Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiveria.Pl

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mounthains
Opublikowano

Reklama serwera w nicku. Ciągłe oskarżanie userów, że zabierają mu pliki z serwera, mimo że one są ogólnodostępne. Nie toleruję takich rzeczy. Perm nieodwołalny.

Opublikowano

Witaj.

Na wstępie odradzam banowanie mojego konta, bo możecie uznać je za multi-konto, którym nie jest, ponieważ Tiveria.pl jest kontem założonym w imieniu całej ekipy Tiveria.pl, a to tutaj jest jedynie moim prywatnym.

Wydaje mi się, że ten ban nie był chyba nakładany na trzeźwo, tylko pod presją ze strony biednych i uciśnionych, którzy rzekomo nie "pożyczają" sobie owocu cudzej pracy. Prosiłbym Cię o choć jeden argument, który pokaże, że nie mówię prawdy.

Trochę przesadzasz też z tym "ciągle", bo chyba nie masz na myśli tych przypadków, w których narzekaliśmy na to, że skopiowali nam całą stronę przy użyciu Teleport Pro :) Tak jeśli chodzi o ścisłość, poza tamtymi dość oczywistymi przypadkami, sytuacja miała miejsce tylko jednokrotnie (jeden przypadek).

Sorry. Ale ja już mam dość Twoich skarżeń w topicu. Skąd wziąłeś pliki? Z MPC. Gdzie zareklamowałeś? Na MPC. jesteśmy tutaj wielką rodziną, która powinna się dzielić.

To jest nie fair, że masz reklamę na profilu. Byłem głupi i ślepy, że tego nie zauważyłem. Xenexii tego nie odpuściliśmy i dostała bana. Tobie też nie odpuszczę.

Perm. I nie chcę Ciebie więcej widzieć na tym forum.

Reklamowanie serwera w nicku? Jeżeli to jest ten główny powód, to apeluję o anulowanie kary na koncie Tiveria.pl. Ani regulamin globalny, ani regulamin lokalny działu Metin2 nie zabraniają takiego działania.

Nie ukrywam, że cały dział "Publikacje serwerów Metin2" (bo tylko tam miałem okazję przebywać) to istna samowolka, a moderatorzy kompletnie nie panują nad tym, co tam się dzieje. Jest tam masa nieprawdziwych reklam serwerów, które śmierdzą oszustwem już na kilometr. Ale Wy, i Wasi "postmakerzy" to promują. Używacie regulaminu tylko wtedy kiedy ktoś Wam nie pasuje i tak właśnie było w naszym przypadku. Napisz prawdę, a administracja pośle gromy na Ciebie. Taki tutaj panuje niestety ustrój. Kiedy udowodniłem Wam, że Bambus3k łamie zasady, też otrzymał permanentnego bana. No, ale permanenty jak to permanenty tutaj i bana po niedługim czasie już ściągneliście :) Sprawiedliwości tutaj raczej nie zaznam, ale chcieć nie chcieć konto Tiveria.pl musimy tutaj nadal prowadzić i proszę Cię dlatego o odpowiedzenie na moje prośbę, co do ponownego przemyślenia Twojej decyzji, bo jest ona co najmniej nietrafna.

Jednocześnie mam nadzieję, że temat z naszą reklamą powróci na swoje początkowe miejsce.

Pozdrawiam,

Balon.

Opublikowano

Ale ciągłe oskarżanie userów to już jest coś..

No może i prawda że regulamin nie zabrania mieć nazwy serwera w nicku, ale to jest raczej strona. ;]

Opublikowano

Geritch, rozumiem karanie za bezpodstawne oskarżanie kogoś o coś, ale podstawy to ja akurat mam. Grafiki, które przygotowaliśmy do profilów postaci wymagały kilkugodzinnego nakładu pracy naszego grafika, tak by wyciąć te postacie (których rendery są ogólnodostępne) by były pozbawione jakiegokolwiek tła czy cienia. Jeżeli chcieli wykorzystać te grafiki, powinni spytać się o pozwolenie (którego oczywiście byśmy nie udzielili). Tego nie zrobili, a woleli po prostu je skopiować. Tłumaczą się, że grafiki są dostępne via google, co jest kłamstwem. Grafiki, które znajdziemy w google to właśnie te, które musieliśmy sami kompletować i obrabiać.

