Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Metin2 Launcher + Autopatcher By Axor

Axor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, mam VB 2010 :P

Ja otwieram, daję New Project po czym Windows Form Application.

Jak piszesz w temacie, to nie musisz się powtarzać na pw :)

Opublikowano

@2xUP

Nic nigdy nie robiłeś w VB?

@UP

Zapisywać nie trzeba, za to trzeba skompilować (build).

Opublikowano

@UP

Nie zmienię swoich zwyczajów, do 3 postów w górę piszę UPy :P

Już nie jestem twoim bogiem? :D

Mam rozumieć, że wklejasz kod źródłowy i zapisujesz? A aplikacja sama się wygeneruje?

Opublikowano

@Axor Może zrobisz coś do tego auto updatera, aby po błędzie nie zwalał całych plików?

@SejBes report za post nie wnoszący nic do tematu ; |

korneleknew.png

Opublikowano

@2xUP

Mam nieodparte wrażenie, że się mylisz, powiem więcej, nie umiesz to nie korzystaj, zobacz ile dostałem plusów, a jak ci to nie wystarczy, to mogę ci wysłać screena mojej skrzynki, wtedy zobaczysz ilu osobom już działa :)

Proszę o konkrety, w przeciwnym razie raport za spam.

@UP

Już od dawna mam zamiar, ale jakoś mi się nie chce za to zabrać, mam nadzieję, że wkrótce znajdę na to chwilę :)

Opublikowano

hmmm konkrety powiadasz... ^^

Nie wiem ....

pisałem już własnego AutoPatchera w Visual Basic 2010 i wszystko było ok, tutaj mam ponad 100 Errorów w kodzie. i poprostu się nie komplikuje, nie wiem może ja coś źlę robię , ale nie sądze, bo tu nie ma co źle zrobić...

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

hmm ja mam zrobić własne okienka itp, potem 2x click na okno główne i skasować kod i dodać ten jego, dobrze myślę ?

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

No tak, musisz mieć Button1, Button2, Button3, Button4, WebBrowser a całe okienko ma się nazywać Launcher.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trzeba na Górze zmienić np Aplikacje nazywasz AutoPatcher ...

i Nic wielkiego thx bo ten sposób jest lepszy od Sherera223

393.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra , o.O wkońcu to rozgryzłem Dzięki ziomek xD takiego czegoś szukałem xD musiałem dużo linijek edytować ale gitara xD następnym razem napisz gdzie trzeba zedytować , naszczęście ja opcykany w VB , Wielki + Dal Cb !! xD :P

Sygnatura Zablokowana Przez ACTA !

Opublikowano

Ale żeś odkopał temat ;)

To był mój pierwszy program na MPC, wtedy jeszcze nie wiedziałem, co napisać, żeby było zrozumiałe dla każdego, cieszę się, że się przyda :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a co z plikami

update.txt i last_update.txt

Kiedy nie masz pliku last_update.txt wyskakuje komunikat "Nie znaleziono pliku last_update.txt" przydała by się opcja automatycznego pobierania tego pliku podobnie jak u szu223 czy jak mu tam wybaczcie nie pamietam

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
       ProgressBar1.Value = "2"
       TextBox1.Text = "patch.txt Jest Badany"
       If My.Computer.FileSystem.FileExists("patch.txt") Then
           My.Computer.FileSystem.DeleteFile("patch.txt")
           TextBox1.Text = "patch.txt został usunięty"
       End If
       My.Computer.Network.DownloadFile("http://www.server.pl/patch/patch.txt", "patch.txt")
       TextBox1.Text = "Zostały pobrane nowe pliki patch.txt"
       ProgressBar1.Value = "3"

launcher automatycznie pobierał by update albo jeszcze lepiej żeby zczytywał update.txt z http i na jego podstawie badał pliki zawarte w katalogu gry.

Jaka powinna być zawartość plików update i last_update

Czy nie lepiej było by zrobić to wszystko w jednym oknie z progressbarem i linją textu ? Do tego zablokowac mozliwosc odpalenia gry gdy, pliki różnią się, nie zostały prawidłowo pobrane etc...

Opublikowano

Nie odpowiadam już na pytania dotyczące tego patchera, ponieważ:

1. Jest on beznadziejny.

2. Nie zajmuję się już Metinem.

Ale prawdopodobnie wkrótce udostępnię dużo lepszy...

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A mogłby ktoś takiego podobnego do jakiegoś serwera czyli odpalam Laucher to wyskakują mi 3 Przyciski ale najpierw wyskakuje mi przed wszystkim okienko czy wersja jest aktualna czy jest aktualizacja, klikamy ok i wybieramy:

-Graj

-Aktualizuj

-Aktualizuj i graj

-Ustawienia Gry

-Wyjdz

a to wszystko w wersji lauchera.exe :P oraz plik zaszyfrowany z danymi serwera :D

skad pobierać itd :D

Lubisz mnie? JA CB TEŻ :P DAM mi plusa to też ci go dam :P

^^^^^^^^^^^^^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...