Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie.

Mam taki problem. Otóż postanowiłem po ponad półrocznej nieobecności wrócić do gry. Przeniosłem sobie konto na GameHI, wszystko fajnie, pobrałem nowego klienta, odpalam, a tu... wszystko się niemiłosiernie tnie. Zaznaczę, że kiedyś na pełnych detalach gra chodziła bezproblemowo z maksymalnym możliwym klatkowaniem. Obecnie obraz ma może 15 - 20 FPS. Co dziwniejsze - kiedy przesuwam okna po obszarze gry, wszystko odbywa się płynnie. To samo ze znacznikiem do poruszania się (znane wszystkim niebieskie koło z krzyżykiem - oznacza miejsce, w które postać się udaje). Wie ktoś może, czy jest to wina jakiejś opcji?

Powtarzam jeszcze raz. Nie jest to wina sprzętu! Gra chodziła wyśmienicie na PEŁNYCH detalach te ponad pół roku temu. W żadnej z innych gier również nie zauważyłem spadku wydajności. Dodatkowo - zmiana jakichkolwiek ustawień graficznych nie daje żadnych efektów.

Pozdrawiam i dzięki z góry za ewentualną pomoc.

BazdiR (cholera, muszę ten nick tutaj zmienić w końcu... <_<)

>> EDIT:

Wiecie co? Może to dziwne, ale po restarcie komputera wszystko wróciło do normy. O_o Jednak myślę, że to wina tego, iż komputer chyba był włączony 15 raz z uśpienia (jak nie więcej). W każdym razie jest jak kiedyś. :)

Sorry za ewentualny SPAM. Cóż, nie spodziewałem się takiej reakcji ze strony mojego komputera. :)

Opublikowano

Jeżeli to się powtórzy zobacz ile pamięci wykorzystuje twój komputer

Jeżeli nie całą wejdz w menadżera zadań i ustaw priorytet dekarona na wysoki (na czasu rzeczywistego nie polecam)

Wyłącz też wszystkie możliwe programy

16435562.jpg
Opublikowano

Akurat tak się składa, że ten komputer taki wcale słaby nie jest... I tak szczerze po poprawnym działaniu 2Moonsa mogłem odpalić spokojnie Operę, VLC w tle z muzyką, wszystkie komunikatory jakie mam, a 2Moons dalej płynnie chodził. Także to chyba kwestia ograniczenia przez system zasobów karty graficznej, nie wiem dokładnie.

A... Dla ciekawskich, rakieta to to nie jest, ale ma coś w sobie.

Intel Core2 Duo 2.53GHz (3MB Cache, zedytowane poprzez rejestr poprawne interpretowanie Cachu przez system - wykorzystuje cały możliwy Cache procesora)

1x2GB DDR2 667 MHz (odpalę 2Moons, to może maksymalnie zajęte jest 70% z tego)

NVIDIA GeForce 9500 GT (wiem, jedna ze słabszych kart, ale taka wcale najgorsza nie jest)

Może i nick mam dziecinny (muszę ten szajs w końcu zmienić), to jednak na komputerach coś się znam... A piszę, kiedy już jestem totalnie bezradny.;]

A... Nie przestawiam priorytetów, bo potem cały system mi się wiesza. A podczas gry wolę też GG używać.