokańczamy 4 literami F czyli 10D3FFFF i klikamy First Scan.

Skąd mam wiedzieć jakie mam JA mam compare?? bo 2900 i 3100 nie chodzi.

Spróbuj ustawić większe od i mniejsze niż. Pobaw się. Mi się troszkę już zapomniało. Ale w dzień polookam jak nie znajdziesz to napisze, ale jeszcze jaki to p-server jest?

Fornication Under Consent of the King =)