Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox360 Czy Ps3 ?

Schittset

XBOX360 czy PS3 ?  

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. XBOX360 czy PS3 ?

2. 2. Do gry online ?

3. 3. Posiadam ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję zakupić jakąś konsole, ale nie wiem jaką, szperałem po internecie, ale zbyt wiele się nie dowiedziałem.

Więc proszę was o pomoc, napiszcie tutaj co lepsze, oczywiście podajcie jakieś argumenty, bo spam typu "XBOX360" będzie zgłaszany, chcę mieć uargumentowane stanowisko.

Opublikowano

Jak chcesz mieć uargumentowane stanowisko to przeszukaj pogaduszki, było już tyle tematów na ten temat czy xbox czy ps3, że mała bania. Łapa

#EDIT

PS 3, dlaczego? Blue Ray wszystko wyjaśnia.

Od kumpla pożyczyłem xbox'a 360 i jakoś ta konsola nie zachęciła mnie do siebie.

Opublikowano

@UP

szperałem po internecie, ale zbyt wiele się nie dowiedziałem.

Czytając takie tematy:

http://www.mpcforum.pl/topic/204755-ps3-czy-xbox360/

za wiele się nie dowiedziałem, wiec chcę waszych opinii, ale uargumentowanych.

Opublikowano

Jeśli chcesz piracić i mieć każdą grę najnowszą to xbox360.

Jeśli stać Cię na gry to PS3.

Mam PS i jestem zadowolony. Pad dla mnie jest wygodniejszy.

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Jezeli chodzi o slashery i sportowe to bardziej x360 Ci polecam ale jezeli gry online lub fpsy to ps3. na x360 jezeli sie nie myle za muti trzeba placic przyczym przy ps3 jest darmowe multi: )

jak pomoglem to prosze - :)

T3duM2RCZWFyX19fZXVuZV9fXzEwN19fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Jezeli chodzi o slashery i sportowe to bardziej x360 Ci polecam ale jezeli gry online lub fpsy to ps3. na x360 jezeli sie nie myle za muti trzeba placic przyczym przy ps3 jest darmowe multi: )

jak pomoglem to prosze - :)

Slashery to x360? Omg, a god of war na ps3? nie znasz sie to nie komentuj

Masz + bo glupi koment

Oczywiscie, ze ps3, po prostu jest duzo lepszy.

RAsfepN.png
Opublikowano

Posiadam Xbox'a 360 lecz również mam dostęp do PS3.

I według mnie wygrywa Xbox.

Bardziej rozbudowany multiplayer (płatny)

Wygodniejszy pad.

A co do mitu xbox się szybko psuje.

To to Microsoft miał w pierwszych edycjach.

Od roku 2009 Xboxy rzadko kiedy coś trafia.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Ja osobiście posiadam xbox360 i jestem bardzo zadowolony

I polecam zakupienie właśnie tej konsoli

PS3 +

- darmowy dostęp do internetu

- ładna obudowa

- blu rey (czy jak to się tam pisze)

PS3 -

- niewygodny pad

- cholernie drogie gry

- nie dopasowany interfejs

Xbox360 +

- idealny do gier sportowych typu (pro evolution soccer , fifa, nfs,)

- ładna obudowa ( mam na myśli obudowę w kolorach black - green0

- rozbudowany interfejs

- animowane postaci do profilu

- wytrzymałość

- nie aż tak drogie gry jak na PS3

- wygodny i wytrzymały pad

Xbox360 -

- trzeba wykupić licencję na internet

- brak blu-rey

"Bądź człowiekiem a ludzie będą cie szanować."

Opublikowano

@Up

Jak cholernie drogie gry na ps3? Tyle samo albo 10zl wiecej bo sa na blu ray. Do tego blu ray ma wieksza pojemnosc i nie ma zadnej kompresji na plycie przez co gry ci sie szybciej wlaczaja.

W polsce nie ma czegos takiego jak darmowy dostep do internetu.

RAsfepN.png
Opublikowano

Xbox 360 Slim + Kinect

Pro's:

Nagrywarka HD-DVD

Wygodny Pad (Jak Dla Mnie)

Kinect

Cicha Praca

Bezprzewodowka WiFi 2,4 GHz 802.11n

Dysk Twardy 250GB

Rozwiazany Problem z RROD (Czerwony pierscien Smierci)

Con's:

Platny Xbox Live Membership

Opublikowano

ojj mam PS 3 i stawiam na PS3 bo grałem na xboxie :).