Przykład:

To jest ukryta treść, proszę

Problemem z tymi renderami postaci jest to, że nikt nie udostępnił renderów wszystkich postaci na jednolitym tle, w jednolitej jakości. Musieliśmy sami skompletować je i przygotować tak by były w takim samym stylu. Sytuacja z obrazkami z końmi była identyczna.

Dodatkowo, poniższe linki potwierdzą to, że te obrazki nie trafiły tam przez przypadek:

Regulamin nie zabrania też posiadania adresu strony w nicku. Ponadto szkodliwość tego czynu jest znikoma, jako że 99% wypowiedzi z tego konta dotyczyła tylko tematów, które były bezpośrednio powiązane z naszym serwerem. Naszym celem nie było reklamowanie się przecież poprzez nick :rolleyes:

Gość Mounthains
Opublikowano

Geritch, rozumiem karanie za bezpodstawne oskarżanie kogoś o coś, ale podstawy to ja akurat mam. Grafiki, które przygotowaliśmy do profilów postaci wymagały kilkugodzinnego nakładu pracy naszego grafika, tak by wyciąć te postacie (których rendery są ogólnodostępne) by były pozbawione jakiegokolwiek tła czy cienia. Jeżeli chcieli wykorzystać te grafiki, powinni spytać się o pozwolenie (którego oczywiście byśmy nie udzielili). Tego nie zrobili, a woleli po prostu je skopiować. Tłumaczą się, że grafiki są dostępne via google, co jest kłamstwem. Grafiki, które znajdziemy w google to właśnie te, które musieliśmy sami kompletować i obrabiać.

Przykład:

http://4.bp.blogspot...NPQ/s1600/3.png

http://www.tiveria.p...es/postac-5.png

Problemem z tymi renderami postaci jest to, że nikt nie udostępnił renderów wszystkich postaci na jednolitym tle, w jednolitej jakości. Musieliśmy sami skompletować je i przygotować tak by były w takim samym stylu. Sytuacja z obrazkami z końmi była identyczna.

Dodatkowo, poniższe linki potwierdzą to, że te obrazki nie trafiły tam przez przypadek:

http://www.tiveria.pl/postac-65490551/

http://www.xenexia.c...er.php?id=11917

Regulamin nie zabrania też posiadania adresu strony w nicku. Ponadto szkodliwość tego czynu jest znikoma, jako że 99% wypowiedzi z tego konta dotyczyła tylko tematów, które były bezpośrednio powiązane z naszym serwerem. Naszym celem nie było reklamowanie się przecież poprzez nick :rolleyes:

Nie wnikam w wasze sprawy, ale robisz potężne offtopy w tej sprawie. Nie raz widziałem Twoje działania. Takie rzeczy się załatwia PW, czy bóg wie gdzie, a o koncie Tiveria i Xenexii zbanowałem z powodu reklamacji serwera w nicku. Trąbiłem o tym już od dawna. Niestety Ciebie nie dopilnowałem i tak to wyszło. Robiłem nawet temat o tym, że takie konta będą banowane. Niestety go nie znalazłem. Nie wątpię w to, że tutaj macie chyba najlepszą reklamę, ale konta z reklamą nie pozwalam. Moja decyzja nie podlega negocjacji.

Opublikowano

Ta banicja nie ma jakichkolwiek podstaw. Podczas rejestracji akceptujemy regulamin, którego zobowiązujemy się przestrzegać. Takowy nie zawiera żadnego punktu, który by zabraniał posiadania nazwy w nicku. Regulamin wyznacza prawo na forum, a nie pojedyncze wiadomości gdzieś w różnych tematach, z których treścią, w przeciwieństwie do treści Twoich postów, musimy się zapoznać. Dodatkowo nawet gdy wprowadzicie modyfikacje w regulaminie forum, musicie zakomunikować o tym na całym w forum i dać ludziom czas, tak by mogli się zaznajomić ze zmianami.

Już tak swoją drogą. Zdajesz sobie sprawę, że szkodliwość czynu jest na prawdę znikoma? Utrudniacie tylko reklamowanie się serwerom. Dzięki temu, że identyfikowaliśmy się taką nazwą, ludzie nie mieli wątpliwości, co do tego, że informacje pochodzące od nas są oficjalne. No i jak już napisałem, 99% naszych wiadomości było w naszym temacie z reklamą. Nie mieliśmy na celu działać na czyjąkolwiek krzywdę, ale zrobiłeś z nas wielkich przestępców z dożywotnim zakazem wstępu na forum. Na dodatek na podstawie prawa, które nawet nie istnieje :rolleyes: To podlega jak najbardziej dyskusji. Nie możesz mnie karać za coś, co nie jest zabronione.

