Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Omijanie Statue Of Justice I Blokowanie Się Na Przeszkodach

EmproPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam 2 problemy, pierwszy problem to czy istnieje możliwość by bot omijał statue of justice i expił nadal/ szedł do miasta i wracał na spota? Jeśli tak to będe wdzięczny gdy zdradzicie mi jak to zrobić

Drugi problem to gdy moja postać expi to czasem wpada na drzewa i jest komunikat " can not attack due to an obstacle ".. Czy istnieje możliwość żeby nie wpadał na drzewa lub gdy cel bedzie nieosiągalny przez tą przeszkodę to zmieni na inny? Z góry dzięki!

Pomocnik
Opublikowano
czy istnieje możliwość by bot omijał statue of justice

Odnośnie Statue of Justice - tutaj możesz nagrać skrypt, by bot przechodził obok tych statu. Także modyfikujesz w Twoim skrypcie tylko te co-ordy, które są blisko Statuy.

Jeżeli się zdecydujesz na ten krok to w opcjach bota:

- Config -> Sword of justice -> odznacz:

* If a bot see Sword of justice on Walkscript

i zaznacz

* Ignore it and continue to execute the script like it is

Czy istnieje możliwość żeby nie wpadał na drzewa lub gdy cel bedzie nieosiągalny przez tą przeszkodę to zmieni na inny?

Aktualnie wyszła poprawka v22 w której jest to zaimplementowane.

_____[brotherHooDz]

_ Chief General Dicas

Lv 110 | Bicheon / Cold / Lightning

_________CLICK

sig2.gif

Opublikowano

Okej wszystko rozumiem i zarazem dziękuję Ci tylko jeszcze jedno: Mam w hunting 2 hunting area ustawione i zeby expił w promieniu 40 metrów od 1 punktu, a gdy tam mobów nie będzie to idzie do 2 punktu i tam expi w promieinu 40 metrów, a teraz gdy skończą mi się poty to gdzie mam NAGRAĆ TĄ ŚCIEŻKĘ, w której on wraca do miasta i omija te statuy a potem wraca na spota i nadal expi?

Pomocnik
Opublikowano

Możesz ustawić końcowy punkt walkscriptu na miejscu środka obydwu okręgów. Głównie chodzi o to by ten ostatni punkt był w jednym z tych okręgów.

_____[brotherHooDz]

_ Chief General Dicas

_________CLICK

sig2.gif

Opublikowano

Ok już sobie zrobiłem skrypta i wszystko jest super tylko jeszcze jedno pytanie: Jak zrobić by postać wracała do miasta [ na piechote tym walkscriptem, który ustawiłem ] gdy inventory będzie full i już nie będzie miał gdzie tego wrzucać? [A do miasta oczywiście żeby wracał w celu sprzedania gówien] Aha i zrobiłem w skrypcie takie coś: Gdy już doszedłem do miasta to ustawiłem krok przy npc u którego ma sprzedawać rzeczy i kliknąłem buy/sell itp itd w silkroadzie i potem: sell unuseful stuff i potem close no i potem ide tak samo robie z naprawą, a potem wracam na spota ustawiając przy tym walkscripty. Czy tak się to robi?

Pomocnik
Opublikowano

Ok już sobie zrobiłem skrypta i wszystko jest super tylko jeszcze jedno pytanie: Jak zrobić by postać wracała do miasta [ na piechote tym walkscriptem, który ustawiłem ] gdy inventory będzie full i już nie będzie miał gdzie tego wrzucać? [A do miasta oczywiście żeby wracał w celu sprzedania gówien] Aha i zrobiłem w skrypcie takie coś: Gdy już doszedłem do miasta to ustawiłem krok przy npc u którego ma sprzedawać rzeczy i kliknąłem buy/sell itp itd w silkroadzie i potem: sell unuseful stuff i potem close no i potem ide tak samo robie z naprawą, a potem wracam na spota ustawiając przy tym walkscripty. Czy tak się to robi?

Nie, nie.

Skrypt nagrywasz OD wyjścia z miasta (north, south, east lub west) ktore jest Twoim domyslnym. Potem kierujesz sie tylko droga na spota, czyli nie nagrywa sie skryptu repota itd. To jest juz ustawione samo w agbocie. Ostatni krok w walkscripcie to krok w hunting area. By ustawic odpowiedni walkscript, ustalasz miasto domysle jako te, do ktorego nie musisz sie teleportowac aby dojsc do hunting area, badz tez od wyjscia z bramy nagrywasz odpowiednie kroki by telepnac sie do odpowiedniego miasta. Ale pomijajac to, W nazwie skryptu ustalasz nazwe miasta, kierunek wyjscia z miasta (czyli tego od ktorego zaczynasz skrypt), i potem reszte czyli skrypt powienien zawierac:

001.Jangan.East.Mangyang.P5C.Anon.v1.lst

P=Passive, 5 = high chance of survival and C = some champion monster

Please note that the "exit town","townname","exit" is executed automatically, those script start from the exit of town!

We only allow walk step, clearing hunting area, setting a hunting area.

#1- 3 number representing the monster level

#2- Name of the City, First letter UpperCase, rest LowerCase

#3- Exit of town, First letter UpperCase, rest LowerCase

#4- MonsterName, (First letter UpperCase, rest LowerCase) of each word, ONLY LETTERS!

#5- Monster Attribute letters Ex: P5 or A0CGRzp (view below for definition)

#6- Credit to the author of the script

#7- A small message or version number

Nazwa poprawna to:

Levelmobow.Miasto.Kierunekwyjscia.Nazwamobow.Artybutymobow.Tworcaskryptu.Wersjaskryptu.lst

Potem odpowiednio nazwany i przygotowany skrypt wrzucasz do katalogu: \MonsterScript

Wiecej info znajdziesz w pliku Readme.v2.txt w katalogu \MonsterScript

Pozdrawiam

_____[brotherHooDz]

_ Chief General Dicas

_________CLICK

sig2.gif

Opublikowano

CZYLI odpalam opcje script i potem sobie zaznaczam ze jak wcisne f8 to mi doda pozycje na jakiej obecnie się znajduję [use key f8 to insert the current position of player.] i tym sposobem idę z Jangan na spota i ostatnim krokiem jest hunting area. Potem ustawiam tą nazwe według tego schematu i już wszystko jest zrobione i przy powrocie będzie omijał statue of justice CZY muszę jeszcze nagrać ścieżkę jak ma wracać? A i jeszcze jedno: Da się zrobić by wsiadał na konia przy jechaniu na spota lub ustalić jakie typy rzeczy ma chować do storage, jakie sprzedawać np. bronie zbroje itp zwykłe sprzedawać a do storage wkładać niebieskie? Dzięki i pozdro

Pomocnik
Opublikowano

Powiem Ci ze zamiast wciskac F8 to wole zaznaczyc opcje RecordStatic Click on ground, ta podswietlona opcja, dzieki czemu nagrywanie skryptu idzie raz-dwa.

_____[brotherHooDz]

_ Chief General Dicas

_________CLICK

sig2.gif

Opublikowano

Nazwałem skrypt tak: 010.Jangan.South.DecayedYeoha.P5C.Adi.v1.lst i gdy zaznaczam loop i start bot to nic nie robi tylko używa return scrolla, podchodzi do kowala i stoi na koniu jak wryty przez chwile, potem idzie do herbalista i po kolei do każdego npc potem chciał wejść w statue of justice ale gdy go wyprowadziłem to jechał dalej i dojechał do.. water ghostów oO

• Dodaj nową pozycję...