Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 Pytania :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Chciałbym Was zapytać jaki polecacie antywirus (to najważniejsze) Chciałbym żeby nie muliłl zbytnio kompa i możliwie szybkie skanowanie (nie znam się na antywirkach i nie wiem czy jakieś szybciej skanują czy wolniej)

A druga sprawa to czy na tym nowym komputerze zainstalować Vistę czy zostawić XP-eka ? Czekam na odpowiedź.

Aha i mam jeszcze na chyba 2 lata Kasperskyiego a jakby inne były lepsze do z darkwarez pobiorę :>

@Edit

nie zauważyłem że to dział single player i klikłem w dyskusje i problemy... proszę o przeniesienie gdzie trzeba :)

Jeśli chcesz zobaczyć moje tutoriale to wejdź na mój zasrany profil

Zbieram -

Opublikowano

1. Kasperskyiego zostaw sobie skoro masz z umową na 2 lata - skuteczny.

2. Osobiście wolę XP nieważne czy Pro. czy HE. Zżera mniej procka, nie wymaga wiele pamięci.

Explosion lubi to
Opublikowano

XP - nie bardzo na długi dystans, gdyż za 1-2 lata mcs skończy dla niego wsparcie.

Vista - ludzie na forum piszą, że są z niej zadowoleni

Poleciłbym 7

Antyvir zostaw jeśli masz 2 lata. Ale antyvir, który nie zamula kompa + szybkie skanowanie (ciekawe po co :F) to chyba jakiś cloud. Ja mam Panda Cloud i jestem zadowolony :)

Explosion lubi to

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

W ogóle nie miej anty vira ja nie mam i komp ładnie przejżyście chodzi. Mam tylko skaner Malware bytes Anti-Malware czy jakoś tak.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Kasperskyego odradzam stanowczo polecam Nod32 jako jedyny antywirus wykrywa keyloggery i inne niebezpieczne żeczy w plikach których inne antywirusy nie wykrywają

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Wydaje mi się że 7 nie bo ten komp nie będzie "pro elo" i wszystko na nim pójdzie ;) Narazie wiem tylko że 1GB Ram bo tata już złożył i wysyła w grudniu do Polski :)

Więc albo xp albo vista... Zresztą poproszę tatę o wszystkie parametry i napiszę ale nie wiem kiedy mi poda.

@edit

@up

popraw "żeczy" :P

Ale i tak wolę mieć antywirka częściej wykryje niż nie ;) A Nod32 to kiedy używałem i nierewelacyjny ;/

@edit2 xD

Aha czyli koniec tematu zostaje xp-"zżera mniej procka" :P

Jeśli chcesz zobaczyć moje tutoriale to wejdź na mój zasrany profil

Zbieram -

Opublikowano

Jeśli tatuś wybiera ci komputer, to licz się z tym, że za rok się spali (albo i mniej). Najlepszym antywirusem jest mózg. Windows 7 działa mi na kompie 1,6 GHz, 2GB ramu, więc nie powinieneś mieć problemów ze starszymi konfiguracjami.

Innym razem.

Opublikowano

Nie kazdy ma tepych rodzicow, ty zapewne piszesz z doswiadczenia, wiec wspolczuje

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

1.Ja mam nortona od wielu lat i jestem z niego zadowolony. Polecam.

2. Instaluj Windows 7, o wiele szybszy od Visty i XP :)

Opublikowano

Czy ty wiesz jak Vista się Jeb** ?! Powiem ci jak ja miałem ... Włączam kompa wszystko ładnie , super . Ok wyłączam i LuLu , do spania . Wstaję I kurr .. niema ikon na pulpicie wszystkie ustawienia pozmieniane , nie mogę wejść na neta , istny horror . Czyli weź se XP-ka .

Antywirusy tera ... Avast - muli kompa . Kaspersky - Doobry anty-virus polecam , AVG wersja Free - Teraz z niego korzystam Ma dużo zalet jest Free , Można ustawić ,że codziennie o którejś godzinie ci skanuję kompa i jeżeli używasz FireFoxa To pokazuję jak wyszukujesz na Wujku Google Jakie strony są bezpieczne , jakie nie , i jakie są zawirusowane .