Opublikowano

No brawo... A czy szanowny Balon czytał, że jest zakaz reklamowania jakichkolwiek forum itd..?

ew. przed ich zamieszczeniem musisz porozmawiać z moderatorem / administratorem.

I z tego co wiem od niedawna moderator ma prawo upomnieć / ukarać użytkownika, który w swojej sygnaturze, zdjęciu, awatarze lub stronie "o mnie" ma treści reklamujące, promujące niewłaściwe treści. Wyjątkami są chyba krótkie linki w code bez hiperłączy lecz tego dokładnie teraz nie pamiętam.

Ogólnie za dużo obelg z Twojej strony za co perm, i gdzie jest sprawiedliwość? A w tym, że ja też za to samo dostałem perma.

A co do mojego Cudownego Odbanowania to nie było bez powodów... przyczyniłem się do rozwoju pewnego działu co szanowana administracja to zaakceptowała i odblokowała konto za co im chwała. =)

@a co do wypowiedzi Mounthains'a

Reklama serwera w nicku. Ciągłe oskarżanie userów, że zabierają mu pliki z serwera, mimo że one są ogólnodostępne. Nie toleruję takich rzeczy. Perm nieodwołalny.

Czy to nie są wystarczające powody..? Przecież jest wszystko napisane czarno na białym

btw, w dziale Publikacje Serwerów publikujemy serwery a nie wdajemy się w kłótnie, dyskusje całkiem nie na temat..

@I zapomniałem znowu to ująć... tak jak to już kiedyś do Ciebie pisałem..

Nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Dobrze wiem, co ten punkt oznacza.

"Jak nam nie będziesz pasował, a będziesz starał się uratować regulaminem, to wtedy użyjemy naszego 4. punktu i zbanujemy Cię za nic, he-he."

Schittset, uważaj na siebie, bo jeszcze Cię przełożeni poślą ze stołka, za sugerowanie, że administracja może tutaj banować kogo się im żywnie podoba.

Tak czy siak jeśli to nie tego punktu administracja ma zamiar użyć w tej sprawie, to mój powyższy post jest nadal aktualny. Apeluję o ściągnięcie kary.

No brawo... A czy szanowny Balon czytał, że jest zakaz reklamowania jakichkolwiek forum itd..?

ew. przed ich zamieszczeniem musisz porozmawiać z moderatorem / administratorem.

I z tego co wiem od niedawna moderator ma prawo upomnieć / ukarać użytkownika, który w swojej sygnaturze, zdjęciu, awatarze lub stronie "o mnie" ma treści reklamujące, promujące niewłaściwe treści. Wyjątkami są chyba krótkie linki w code bez hiperłączy lecz tego dokładnie teraz nie pamiętam.

Ogólnie za dużo obelg z Twojej strony za co perm, i gdzie jest sprawiedliwość? A w tym, że ja też za to samo dostałem perma.

A co do mojego Cudownego Odbanowania to nie było bez powodów... przyczyniłem się do rozwoju pewnego działu co szanowana administracja to zaakceptowała i odblokowała konto za co im chwała. =)

@a co do wypowiedzi Mounthains'a

Czy to nie są wystarczające powody..? Przecież jest wszystko wypisane biało na czarnym...

Zastanawiam się od kiedy Postmaker ma jakiekolwiek prawo głosu w takich sprawach. Spod moich palców nie wyszły żadne obelgi, po prostu stwierdzałem fakty. Już w poprzednich wiadomościach napisałem, że temat Xenexii oraz serwer Mcncc.pl były jedynymi przypadkami i w obu przypadkach miałem całkowitą rację i jestem gotów do udowodnienia tego. Wyolbrzymiasz strasznie, oczywiście na swoją korzyść.