PS3 to młoda maszyna co dopiero wyrusza na szynach i się rozkręca ;)

2006-2010

Opublikowano

Ja jak najbardziej stawiam na PS3 bo pad dla mnie wygodniejszy i fajnie wibruje, a nie wiem czy wibracja w xboxie jest ;x

Ale gdybym miał jeszcze wybierać pomiędzy konsolami to brał bym Wii

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

UP

Wibracje w niektórych grach mozna wyłączyć :]

@TOPIC

Stawiam na PS3, po prostu jest lepszy, wygodny pad, gry nie są aż tak drogie na allegro są od 30zł. Można grać przez neta za darmoi ogólnie jest spoko :]

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Powiem tak. Mam obydwie konsole i jestem z nich zadowolony, aczkolwiek polecałbym Ci i tak PS3. Dlaczego ? Ponieważ są lepsze gry(Uncharted 1 & 2;God of War Trylogia;inFamous itp.), jest darmowy internet(w Xbox'ie trzeba kupić "doładowanie" by móc się cieszyć rozgrywką online) oraz wiele dodatków("Move" itp.[nie twierdzę jednak, że Xbox ich nie posiada. Po prostu wymieniam zalety]). Polecam PS3 :)

Alone.png

Samotność to uczucie, którego wszyscy z nas się boją .

Nie łatwo z tym walczyć .

Dlatego nie możesz się poddać .

Opublikowano
A mozesz wytlumaczyc dlaczego?

Bo mają słitaśnie animowane awatary w Live :s

Było już tyle tematów na forum, że aż dziw bierze, że moderator nie umie ich poszukać, tyle w nich postów napisałem...

@Top

Oczywiście, że PS3, ponieważ, dostajesz kompletny produkt(PS ma wszystko od daty premiery, X co dwa/trzy lata wprowadza jakieś dodatki, które PS już miał i każe za nie płacić np. teraz jak masz starszą wersję X'a bez dysku, to nie będziesz mógł pograć w nowsze gry, a żaden pendrive czy dysk zewnętrzny nie pomoże, jedyne wyjście to kupić nową wersję, teraz za rok, może dwa M$ znowu wypuści nowszą wersję X'a i doda do niej może napęd BD, to znowu będziesz musiał zmienić konsolę, bo bez BD w większość gier pewnie sobie nie pograsz), do tego masz darmowy multiplayer(jest opcja z abonamentem, która wydaje się korzystniejsza niż przy XLive), gry kosztują tyle samo co na X'a, a piratów nie masz zamiaru pobierać, więc nie ma problemu(PS3 to nadal konsola nie do zdobycia dla piratów), po za tym dostajesz prawdziwą maszynkę multimedialną, która równie dobrze może posłużyć nie tylko do grania ale do oglądania filmów/słuchania muzyki, PS3 to nadal jeden z najtańszych odtwarzaczy z napędem BD. PS3 jest mocniejszy od X'a i w większości przypadków grafika jest lepsza(patrz GT5, Killzone 2), ma bardzo dobre exclusive, do tego Move jest o wiele lepszy od Kinecta(może Kinect 2 będzie lepszy, po za tym pomysł i tak ściągnięty od Sony - EyeToy). To już wystarczająco dużo argumentów przemawiających za PS3 i według mnie tutaj nie ma co się zastanawiać, kupujesz dobry kompletny produkt i nie musisz martwić się, żeby zmieniać konsolę co rok, dwa.

@Others

Nagrywarka HD-DVD

Wygodny Pad (Jak Dla Mnie)

Kinect

Cicha Praca

Bezprzewodowka WiFi 2,4 GHz 802.11n

Dysk Twardy 250GB

Rozwiazany Problem z RROD (Czerwony pierscien Smierci)

HD-DVD przegrało z BD, więc nie będzie już dalej rozwijane, co za tym idzie - M$ wycofuje dodatkowy napęd do X'a.

Kinect < Move.

Cicha praca, tak samo jak i u PS3, może Slim trochę bardziej się grzeje niż Fat, ale i tak jest lepszy od X'a.

WiFi PS3 też ma.

Dysk twardy też PS3 ma(od początku istnienia, nie tak jak w X'e w lepszych wersjach).

RROD - wow, M$ usuną czerwone diody i zostawił tylko zieloną, ale mi rozwiązanie.

wytrzymałość

Good joke, poruszysz X'em kiedy płyta jest w napędzie i masz szansę, że płyta Ci się połamie - to niby jest wytrzymałość.

nie aż tak drogie gry jak na PS3

Różnica +- 10zł, majątek...

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Budowniczy
Opublikowano

PS3 - darmowe granie online, lepszy system osiągnięć, możliwość zrzutki w 5 osób na gry z PSS - możesz grać w świetne tytuły za śmieszne pieniądze, BR, wifi w standardzie, oraz wiele innych zalet.

Jak nie masz kasy na gry zawsze możesz się wymieniać na gametrade, albo zrzucać się na gry z PSS, gdzie za pudełkowy tytuł wychodzi ~20zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...