Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi Na Własnym Serverze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Autorze, o ile podkręciłeś procesor? u mnie dopiero po przeskoku z 3.00 na 3.60 przestały pojawiać się lagi ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

daj mało ramu (np 1 GB) czy nawet 512 a lagi są możliwością że np masz słabe łączę czy ruter i ktoś coś pobiera :), I tez głownie zależy od plików polecam ci raina.

Opublikowano

Skoro to stacjonarny to musi dzialac bez najmniejszego laga...

Ja mam serwa na laptopie 2.2Ghz i 4Gb ram na win 7 daje 1.5Gb Ram na serwa <net 256kb/s> Musi ci dzialać.. <przez neta tylko 3 osoby wchodzą ale rzucam po 80 ripków ma mapkę i ani 1 laga... ;/ >

Port map masz ? <porty odblokowane> ?

Opublikowano

Sprawdź jaki masz Upload neta, download nie jest za bardzo potrzebny.

Ramu najmniej 1,5 GB, i musisz mieć na dysku wolnego miejsca chociaż 50 GB (to jest minimum)

Zbieram -

Opublikowano

Jak jeszcze aktualne to pomoge Daj duzo ramu max 1gb wtedy 0 lagow i oczywiscie zalezy od neta Jak masz malo ramu i neta slabego nie radze sie w to bawic poniewaz zadnen ci all nie zagra pozdro...

Mój nick: .SpecOdPopisu.

Opublikowano

Upload masz całkiem niezły.

Podałem przykładowo.

Od dysku wiele zależy. Przynajmniej 15% swojego dysku.

Przy okazji przeskanuj cały dysk, mi to pomogło.

Zbieram -

Opublikowano

Sorry ze post pod postem ale chcialem alby pisalo na glownej. Jest lepiej bo loguje sie odrazu do postaci a nie tak jak wtedy 10 min i na poczatku jak sie postac zaladuje czyli juz w m1 to lagow nie ma tak z 10 sek pozniej sie zaczyna wydaje mi sie ze to wina hamahi gdyz mam odebrane 4 z 250 wyslanych

Opublikowano

Zdefragmentowalem dysk C, usunalem niepotrzebne zeczy z dysku D i ustawilem z 2,7 gb ram 827 mb i koniec ale po zalogowaniu sie na postac i gdy jestem w m1 po 10 sek znowu lagi to hamahi na 100 %

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...