Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podsuńcie mi jakis pomysł na postać bo niewiem kim grac bo od 3 dni gram dla zabawy teraz chce grac 1 postacią narazie EM potem przeskocze na HM

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Sytuacja na PL wygląda tak:

Woj/Wojownik - walka wręcz; standard w pt.

Strażnik/Obrońca - tank; podstawa udanego pp.

Łowca/Łucznik - łucznik; daleki zasięg; idealny na pvp; rzadko brany do pp.

Zabójca/Bojownik - szybki atak; sporo bardzo dobrych buffów; dobry pvp; rzadko brany do pp, skazany na długie expienie samemu.

Poganin/Mag - mag; jedna z najczęściej spotykanych postaci poza wojem; wali aoe.

Wyrocznia/Kapłan - podstawa każdego pt/pp; healer; nie nadający się do walki; potrafi wskrzeszać graczy na trybie UM od 31 lvl z skillem "Wskrzeszenie" na lvl2; nie ma problemów z znalezieniem pt - jeśli potrafisz grać tą postacią, będziesz zawsze brany do pt (na wyższych lvl wręcz będą się o Ciebie kłócić); jeśli nie potrafisz - odpuść sobie, bo długo nie posiedzisz, a zwłaszcza, że jeśli ktoś padnie w trakcie bicia, to zwykle jest na healera.

Wszystko jednakże zależy od tego co chcesz robić i jak sobie z tym poradzisz.

Zauważyłem, że przydatną postacią jest woj - ogólnie do bicia i dropa na wyższych lvl w duo z healerem (sporo golda możesz zarobić, ale to tak na 55lvl naprawdę dobrze idzie).

Ja jednakże preferuję poganów (magów...) ponieważ jak sam się wielokrotnie przekonałem, jest bardzo dobrą postacią - zwłaszcza z powodu aoe. Wielu jednakże rezygnuje z tej klasy, ponieważ mają mało defa i jak podleci do Ciebie taki mob (ew na pvp - light/dark) i Ci wytnie z najsilniejszych skilli to Ty gleba. Ale.. W drugą stronę jednakże jest podobnie - Ty zaskoczysz woja na tym samym lvl, poślesz swoje 2 lub 3 skille i on pada bez szans na ucieczkę. :)

Ale to tak jak napisałem wcześniej - wszystko zależy od tego co chcesz robić. Poczytaj poradniki, pograj każdą postacią nawet na NM (tylko nie EM.....) i wybierz tą, w której czujesz się najlepszy.

A tak na marginesie, standardowo zachęcam do gry na stronie Furii (darki) ;)

Opublikowano

Ja zacząłem grać po stronie światła (lubię grać słabszą strona = wyzwanie :P, bo na PLu dark są silniejsi [uważaj na klan Grom]) no i wziąłem maga grało się fajnie ale źle dawałem staty bo dawałem mniej więcej (na poziomie hard oczywiście) 3nt 1wis 1dex 1rec, a podobno najlepiej dawać 7 int albo 5 int 2 wis wbiłem 18 lvl tylko. Wojem do 13 lvl zaszedłem i co?... nuda klikasz na potworka i on sobie go bije tylko na skille klikać możesz. Teraz gram magiem znowu i daję 4 int 3 luc i zobaczymy co z tego wyjdzie, chcę zrobić układ 2 int : 1 rec. Polecam maga w porównaniu z wojownikiem, mag ma także czar powietrzny którym fajnie się expi na trochę słabszych potworkach z agresywnym statusem, lurujesz z 10 i na 2-3 razy padają do tego można dodać krąg ognia. Kapłan jak wyżej - tylko expisz w pt ale się przydaje bo leczy innych ale raczej przyjemności z gry nie ma, chyba że grasz na um i masz kapłana na tym 31 to radzę w 3 minuty nim dygnąć bo postać szlak trafi. Ogółem w grze najwięcej jest magów i wojów a także tanków sporo (tank= woj co ma dużo deffa).

To tylko opinia lajka zrób z tym co chcesz. Powodzenia

ANIMA LIBERA! :P

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

JUŻ W NIC NIE GRAM I NIE ODPISUJE, ELO

:D