Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows XP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :rolleyes:

Mam pewien problem z Windowsem XP...

Pewnego pięknego dnia postanowiłem że zainstaluje sobie drugiego windowsa

lecz po 10 minutach instalacji odechciało mi się czekania na to badziewie...

Teraz mam pewnie problemik przy włączani PC wyświetla mi się wybór systemów

muszę wybrać system w 3 sec bo inaczej włącza mi się instalacja. Nie wiem jak

anulować tą instalacje nigdzie nie mogłem tego znaleźć (w instalatorze).Wie ktoś może

jak to anulować ?*

Mam jeszcze jedno pytanko...

Jest jakiś sposób na ominięcie tego wyszukiwania błędów przy uruchamianiu systemu ?

Bo ja nie jestem zwolennikiem wyłączania PC prawidłowo i zawsze mi się to włącza...

*Chyba trochę to skomplikowane ale mam nadzieje że się połapiecie :D

Wejdz i kliknij na brzuszek pajacyka

„Nie sądziłem, że na świecie jest aż tylu idiotów -

- dopóki nie zobaczyłem Internetu.” - Stanisław Lem

Opublikowano

co do 1: jak sie nie myle to jak wlozysz plytke z windowsem to bedziesz mogl usunac wybranego windowsa lub zamienic..

wkladasz plyte... (musisz miec zmienione zeby komp najpierw spardzal plytke przy wlaczaniu) pozniej kilkasz zeby

sie odpalila na czarnym ekranie jeszcze... tam cos ci sie pokazuje, sprawdza a pozniej masz tam do wyboru i poszukaj instalki windowsa a pozniej masz tam przy instalowaniu zeby usunac lub zamienic... (przynajmniej u mnie tak jest)

prosciej nie umiem...

jak nie podziala to moze ktos ma inny pomysl

Opublikowano

Nie wiem, gdzie szukać pozostałości po instalacji do usunięcia, ale może uda Ci się wyłączyć ekran wyboru. Poszukaj sobie a dysku C w głównym katalogu pliku boot.ini. Najprawdopodobniej będzie ukryty, także w opcjach folderów odznacz i zaznacz sobie co trzeba. Zrób kopie, bo na dobra sprawę nie wiem, co z tego wyjdzie. U mnie ten plik po otwarciu wygląda tak:

[boot loader]

timeout=15

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

c:\wubildr.mbr="Ubuntu"

Tutaj być może będziesz mógł wyłączyć ekran wyboru przy bootowaniu.

"timeout", to czas oczekiwania na wybranie jakiejś opcji. Zdaje się, że jak zapiszesz 0 , to załaduje domyślną bez czekania. "default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS", to u mnie właśnie ta domyślna opcja.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect", to Winda a "c:\wubildr.mbr="Ubuntu"" to drugi system.

Opublikowano

menu start -> uruchom -> boot.ini i wyjeb instalacje albo ustaw w default na swojego windowsa.

Ja jebie odpierdolcie sie od baterii w płycie głównej

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Ja bym zrobil formata i na nowo 1 windowsa zainstalowal, bo tak to 1 bedzie ci zawadzal niepotrzebnie :D

everythingfou - sprawdź to.