Czy to, co napisał Mounthain nie wystarcza? Nie. "ciągłe oskarżanie userów" - oskarżyłem kogoś o coś tylko w dwóch tematach. Czyżbyśmy znali różne definicje słowa ciągle? Oczywiście w pierwszej odpowiedzi odparłem te zarzuty. Mounthain przeskoczył wtedy na argument o rzekomej reklamie w moim nicku, a jak się okazało regulamin tego nie zabrania. Dlatego musiał przeskoczyć na to, że "administrator ma ostateczne słowo". Gubicie się w swoich zarzutach i teraz po prostu szukacie sposobu na szybkie zakończenie sprawy bez odbanowywania naszego konta.

btw, w dziale Publikacje Serwerów publikujemy serwery a nie wdajemy się w kłótnie, dyskusje całkiem nie na temat..

Dyskusje nie na temat? Ty widziałeś o czym się rozmawia w tych tematach? Toż to istne bagno, tam nie panują żadne zasady, a tacy koleżkowie Postmakerzy siedzą tam i sami piszą bzdury - przykładowo promują serwery, które reklamują się w sposób nieregulaminowy.

Co do tego. Większej bzdury nie mogłeś napisać drogi Bambusie. Czemu nie zacytowałeś całości?

Kolejny przykład użycia prawa we własnym interesie. Dla jasności, nie, nie złamaliśmy tego punktu regulaminu.

Nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe

I jak to ma się do tej sprawy? Twoim zdaniem na kradzież lub oszustwo powinno się przymykać oko? Ukradną Ci zegarek i co? Powiesz sobie: "Nie zgłaszaj ich, bo Tobie by to nie było miłe, jakby ktoś Ciebie zgłosił"? :rolleyes:

Proszę, drodzy Postmakerzy, zostawcie sprawę administratorom. W hierarchii ekipy tego forum jesteście kilka pięter pod nimi, tak więc Wasze opinie na nic się tutaj nie przydadzą. Brak Wam kompetencji.

Podsumowując. Przytoczyliście już 2 istniejące punktu regulaminu, które nie dotyczą tej sprawy. Następnie decyzje opieracie na jeszcze jednym punkcie, który w ogóle nie istnieje.

Opublikowano

Lejesz wodę i szukasz teraz jakiejkolwiek luki w regulaminie. Sam administrator się tutaj zaangażował widocznie miał powód, jak mnie banowali to od razu zamknięty został temat , brak jakiejkolwiek dyskusji. Przyjąłem to z honorem a domagałem się podobnych rzeczy co Tym i to nie ma sensu, do tego w swoim nicku nie miałem żadnej strony.

Jeżeli uważasz, że ja nie mogę się tutaj udzielać jako "Postmaker" to dlaczego Ty możesz..? jako "Pijawka" =)

@nie udzielam się już w tym temacie gdyż szkoda mi reputacji i jakiejkolwiek kary. Chcesz podyskutować..? Zapraszam na jakiś czat.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Leję wodę? Odpieram wszelkie Wasze zarzuty. Wodą można nazwać Twój post, bo opowiadasz nam historię swojej banicji. Kolego. Nie rób z siebie tutaj gwiazdy. Nie obchodzi mnie Twoja historia, Twój problem z banem i to czy przyjąłeś go z honorem czy nie.

Najśmieszniejsze jest to, że w moim poście odparłem wszystkie, wszystkie bzdury, które zdążyłeś napisać w swoich dwóch postach i w żaden sposób się do tego nie ustosunkowałeś. Tak ciężko przyznać się do tego, że się nie miało racji? :mellow: Przytoczyłeś mi punkt regulaminu (na dodatek nie w całości), który nie dotyczył mojej sprawy. Rzucasz mi "mądrymi" cytatami, które nijak się przekładają na rzeczywistość.

A ja mogę odpisać, bo... Dość oczywiste :rolleyes: Bo sprawa dotyczy mnie.

I to, co w tym momencie robisz to offtopic. A sam chwilę temu starałeś się edukować mnie na ten temat... Nie mam słów :rolleyes:

@up: nie, nie mam najmniejszej ochoty dyskutowania z Tobą ;)

Opublikowano

@UP To że złamałeś regulamin, który administracja ma prawo zmienić w każdej chwili, nie znaczy że jak nam wylecisz z postem typu nie ma tego w regulaminie to cię ktoś odbanuje.

Co do grafiki, to wy łamiecie prawa autorskie, podobnie przy plikach serwerowych.

Oskarżasz konkurencyjne serwery, bo chcesz je zniszczyć ? Na takich nie ma tu miejsca.

