Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy temat by? dla ciebie przydatny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób pyta o grę online podobną do Metin2, jakoż iż wypróbowałem sporą liczbę gier mmorpg, postanowiłem stworzyć ten temat. W takim wypadku gier najbardziej podobnych do metin2(czyt mało rozbudowanych) najlepiej spróbować grać w gry z oferty gameforge4d. Tylko oni wydają tak mało rozbudowane i jednoczesnie słabe gry dla dzieci. Ewentualnie można spróbować grać w Tibie tam też nie są wymagane jakieś szczególne umiejętności, może poza noobieniem. Żeby grać w World of Warcraft gracz musi ogarniać angielski, żeby grać w Lineage trzeba mieć odpowiedni wiek bo clany najcześciej przyjmują od 18 lat a bez clanu w l2 jesteś nikim (no chyba, że jesteś hero).Last Chaos to taka marna i zubożała kopia Lineage'a. Nawet interfejs został skopiowany, nie polecam. Runes of Magic to znowu gra podobna do Wowa z tym, że w całości po Polsku można ją wypróbować, ale odrazu ostrzegam, żę tam nie liczy się grind jak w metinie tylko wykonywanie questów(jak już mówiłem gra wzoruje się na Wowie). Jest jeszcze LOTRO w wersji za free obecnie, ale żeby w to grać należy choć w małym stopniu ogarniać świat z literatury Tolkiena, a jakoś nie wydaje mi się, że czytanie książek jest wśród dzisiejszych dzieci popularne, a szkoda. Tak samo w wypadku Warhammera i Conana(obie abonamentowe) bez zapoznania z książkami ciężko jest załapać klimat gry. Jest jeszcze Shaya, niedawno wydana po Polsku ale tego nie polecam gdyż jest to typowa, słaba azjatycka grindówka.

P.S Jeżeli ktoś zamierza grać w Lotro to polecam europejski serwer Snowbourn. Jest tam dużo Polaków sam tam zresztą gram.

Strony deweloperów darmowych gier online wyżej wymienionych, PL pisze przy tych z możliwością gry w języku polskim:

To jest ukryta treść, proszę

shit gameforge PL

kolejne słabiutka gra od gameforge PL

Strona główna Runes of Magic PL

Last Chaos PL

Tibia

Lotro wcześniej abonamentowa, obecnie można już grać w całości za darmo

Shaya PL

Gra mmo dla fanów Twierdzy(Strongholda) Obecnie trwa otwarta beta

Abonamentowe (do większości istnieją też darmowe privy, jak ktoś chce adresy niech tutaj pisze)

Europejska strona World of Warcraft

Lineage II PL*

Warhammer Online

Age of Conan PL

*Istnieje spolszczenie do Lineage, ale tylko i wyłącznie clienta. Dostępne jest pod adresem

pomoge lubi to

"Pro maiore parti illiterati et idiote" Narrenturm

Jestem przeciwnikiem platformy obywatelskiej

Jeżelii już ktoś bardzo chce to proszę o stawianie +

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...