Opublikowano

@UP To że złamałeś regulamin, który administracja ma prawo zmienić w każdej chwili, nie znaczy że jak nam wylecisz z postem typu nie ma tego w regulaminie to cię ktoś odbanuje.

Co do grafiki, to wy łamiecie prawa autorskie, podobnie przy plikach serwerowych.

Oskarżasz konkurencyjne serwery, bo chcesz je zniszczyć ? Na takich nie ma tu miejsca.

Kolego, kim Ty tutaj jesteś, żeby wypowiadać się w taki sposób. Nie widzę żebyś miał rangę Administrator. Jesteś pewien, że reszta poprze to, co napisałeś? Otóż regulamin na chwilę obecną nie zabrania czegoś takiego, a mój ban jest jednocześnie bezpodstawny. Pisząc to, co napisałeś, sugerujesz, że panuje tutaj anarchia i że administrator może w każdej chwili zmienić prawo tylko po to, by pozbyć się natręta. Ja będę twardo stał przy swoim, bo jestem niewinny. Twój tekst o "zmianie regulaminu w każdej chwili" nie jest też żadnym argumentem w tej sprawie.

A tak dla ścisłości. Nie złamałem regulaminu. Regulamin nie zabrania posiadania adresu strony w nicku.

Co do grafiki, nie łamiemy praw autorskich. A co do plików serwerowych to już zupełnie inna bajka :)

Opublikowano

Pierwsze słyszę żeby rendery z gry łamały jakiekolwiek prawa autorskie. Wydaje mi się, że złamaniem praw autorskim byłoby wykorzystanie modeli postaci oraz ich tekstur w na przykład własnej grze. To tutaj to tylko render postaci, który w żaden sposób nie łamie praw autorskich.

Dam prosty przykład, żebyś zrozumiał, bo ciężko coś z tym. Czy robiąc screena w grze zastanawiasz się czy łamiesz prawa autorskie? Idąc Twoim tokiem myślenia, wszystkie screeny ze wszystkich gier łamały by je :rolleyes:

Opublikowano

Zgodnie z tym Gameforge zastrzegło sobie całą grafikę, więc się nie kłuć.

Nie masz zielonego pojęcia o tym, co mówisz. Twoi starsi oraz bardziej rozumni koledzy moderatorzy/administratorzy mogą Cię o tym uświadomić. A kłuć to można coś lub kogoś ;)

Zanim cokolwiek napiszesz to do edukuj się, bo nie masz po prostu racji.

Czekam posłusznie na decyzję administratora, a resztę postów zwyczajnie zignoruję. Sprawa nie dotyczy Was. Tylko mnie (w imieniu ekipy Tiveria.pl) oraz administratora, który nałożył karę.

Opublikowano

Balon swojej sytuacji nie zmienisz, Mounthains już dawno napisał, że jego decyzja jest nieodwołalna, więc jaki jest sens prowadzenia dalszej dyskusji na ten temat ?

Dla moderatorów też zachowaj szacunek, jesteśmy tutaj wyżej rangą od Ciebie, nawet nie wiesz jaka to jest ciężka i żmudna praca, by kontrolować tak ogromny dział jak Metin2.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Balon swojej sytuacji nie zmienisz, Mounthains już dawno napisał, że jego decyzja jest nieodwołalna, więc jaki jest sens prowadzenia dalszej dyskusji na ten temat ?

Dla moderatorów też zachowaj szacunek, jesteśmy tutaj wyżej rangą od Ciebie, nawet nie wiesz jaka to jest ciężka i żmudna praca, by kontrolować tak ogromny dział jak Metin2.

Wiem, że tak napisał, ale staram się go przekonać, że nie do końca ma rację i że co jak co, ale na banicję nie zasłużyłem.

Szacunek szacunkiem, ale ciężko mi go okazywać osobom, które ewidentnie chcą się mnie stąd pozbyć ;) "ot tak po prostu", bez konkretnych argumentów.

A przyznasz chyba, że szkodliwość posiadania adresu strony w nicku nie jest wielka. Po prostu chcieliśmy, by ludzie wiedzieli, że jest to konto ekipy serwera Tiveria. Nie knuliśmy żadnego spisku przeciwko Wam. Nie przyszłoby nam nawet na myśl, że możecie nas zbanować za coś takiego. Wystarczyło zwrócić uwagę i dać możliwość zmiany nicku, nie sądzisz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...